Skiløyper

Skrevet av Svein Bertin Simonsen

20.04.14


Her finner du både kart og informasjon om forholdene på Høgda og til Revvannet og Tuva.


Løypekart for skiturer. Utgangspunktet er Revelvhøgda ved rv 829


Distanser fra parkeringsplassen
Avstand 
Appelsinhågen
Ca 3 km
Revvannet  
Ca 4 km
Postkassen v/Revvannet
Ca 5 km
Lavvo i Revdalen (Ravdetunet)
Ca 6 km
Postkassen v/Tuva
Ca 10 km
Skallevannet
Ca 18 km

  

INFORMASJON

VeibeskrivelseParkeringsplassen ligger v/RV 829, ca 13 km fra Grov og 8 km fra krysset E 10/RV 829
ParkeringPlassen måkes vinterstid og gir plass for ca 40 biler. Ingen avgift.
FasiliteterDet er ingen garderober ol i skiområdet
LøypestartFra parkeringsplassen, ca 150 moh.
BelysningIngen lyspunkter - hverken i løype eller på parkeringsplass.
TerrengTraséene går i lett terreng uten store utfordringer. 100 m stigning fra løypestart og opp til høyeste punkt, ca 250 moh. like før Appelsinhågen.
Trasé

Kjøres så snart snø- og isforholdene er gode og dagslyset varer noen timer. Normalt i månedsskiftet januar/februar. Bredden er ca 3 m, med to spor, og det gåes fram og tilbake i samme trase. Kjøres opp bare til helgene i starten av sesongen.

Hvis det er nok snø og tele som gjør det mulig å krysse elver og myrer vil det bli kjørt opp, med løypemaskin, trasè og spor fra Revvannet og til Skallevannet. Fra denne traseen vil det bli tilknytning til løyper til Maridalen og Trollhøgda. Sannsynligvis vil denne oppkjøringa skje i mars måned.

Grovfjord idrettslag har et godt samarbeid med Herjangen Tur- og løypelag. Se løypekartet til Herjangen Tur- og Løypelag,  klikk her! (Eller klikk på kart)Skisporet.no finner du jevnlig oppdatert informasjon om løypenettet og andre tips. Trykk her for å komme til siden. (Eller klikk på kart)Smøretips

"Smøremannen" har sett på Grovfjord.net at det etterlyses smørehjelp ifbm. skiturene fra Revdalshøgda-området. Han har derfor sendt et forslag om smøretips og bedt meg om å legge det ut på nettet. Følg med.

1. Om du har smørefrie ski, eller det som noen kaller zero-ski, er det bare å rubbe festesonen på skia med sandpapir nr 60 eller 80. Om du vil unngå ising i festesonen, kan du strø fluorpulver i festesonen og gni dette inn med ei kork. Korka må være rein. Deretter børster du vekk fluorpulveret som ikke er inne i festesonen. 3-4 drag er nok. God tur!

2. Har du Start tape, den røde, er det bare å legge denne på skia i smøresonen. Denne løsningen kan du bruke på maaaaange  skiturer. God tur!

3. Klister i slike forhold er utfordrende, men her er et forslag. Forresten; dette er ikkje henta ut ifra lufta, men etter at eg har prøvd og feila masse. I festesonen gjør du følgende: Legg vekselsvis på den ene sida av randa, på skrå, ei stripe Start universalklister etterfulgt av ei stripe Rode rossa spesial og ei stripe Rode multigrade. Rode rossa spesial er for våt nysnø. Har du ikke multigrade, gjør det ikke så mye, de to første er viktigst. Rode rossa benyttes om det ikkje er våt nysnø. Gjør det samme på den andre sida av randa. Gni med handa eller ei dertil egna kork sånn at det blir ei herlig blanding. Du trenger ikkje å blande denne klistermixen helt. Prøv eg fram. God tur!

4. Om været blir som det er meldt, kan du bruke dine turski med skjellmønster. God tur!

5. Om det blir for vanskelig å få gode ski i påsken, kan du være heime.


Hilsen smøre-mannen 


Bildet tatt et stykke nedenfor lavvoen i Revdalen. Foto: Per Sandengen


Info-tavle m/postkasse, kart, temperaturmåler er satt opp på Parkerings-plassen og på Appelsinhågen, som i tillegg har snømåler. Postkasse og kart på østsiden av Revvannet. 

Målestaver Appelsinhågen

                              16. mars 2005                                                                                19. mars 2008


Vil du vite hvordan været er/blir i området? Klikk her!