Forord av Svein Bertin Simonsen

Skrevet 08.08.2017

Hele 20 år er gått siden løpet rundt fjorden, Grovfjordrunden, sist ble avviklet. Etter den tid har det ikke blitt arrangert løpskonkurranser i bygda, dessverre. Gledelig er det derfor at noen entusiaster har tatt opp igjen stafettpinnen og trår til med en ny form for løping, ikke bortover, men oppover denne gang.

Ideen om et løp opp til Vakkerstadli har det vært løselig pratet om en stund, men fram til nå har ingen grepet fatt i ideen før Ronny Pettersen & Co bestemte seg for ikke bare prate, men skape virkelighet ut av praten. Med en bedre preparert sti/trasè og en flott grillhytte ved målområdet ligger forholdene nå bedre til rette for denne kornkurranseformen.

Ettersom det ikke er forhåndspåmelding (kun påmelding ved start) i dette første motbakkeløpet i Grovfjord, Vakkerstadlia Opp, er det derfor vanskelig å vite hvem og hvor mange som kommer til å delta i premieren.

I herreklassen kan vi ut fra det som er signalisert regne med at to lokale helter, fotballspiller Stian Eilertsen og syklist Ronny Pettersen ønsker å prøve sine ferdigheter i dette løpet. Førstnevnte er en habil flatmarkløper, med deltakelse i flere lokale gateløp. Ut fra det vi kjenner til av deltakelse pr i dag må han nok regnes som en av favorittene.

Ronny Pettersen er primus motor for arrangementet Grovfjord i Fyr og Flamme som også inneholder denne sportslige delen. Han er en ivrig løperog sykkelrytter, bla. deltok han i fjor i motbakkerittet i Gratangen i regi av BCC. Med et utall turer opp Vakkerstadlia, og pr. dato med løyperekorden med start fra Grov skole, 28,59. kan vi også regne med at denne veteranen ønsker å prege resultatlista i årets løp.

Kanskje får vi også en joker i Odd Levi Paulsen. Tysfjordingen med flere A-kamper for Grovfjord fra noen år tilbake i tid. I likhet med Stian Eilertsen har også han snørt på seg løpsskoene og vært aktiv utøver med deltakelse i mange løp de senere årene. 
Han har i alle fall uttrykt interesse for deltakelse i Grovfjord og det skulle derfor vært artig å se også han på startstreken kommende fredag.

Hvem vet, kanskje dukker det opp flere som ønsker å utfordre de forannevnte herrer i kampen om topplasseringene.

Utsikt fra målområde i Vakkerstadlia opp

Stian Eilertsen

Stian Eilertsen, her fra et løp i Harstadkarusellen i april.

Odd Levi Paulsen

Odd Levi Paulsen, fotografert i forbindelse med ei innendørsturnering i Salangen i 2008.

Ronny Pettersen

Ronny Pettersen presser seg opp i motbakkerittet i fjorårets BCC.

DKN-stafetten 1996

Glade grovfjordgutter fra DKN-stafetten 1996. I alle fall tre av disse er fortsatt svært så aktive både sommer og vinter..

VAKKERSTADLIA OPP

12-ÅRING KNUSTE SINE KONKURRENTER!

Av Svein Bertin Simonsen

11.08.2017

Noah Nylund fra Medkila Skilag, fyller 13 år neste måned, viste alle sine eldre og mer rutinerte konkurrenter ryggen og vant suverent det første motbakkeløpet, Vakkerstadlia Opp, arrangert i Grovfjord.

Medkilagutten, med røtter fra Grovfjord, er ikke noen ukjent utøver i idrettssammenheng i kretsen. Som langrennsløper leverte han sterke prestasjoner både lokalt og nasjonalt sist vinter.

Den nye og offisielle rekorden til Noah i det 3 km lange løpet, med sine ca 450 høydemeter, ble på 22:43, 35 sekunder foran nærmeste konkurrent, tidligere grovfjordspiller Odd Levi Paulsen fra Tysfjord. Tredjemann ble Arnt Jacobsen fra Sandstrand.

I kvinneklassen var unge Kaja Elise Rasmussen, Bjerkvik raskest, også hun med tilknytning til Grovfjord. Gro Bæck, knep andreplassen foran Trude Kiil.

Usikre værprognoser gjorde kanskje sitt til at ikke flere enn 25 løpere (16 herrer og 9 kvinner) stilte til start i konkurranseklassen. Men været ble slett ikke så dårlig som fryktet, noen få regndråper et par timer før start mens det var skyet opphold, litt vind og bra temperatur under arrangementet.

Inklusive deltakerne hadde ca hundre personer, store og små, vandret opp i lia for å overvære premieren av dette løpet. Publikum var også ivrige og heiet og ropte på løperne etter hvert som de slet seg opp den siste bakken og spurtet inn til målstreken.

Toer i herreklasse, tysfjordingen Odd Levi Paulsen, var godt fornøyd med arrangementet: «Passe lengde og passe bratte bakker», var hans mening om løpstraseen.

Tilbakemeldinger fra løpere og publikum var udelt positive og arrangementet, godt støttet opp av det lokale næringsliv, falt i god smak hos samtlige. Med det var også startskuddet for helgas arrangement i bygda, Grovfjord i Fyr og Flamme, offisielt i gang.

Gratulerer og takk til alle ildsjelene som har stått på i lang tid for å gjøre dette arrangementet mulig.

Vinnertrioen samlet

Arnt Jakobsen, Noah Nylund og Odd Levi Paulsen.

Noah Nylund

Første vinner av Vakkerstadlia Opp.

Arnt Jacobsen

mens Arnt Jakbosen tar tredjeplassen.

Gro Bæck

Allsidige Gro Bæck fullfører på andreplass.

Gunnar Johansen

En gang speaker, alltid speaker. Ikke bare på Sletta, nå også i motbakkeløp. Gunnar Johansen.

Børre Schulz

Børre Schulz, eldste deltaker.

Kinebeate Hansen

Christine Skogstad.

Isabell Sæther.

Trond Arne Liavik

Raymond Olsen og Geir Olav Skogstad.

Duell til målstreken

Hallgeir Sande

Magnus Johnsen

Odd Levi Paulsen

Odd Levi Paulsen sikrer andreplassen.

Kaja Elise Rasmussen

Kaja Elise springer inn til seier i kvinneklassen.

Trude Kiil

Trude Kiil ble nr 3

Godt oppmøte!

Både to- og firbeinte tok turen oppover for å se målgang og delta på festen.

Maritha Haukebøe

Maritha Haukebøe, glad for å være i mål?

Ole Friis Iversen

Hedvik Hansen

Bjørn Even Schulz.

Gaute Fossli.

Sunniva Haukebøe

Sunniva Haukebøe, yngste deltaker.

Ronny Pettersen.

Stian Eilertsen.

Pålsegrilling

Pølsegrilling hører med.

GIFF 2017 - BARNAS DAG

GIFF 2017 - BRYGGEFEST