ÅRETS STOROPPGJØR PÅ SLETTA! GROVFJORD - SOIF

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Jun 2019

Grovfjord - Skånland

Førstkommende lørdag er endelig klart for eksamen for våre gutter. Den benevnelsen kan trygt benyttes når vi vet at det er vår kommunenabo, divisjonsfavoritt og den ubeseirede serielederen som tar turen over fjellet for og møtes til duell på gressbanen.

Som for de fleste eksamener er oppgavene vanskelige og denne, som skal avvikles i løpet av et par timer lørdag ettermiddag, er definitivt i kategorien, «Høy vanskelighetsgrad».

Derfor er det viktig å ha gjort hjemmeleksene på forhånd, være mentalt og fysisk forberedt på det som skal komme. Her gjelder det ikke å blingse på oppgavene heller. Vi kan ikke som mot Ballstad, sove i timen, da går det rett til …….

Kampen blir også sesongpremiere på gress, for begge lagene, noe som betyr en litt annen fotball enn lagene er vant til. Større friksjon i gresset (hvis ikke regn) og et underlag som også er mer ujevnt enn en kunstgressbane krever mer oppmerksomhet og konsentrasjon fra spillernes side.

Grovfjord har ingen fordel her, selv om det er hjemmekamp. Alle treninger og kamper fram til nå har foregått på kunstgress så begge lag stiller med omtrent samme utgangspunkt i så måte.

Etter at det i fjor høst ble tatt grep for å bringe grovfjordfotballen på fote igjen har laget framstått ganske solid så langt i år. Men det er ikke til å underslå at vi synes vi ikke har fått godt nok betalt (poeng) for arbeidet som er lagt ned, sett i forhold til spilleprestasjonene.

Men vi kan i alle fall ikke skylde manglende uttelling på andre enn oss selv og erkjenne at prestasjonene i noen faser i spillet har vi enda et stykke å gå. Men vi er tross alt kommet såpass langt at vi på en god dag kan ta poeng fra hvem som helst.

Dessverre har det ikke vært for mange av disse…Vi får ta en dag av gangen og ha fokus på arbeidsoppgavene og utførelse. Kan vi registrere framgang vet vi at vi er på rett vei, i alle fall.

Dette nabo-oppgjøret er noe av det nærmeste vi kommer et «El classico» i vår fotballkrets. Med unntak av noen år på 80- og 90-tallet har disse kampene nesten vært årvisse siden 1972 da begge klubbers A-lag for første gang møttes.

Det var nok litt mer intenst og prestisjefylt å vinne disse lokaloppgjørene i gamle dager, men vi må tilstå at det fortsatt er litt moro å ha en lokalseier på CV-en.

For oss er det bare å innse at vi er blitt nr to i kommunen når det gjelder seirer de siste årene. Hvittrøyene har forsynt seg grovt av poengfatet og bare etterlatt smulene til oss. Faktisk kan vi bare skilte med èn eneste seier på de 10 siste kampene.

Men til gjengjeld var det en av de mest omtalte og spektakulære lokaloppgjørene vi har vært vitne til….en kamp som omtrent inneholdt det meste et derby skal inneholde.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2017 og oppgjøret på Sletta (Grovfjord vant 3-1) hvor en spesiell dommeravgjørelse fikk adrenalinet opp hos både spillere og tilskuere. Dramaturgi på sitt beste og kampen var som en grøsser i 90 minutter, i beste Alfred Hitchcock-ånd, hvor pulsen ikke nærmet seg normalnivå hos hjemmepatriotene før Andreas Martinsen satte inn siste spiker, ti minutter før slutt. En kamp for evigheten – som det heter.

Men det var historien. Nå gjelder det framtiden, og den er på lørdag. At våre gjester stiller som klare favoritter er ikke en gang å ta munnen for full. Fem kamper og fem seirer forteller det aller meste om Tor Anders Hustads mannskap. Spesielt imponerende er de klare seirene i borteoppgjørene mot Lofoten (4-1) og Sortland (3-0).

Dette forteller om et lag som har tatt et kvalitetssteg framover siden i fjor og som har en fin mix av eldre og yngre som drar lasset sammen gjennom et godt lagspill hvor også individuelle ferdigheter (les Arild Heitmann) krydrer det hele.

Mot dette laget skal våre gutter få kjenne på følelsen av å møte en serieleder. Skal vi være med i kampen om poengene må småfeil og annet rusk være luket bort.
Her må vi være påslått fra avspark med innsats- og vinnervilje, konsentrasjon, klokskap i spillet, og heller ikke la seg følelsesmessig komme i ubalanse. Det er hvordan vi takler summen av alle de faktorene som vil avgjøre matchen.

Vi må regne med at SOIF har et bedre treningsgrunnlag enn oss og derfor blir det ekstra viktig å bruke hodet og sørge for at spillet blir slik at vi ikke går tom for krefter for tidlig.

Gjør vi det meste riktig fra vårt ståsted kan det være et håp om reprise på 2017. Det vil kreve mye av den enkelte. Men det er denne kampen vi VIL vinne!

Svein B

Tomålscorer Viktor Framvik uttrykker glede over scoring mot Skånland i den begivenhetsrike kampen på Sletta i 2017. 

 Denne mannen må ikke få lov til å herje på lørdag. Sørg i alle fall for at det ikke blir frispark for SOIF innenfor 25-30 m fra egen kasse.
Men etter å ha sett klipp fra kampen Sortland-Skånland må sikkerhetssona utvides til 40 m.


Det blåste friskt under og etter kampen i 2017. 

Slike scener kan vi like. Men det må bli flere enn som denne ene, fra i fjor. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.