3. - 5. Juli, 2009

4 DAGER IGJEN

Av Svein Bertin Simonsen
29.06.2009


Hektiske forberedelser i innspurten mot årets store happening i bygda - "Sommarhelg i Grovfjord". Her er det dorryen som blir flyttet. 

Ulike hjelpemidler tas i bruk for å få dorryen på plass nede på piren. Iflg. Ole Magnus Ellefsen tilhørte den m/k "Bauta" i sin tid

Jan Kiil har lagt ned mange dugnadstimer både for Huset i Havet og Sommarhelga. Her lager han skillevegger til bruk i bodteltet.


Ny grus som skal gi et bedre underlag legges ut på plassen rundt Huset i Havet. Vebjørn Reinholtsen er en kunstner med gravemaskinen og planeringa blir strøken.


SOMMARHELGA 2009

Av Svein Bertin Simonsen
07.07.2009

Margaret Guve foretok den offisielle åpningen av årets "Sommarhelg i Grovfjord". Hun gjorde det med et kåseri i eventyrform om viktigheten av å ta vare på den hverdagslige kultur som berører folk flest. 

Selv ikke en tildels isende kald nordavindsno det meste av helga hadde noen nevneverdig innvirkning på publikumsoppmøtet til Huset i Havet og kaia disse tre feststemte dagene.

De ulike komiteer som var involvert i arrangementet kunne presentere en smakfull og innholdsrik meny - både på mat-, kultur- og underholdningskartet, og folk forsynte seg gladelig av det som ble budt fram og så ut til å sette stor pris på det som ble servert.

Besøkstallet for hele helga var omtrent på antatt samme nivå som i fjor. Antall solgte billetter til kveldsarrangementene fredag og lørdag var ca 750, helt prikk fjoråret. I det sure og kalde været var arrangøren vel tilfreds med at så mange kom.  

Travle dager for arr.general, Geir Haukebøe, under "Sommarhelga".

Hvilket inntrykk sitter så lederen av hovedkomiteen, Geir Haukebøe, igjen med, et par dager etter at det hele er over og mange måneders forberedelser har fått sitt utløp?

- Jeg har en godfølelse i meg etter disse glade dagene, sier en meget fornøyd leder. Det vi hadde å by på av ulike underholdnings- og kulturinnslag, i tillegg til maten, har jeg en anelse om traff det folk hadde forventet, og kom for å oppleve her i Grovfjord.

-Vi fikk jo en pangstart med Ola og Lars Bremnes allerede fredag kveld. Intimkonserten deres preget  folk og fikk fram det gode og glade humøret hos mange og som de tok med seg resten av helga.

På lørdag fikk vi nok en høydare med revyinnslagene fra UL Demring som slo godt an, spesielt hos bygdefolket. Men jeg har inntrykk av at også mange utenfor satte pris på det som ble framført av revygruppa. 

I tillegg var det et antall og bredde av ulike innsalg som imponerte meg og som gjør at det er gode vilkår for "Sommarhelg i Grovfjord" i årene som kommer.

-Jeg er stolt over det arbeidet de ulike utvalgene og samtlige involverte har lagt ned for å bringe arrangemenet i havn på en så flott måte. Det satte sitt preg på folk og vi fikk en rolig og avslappet atmosfære gjennom hele helga, oppsummerer Haukebøe i kortversjon årets "Sommarhelg".

Økonomi er jo en viktig del av et så stort arrangement og hvilket resultatet sitter man igjen med etter disse dagene?

-Etter de signaler jeg har fått fra økomomigruppa har vi hatt en omsetning på linje med fjoråret, kanskje noe høyere, det vil si omkring 500 000 kroner og det inkluderer også alle annonseinntektene fra sommarhelgavisa.

-Når det gjelder det endelige overskuddet er det altfor tidlig å si noe om hva det vil bli. Her må vi vente til alle regningene er kommet inn. I år er det også  foretatt noen investeringer som vil bli trukket av driftsoverskuddet, men jeg håper at det skal bli et brukbart resultat, til glede for de ulike foreningene som står bak "Sommarhelga".

Pengene vil senere komme bygdas innbyggere til gode på ulike måter gjennom det arbeidet som lagene utfører, avslutter Geir Haukebøe, som også kan fortelle at det første evalueringsmøtet skal gjennomføres i morgen allerede. 

Vinnere i lotteriet som pågikk før og under "Sommarhelga" finner du her.

Nedenfor kommer noen smakebiter fra helgas arrangement. Det vil også bli presentert flere bilder ved en senere anledning.

Ola og Lars Bremnes leverte varene, som det heter. Mange kom til Grovfjord  kun for å høre på konserten med de to eminente artistene

Imponerende jobb av komiteen som sto for utstillinga "Fra en svunnen tid - mannfolkarbeid på land og hav". Flere hundre gjenstander var hentet inn og det ga et godt innblikk i hvordan man måtte klare seg med enkle redskaper i tidligere tider. Her er det Kjell Riise (tv) som forklarer interesserte i gjenstandenes opphav og bruksområder.


Ballbingen ved skoleplassen fikk lagt nytt kunstgress i vår og under "Sommarhelga" ble det foretatt en reåpning av anlegget. Med en kostnadsramme på ca 140 000 kroner var det nødvendig å hente støtte fra ulike hold for å få gjennomført prosjektet.

Her er det en fornøyd leder i barne- og ungdomsutvalget i Grovfjord IL, Øyvind Strøm, som stolt viser fram og takker for gavesjekken på 30 000 kroner, gitt av Sparebank1 v/banksjef, Synnøve Bertheussen.    

I en herværende TV-kanal var det i en serie innslag om en som gjorde det han ikke kan. Her er det Per Arne Lomås som følger opp denne ideen, men han viste likevel en snev av gammel storhet i triksekonkurransen og vant eldste, eller tyngste klasse som det egentlig heter. Petter`n maktet 50 ballberøringer før tyngdekraften ble for sterk for ham.

Vinner av konken ble Magnus Johnsen med omkring 130 touch. 


 Også damene stilte med eget kor under revyinnslaget lørdag kveld.
Foto: Ole Magnus Ellefsen


M/k "Folkvang" fullastet med spente og forventningsfulle barn som skal ut på tokt - med sjørøverflagget i mastetoppen

Stolte og triumferende vises skattekista fram etter at mannskapet på "Folkvang" overmannet den fæle sjørøveren, "Sorte Kjell", på sjørøverøya og kunne ta med seg kista hjem. Fotograf:?