Dugnaden for HRS er nå i boks!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 23. Des 2019

Dugnaden for HRS er nå gjennomført. Montering og utlevering av avfallsbeholdere. Siste utkjøring ble foretatt 13.12.19 og tilsammen har dugnadsgjengen montert og levert 2760 avfallsbeholdere, og jobbet 100 timer med utkjøring! Dugnadsgjengen har bestått av stort sett avdankede fotballstjerner og ledere samt noen fleire supergutter. Vil ta med et lite utdrag fra et brev fra dugnadsleder Gunnar Johansen:

 1. Vi har hatt det veldig artig og trivelig underveis – med spøk, fleip, latter – og seriøse diskusjoner.
 2. Tror vi alle sitter igjen med en god følelse – «gamlingan» har utført et meiningsfullt og frivillig arbeid for GIL og for fellesskapet.
 3. Å gjøre noe i lag / skape noe sammen er bare fantastisk!

Disse superguttene har deltatt på dugnaden: 

 • Roar Tande                      A-laget
 • Per Sandengen                A-laget
 • Levi Larsen                      A-laget
 • Steinar Ramstad              A-laget
 • Knut Marskar                   A-laget
 • Magne Simonsen             A-laget
 • Tord Larsen                       B-laget
 • Geir Haukebøe                 OB-laget
 • Kjell Olsen                        OB-laget
 • Erik Andersen                   OB-laget
 • Gunnar Johansen             OB-laget
 • Trond Myklevoll
 • Kjell Riise
 • Even Pettersen
 • Kristoffer Sørensen
 • Hilmar Nikolaisen

Dugnaden blir å tilføre GIL rundt 45.000,-!

Grovfjord idrettslag er evig takknemlig for den innsatsen og engasjementet disse superguttene har lagt ned i denne dugnaden! For en gjeng! Takk!

Ferske spor til Revdalen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 13. Des 2019


Da har vi kjørt spor inn til lavvo i Revdalen. Fine forhold. Oppdatering finner dere på skisporet.no, markert som ei stipla linje når det kjøres med skuter. Heltrukne når løypemaskin brukes. 
Løyper til Appelsinhågen og Revvatnet

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Nov 2019


Våre trofaste løypepreppere er allerede i gang med å preppe traséen til Appelsinhågen/Revvatnet. (Så fremst det er snø) Mer info vil komme både på nettsiden og på skisporet.no

BCC Hålogalandsløpet

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Nov 2019


BCC Hålogalandsløpet (tidligere BCC Ski) arrangeres lørdag 4 april 2020. Mer detaljert informasjon om rennet vil komme innen kort tid, men vi kan allerede nå røpe at vi har en større nyhet å komme med og som vil løfte BCC Hålogalandsrennet til ett høyere nivå, så her er det bare å følge med!

  
NISSEMARSJ

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Nov 2019

Første søndag i advent, ønsker Grovfjord IL og Grov Sanitetsforening velkommen til årets Nissemarsj og kafe. Vi går den vanlige ruten opp til GBS der vi synger et par sanger for beboerne , før vi går ned til HIH igjen der vi tenner lysene på julegrana samtidig som vi synger noen kjente og kjære julesanger. Er vi riktig heldig kan det hende Nissen har tid å komme innom oss også🎅🏻.Vell møtt alle sammen🎄
Grovfjord IL's 80 års jubileum

Postet av Grovfjord Idrettslag den 13. Nov 2019

Lørdag 12.10 ble det avholdt jubileumsfest i anledning idrettslagets 80 årsdag. Ei flott markering med vel 70 påmeldte. Det ble servert en aldeles nydelig biff stroganoff med tilbehør, signert Øyvind Strøm og Oddmund Nilsen. På programmet var det blant annet utdeling av premier og priser til A-laget, oppsummering av idrettsåret 2019, samt underholdning med vår lokale standupkomiker Robert Søvik, og live musikk med trubadur Geir Søvik. Det ble en trivelig og minnerik kveld som varte til de sene nattetimer. Tusen takk til alle som deltok, og ikke minst til arrangementskomitéen for strålende innsats! Så håper vi idrettslaget vil bestå i nye 80 år!


Åpningstale ved leder, Brynjar JohansenØyvind Strøm oppsummerte fotballsesongen 2019.En konsentrert og lydhør forsamling!


Hovedtrener Agnar Christensen med sin oppsummering av sesongen.


IL Santor, representert ved leder Kåre Kvanli, overrakte en gave til idrettslaget i forbindelse med jubileet. Verdt å nevne at også IL Santor har 80 års jubileum i år. Takk til vår gode nabo og samarbeidspartner innen aldersbestemt fotball!


God stemning rundt A-Lagsbordet!


Litt "tasting" innimellom slagene!


Svein Bertin Simonsen og Hermod Markussen stod også i år for utdeling av priser til A-lagsspillerne. Her får Gholam Hossini og Mikkel Tollefsen begge prisen som årets nykommer(e)! Vel fortjent!
"Captain's corner" - Eirik Christensen hadde en mer uhøytidelig presentasjon av spillergruppa og hvordan spillerne selv har opplevd sesongen.

Kek! Vår kjære og joviale keeper stakk av med hele to priser. Årets spiller, og ikke minst årets øyeblikk, etter den vanvittige redninga av frisparket til Arild Heitmann i kampen mot SOIF på Sletta. Vel fortjent!

Kaffe og kaker hører med!Vår "lokale" standupkomiker Robert Søvik fikk trimmet lattermusklene hos gjestene.Trubadur Geir Søvik leverte flott musikk fra scenen.


Og folk svingte seg...!
God stemning!

Det nærmer seg

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Okt 2019
Et minne som lyser

Postet av Grovfjord Idrettslag den 6. Okt 2019

I dag ville Birger Martin Strøm fylt 74 år. Dessverre døde han så altfor tidlig. Vi er mange, mange som savner han.

Grovfjord Idrettslag var et av Birger sine hjertebarn. Birger brydde seg. Alltid snakka han positivt og varmt om Grovfjord IL, og alltid sa han ja til oppgaver for klubben. Fellesskapsfølelsen var fengende og sterk hos han. Selv etter at helsa svikta, sa han ja og stod på for vårt kjære idrettslag. Birger var en lun, god og optimistisk læremester – og han kan og bør være et lysende forbilde.

Ved Birgers bortgang ønska familien at de som ville, kunne gi en gave til Grovfjord IL – i stedet for blomster. Det kom inn en pen pengesum.

Birger hadde et særskilt glødende hjerte for de minste i klubben. Derfor bestemte styret at pengegaven skulle prioriteres til de yngste – flomlys i lekeparken. Nå er lysene montert – til stor glede for barn og unge, og til minne om et raust medmenneske, han Birger. Takk!

Mange takk til Ronny, Nils Arne, Roy og Per-Odd som brukte fredags ettermiddag/kveld til å monterte lysene, og til Grovfjord Bygg og GMV Service for lån av lift.


Hilsen Styret i Grovfjord IL

Santor - Kilkam 2

Postet av Grovfjord Idrettslag den 5. Okt 2019

Vi har 4 Grovfjord-jenter på Santor J13/14. Oppfordrer alle til å komme på kampen og heie på jentene som spiller om 2. plassen i serien på søndag kl. 15:00 (Rensåhøgda). Det serveres kaffe og kaker! 👍 


Finn H


Rydding av trasé i lysløypa

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Sep 2019

I dag ble lysløypa og traséen helt opp til Høvligarnet ryddet for gress og kratt. Dugnaden ble ene og alene utført av Nils Arne Sjøvoll. Høgås Transport AS stilte med både traktor og ryddemaskin uten noen som helt kostnad for idrettslaget. Dette betyr at skisesongen forhåpentligvis kan begynne tidligere til vinteren, og det er lagt til rette for at man kan lage en lett slalombakke, kulekjøring og hopp mm. 

Grovfjord idrettslag vil rette en stor takk til vår gode samarbeidspartner Høgås Transport AS, og ikke minst en enda større takk til Nils Arne Sjøvoll som har lagt ned mange timer i dette! Nils Arne var i strålende humør! Det var undertegnede som ikke klarte å ta et ordentlig bilde! ;-)


Som sagt.. Fotografering overlates helst til min bedre halvdel! Men uansett. 

Tusen takk Nils Arne!!Tusen takk til Høgås Transport!


Fra arkivet

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Sep 2019

Fotballturnering på Ibestad for 50 år siden, 1969. Denne type idrettslig og sosial tradisjon midtsommers ble offer for utviklingen, og på 90-tallet var det mer eller mindre slutt. I hvert fall i vårt nærområde.

Omtale av nevnte turnering sakset fra klubbens årsmelding for samme år.

Svein B
Sesongen nærmer seg slutten

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Sep 2019

Vi nærmer oss målstreken for årets sesong med bare to gjenstående kamper. Nest siste er mot HIL 2 på Sletta, førstkommende søndag, før seriespillet går inn i historiebøkene 12.oktober. (Spillefri neste helg for Grovfjord)

Denne sesongens hittil største tap (1-5) for oss kom på Skånland kunstgress sist lørdag, noe som også betyr at vi har rykket ned èn plass på tabellen i skrivende stund.

Tapet er lite å si på, SOIF viste klart hvorfor laget er i en suveren tetposisjon og vi kunne ikke gi hvittrøyene god nok motstand til å hente poeng. I utgangspunktet var det heller ikke ventet, men vi hadde et ørlite håp må sies etter første omgang.
Forskjellen på lagene ble imidlertid større i den andre, og med utvisning av Mikkel var løpet kjørt.

Selv om vi må unnvære både Stian C og Mikkel mot HIL 2 på søndag håper vi at det skal være mulig å vise at det skal være vanskelig for motstanderen å hente poeng på Sletta. Vi er riktignok registrert med tap på hjemmebane, men det var i Bjerkvik i vår (0-2 for Morild).

På eget gress er vi imidlertid ubeseiret og bare Landsås har maktet ta med poeng hjem herfra (2-2).
Målsettingen må være å forlenge denne rekken både førstkommende søndag og lørdag om 14 dager (Lofoten).

Vår motstander har slitt i sesongen og befunnet seg i en utsatt posisjon. Men laget fikk et løft på mandag etter å ha beseiret Sortland 2-0 hjemme i Harstad. Startelleveren for hjemmelaget i denne kampen var svært forskjellig i forhold til det laget som møtte Grovfjord i juni (tap 0-10).

HIL-laget som startet på mandag hadde bare tre spillere fra grovfjordkampen. Med bl.a A-lagsaspirantene Fredrik Lindquist og Jonathan Olaoye i lagoppstillingen ser det ut som de gulsorte ønsker å forbedre sin tabellposisjon før sesongen er over.

Vi må nok regne med at det blir sterkere motstand på Sletta enn i Harstad og skal vi holde stillingen må innsatsen også være deretter. I og med Sortlands tap for HIL 2 er vi minst sikret 5.plass til slutt hvis vi ikke kollapser totalt i våre to siste kamper.
Bare en syltynn teori kan føre til at vi blir passert av laget fra Blåbyen. Landsås, med to kamper til gode, er i midlertid i stand til å ende foran oss.

HIL 2 er et av de lagene Grovfjord har møtt flest ganger opp gjennom historien. På statistikken over lag vi har spilt mot siden 1967 befinner HIL 2 seg på 9.plass (sammen med Svolvær)

Søndagens kamp blir det 30. innbyrdes oppgjøret siden vi første gang møtte laget (HIL 2) i 1968, på bortebane. Det ble et stygt 0-10 tap den gangen og resultatet var det verste helt fram til 2009 da vi tapte hele 1-16 for HIL A på Harstad stadion.

På hjemmebane i 1968 skulle det imidlertid bli en mye bedre prestasjon av våre gutter mot «tigrene». Kampreferat fra dette oppgjøret er å finne i årsmeldinga og gjengitt i eget «bilde» i denne artikkelen.

For de som har levd en stund vil nok mange nikke gjenkjennende til flere av navnene på HIL-laget fra 51 år tilbake.

Svein B


Øyvind Pedersen i duell fra vårens oppgjør. 
Grovfjord J09 møtte Kilkam og Brage/Trondenes

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Sep 2019

Grovfjord J09 laget har i løpet av den siste uken spilt to seriekamper i flott høstvær. Forrige uke var Kilkameratene på besøk i Grovfjord, og hjemmelaget scoret en håndfull med mål, flott ledet av dommer Håkon Balteskard og linjemenn.  Denne uken var det bortekamp hos Brage/Trondenes, på den flotte banen deres. Etter disse kampene har nå over halvparten av GIL-spillerne scoret ett mål eller mer i løpet av sesongen, til stor glede både for spillere og foreldre. Grovfjord J09 laget har nå bare én seriekamp igjen før sesongen er over


Frispark til Kilkam. 
Drikkepause!
SOIF seriemester 2019

Postet av Grovfjord Idrettslag den 23. Sep 2019

4.divisjon avd. Hålogaland

Skånland OIF - Grovfjord IL 5-1 (1-1)
Skånland kunstgress
Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås
Tilskuere: Ca 100
Været: Surt, noen regnbyer og litt sol, ca 6 grader

Målene:
17. min. 0-1 Stian Christensen, straffe
40. min. 1-1 Magnus Reppen Samuelsen
62. min. 2-1 Sigurd Madsen
73. min. 3-1 Frank Balteskard
77. min. 4-1 Petter Hustad
86. min. 5-1 Magnus Reppen Samuelsen, via Eirik Christensen.

Kort Grovfjord: Rødt: Mikkel Tollefsen, 61. min.. Gult: Stian og Eirik Christensen.

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Johannes Fagerli Dragøy, Stian Christensen, Eirik Christensen, Mikkel Tollefsen, Øyvind Pedersen, Børge Henriksen, Gholam Hossini 63., Viktor Framvik, Markus Hoff Svendsen og Stian Eilertsen.
Innbyttere: Gaute Roaldsen,63./Ut: 67., Luis Hlawatschke 67. Daniel Pedersen, Sivert Antonsen

SOIF innfridde de fleste sine forventninger og sikret seg årets seriemesterskap i 4.divisjon ved å slå sin nabo, Grovfjord,
hele 5-1 på eget kunstgress i ettermiddag. Det er første gang på 48 år at klubben kan titulere seg som seriemester på dette nivået.

Skånland var store favoritter før sesongstart og laget har bevist under hele sesongen å holde et nivå høyere enn sine motstandere, noe som også har gitt et fortjent mesterskap, tre runder før serieavslutningen om tre uker.

Grovfjord ble egentlig ingen målestokk mot et aggressivt og løpsvillig hjemmelag i dag, selv om vi tok ledelsen på straffespark. Stian Eilertsen ble felt av SOIFs keeper.

Det meste handlet om hjemmelaget og Grovfjord hadde i lange perioder nok med å forsvare seg mot bevegelige spillere som med stor presisjon i angrepsspillet holdt et sterkt trykk mot grovfjordforsvaret. Hjemmelaget utlignet direkte på corner.

Uavgjort til pause ga likevel håp om å være med helt inn . Men da Mikkel Tollefsen fikk rødt kort tidlig i sluttomgangen på en hekt i et forsøk på å avklare et gjennomløp sentralt fra hjemmelagets side falt Grovfjord mye sammen, og hvittrøyene kunne komfortabelt prikke inn fire nettkjenninger den siste halve timen uten at oransjetrøyene var i nærheten å svare på dette.

Det påfølgende frisparket etter det røde kortet var Sigurd Madsen mester for å prikke inn. Frank Balteskard ville ikke være dårligere enn sin lagkamerat og gjorde det samme noen minutter senere.

Petter Hustad avsluttet et angrep med lagets fjerde scoring etter at hjemmelaget spilte seg gjennom grovfjordforsvaret og Hustad enkelt kunne bredside ballen i mål fra kort hold.

Magnus Reppen Samuelsen både startet og avsluttet hjemmelagets scoringsrekke. Et skudd innenfor 16 m, som stusset Eirik og utmanøvrerte Kek i buret, satte punktum for kampen.

I tillegg til Mikkels røde kort pådro også Stian seg sesongens fjerde gule noe som fører til at begge må stå over neste kamp, mot HIL 2.

Grovfjord IL gratulerer Skånland OIF med både seieren og seriemesterskapet, og ønsker laget lykke til i kvalifiseringskampene om opprykk til 3.divisjon.

Tabell og resultater: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B


SOIF samlet sammen med trener Tor Anders Hustad og øvrig støtteapparat rett etter kampslutt.Tabellen i kretsserien sist SOIF vant denne, i 1971. Som vi ser var det adskillig jevnere den gang. Hadde dagens poengsystem vært benyttet den gang, 3 poeng for seier, ville faktisk Landsås vunnet. Evighetsmaskinen, Boye Olsen, har hatt en lang reise med klubben i sitt hjerte før den endelig maktet repetere det han selv var med på for 48 år siden.Frank Balteskard kan skue oppover mot 3.divisjon???Stian Christensen sørget for ledelse til bortelaget. Børge Henriksen ble passet godt på og kom aldri i scoringsposisjon. Fairspilt kamp tross mange dueller. Magnus Reppen Samuelsen skrur inn utligningen direkte fra hjørneflagget. God innsats på Johannes Fagerli Dragøy.Dessverre ble det rødt på Mikkel i dag i en situasjon hvor han kom litt for sent inn i. Vi håper det bare blir èn kamp å sone. SOIFs tilvekst i sommer, Sher Day Htoo, i duell med Luis Hlawatschke. Veteranen Terje Balteskard. Får han et karrierehøydepunkt i 3.divisjon?

Fra arkivet

Postet av Grovfjord Idrettslag den 20. Sep 2019

Avisomtale (HT) av kampen spilt 08.09.1979. Det litt spesielle i dette oppgjøret var at samtlige av Grovfjords målscorere på kampdagen var tenåringer:

Roger Nicolaisen 17, Kåre Berglund 17 (Fylte 18 senere på året), Kjell Frode Johnsen 18 og Kjetil Andersen 19 (Fylte 20 senere på året).

Legg for øvrig merke til jounalistens beskrivelse av dommerens innsats. Siste linje.

Svein B


Lek med tall

Postet av Grovfjord Idrettslag den 20. Sep 2019

Tabellen nedenfor viser de harde fakta (målene) på detaljnivå etter 17 seriekamper i år sammenlignet med fjoråret. At det er forskjell vet man jo ut fra tabellplasseringen i 2019 kontra 2018. Men litt interessant når vi ser tallene pr kamp.

For Grovfjord ligger først og fremst suksessen i forbedring av det deffensive arbeidet, noe som har ført til at det gjennomsnittlige antallet innslupne mål er redusert til under en tredjedel.

Det er jo ingen hemmelighet at godt forsvarsarbeid også fører til flere scoringer i pluss, og det ser vi også her.

Summen av forbedringene pr kamp er altså 4,17 mål.

Svein B


80 ÅRS JUBILEUM

Postet av Grovfjord Idrettslag den 20. Sep 2019
IL Santor J14 skal til Norway Cup 2020

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Sep 2019

Dette er IL Santor J14 - og de skal til Norway Cup 2020 ⚽️🤩
Fra mandag 16. september og de neste to ukene selger de lodd til inntekt til turen. Noen kommer på døra og noen vil legge ut på Facebook (og noen begge deler). De har flere loddark hver med 50 lodd på hvert ark, 20kr per lodd. På hvert loddark trekkes det ut én premie; enten lammelår av villsau, ytrefilet av rein eller pizza fra Gulzar. Hver premie har verdi på ca 200kr.
Så følg med, og kjøp gjerne lodd for å støtte jentene 🤗
Felles trekning av alle arkene når alle er utsolgt, men senest søndag 29.september.

Katrine Kvanli


Bakerst fra venstre: Sanne Hammer, Alexandra Olsen, Mathilda Tindvik, Hedi Hlawatschke, Elida Olsen, Kine Beate Hansen
Foran fra venstre: Ellen Hammer, Sunniva Haukebøe, Marie Kvanli-Markussen, Victoria Haukebøe, Cecilia Elvevoll
Årets andre lokaloppgjør!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Sep 2019

Til helgen, dvs på lørdag, er det duket for årets andre lokaloppgjør når vi kjører de 35 km til Evenskjer for å møte serieleder, og i praksis også, årets seriemester Skånland til toppoppgjør i divisjonen.

Hjemmelaget hadde som ventet ikke altfor store problemer å ta en grei 4-1 seier over Sortland sist helg, mens vi, pga litt ineffektivitet, måtte slite litt mer for å hente inn full pott og 3-0 over Ballstad på Sletta.

Skånland har en komfortabel ledelse på tabelltoppen som i utgangspunkt ikke skal være truet på noen måte av andre, og laget styrer i praksis sin egen skjebne.

Vi har gjennom en sterkt sesong så langt lagt oss inn på en foreløpig tredjeplass. Men vi har litt mer spenning i hverdagen enn SOIF….det er kort vei opp til sølvplass, men like kort ned et par plasser også. Men når vi er i så gunstig tabellposisjon, med tre kamper igjen, at det er naturlig for laget å gå for en «pallplass», så får vi se om vi er gode nok til å gjennomføre en sluttspurt som kan gi oss dette. Vanskelig ja, men ikke håpløst. Uansett hva som skjer i de siste kampene har vi levert en fantastisk sesong, og som vi kan være stolte av.

Alle skjønner at vi står overfor en formidabel, men ikke helt umulig oppgave, på lørdag selv om vi har det meste av historien mot oss. Grovfjord har ikke vunnet på Evenskjer siden kampene ble spilt på gress. Dvs. på Trøssen. Sist vi hentet tre poeng var 2.september 2010, med seier 6-2. Lars Erik Markussen og Børge Henriksen gjorde tre mål hver den gang. Vi håper Børge kan gjenta prestasjonen sin på lørdag.

Sist vi spilte mot SOIF på Trøsssen var imidlertid 08.10.2011 – en gjennombløt bane. (Tap 0-4).

Med unntak av et par uavgjorte resultater har vi reist temmelig ribbet hjem fra kunstgressbanen på Evenskjer.

SOIF har nå spilt 21 kamper på rad uten serietap hjemme på kunstgresset. Ikke siden Stålbrott/Sortland 2 vant 2-1 den 12.september i 2017 har de sort/hvite vært gavmilde med sine gjester.

Vi ønsker selvfølgelig å repetere resultatet fra Sletta i vår (seier 2-0), men det betyr innsatsviljen må hentes fra øverste hylle. Spillet må være klokt, fornuftig og på egne premisser og ikke slik at vi for tidlig løper oss tomme for krefter mot et sikkert bedre trent hjemmelag.

Jeg har hentet fram noen bilder og lagoppstilling fra kampen i 2010. Håper det kan gi god motivasjon og virke inspirerende til topp innsats på lørdag selv om det er store muligheter for sjampanjeskvetting på kunstgresset etter kampslutt.

Grovfjords lag mot SOIF i 2010:
Mikkel Rasmussen, Ino Bjørnstad, Roar Christensen, Adrian Skog, Børge Henriksen, Stian Eilertsen, Jonas Svendsen, Magnus Vikjord Rist, Gaute Roaldsen, Lars Erik Markussen og Alexander Fossheim. (Sistnevnte, hans eneste kamp i grovfjordtrøya)

Innbyttere: Thomas Haugland, Marius Sjøvoll og Markus Arentsen.

Svein B


Fornøyde gutter etter siste seier over SOIF på bortebane - i 2010.


Lars Erik Markussen har her scoret ett av sine tre mål i kampen. Broder Hallvard måtte bare resignere.

 


Stian Eilertsen i godt driv forbi. Håkon Nordberg.Mange kjenninger på tribunen i 2010.Sist vi spilte på Trøssen i 2011. Jonas Svendsen og Arild Heitmann. Dommer er Peder Martinsen.


"Adelskalenderen" mellom klubbene på A-nivå. 

Sliteseier mot Ballstad

Postet av Grovfjord Idrettslag den 15. Sep 2019

4.divisjon avd. Hålogaland
Grovfjord - Ballstad 3-0 (0-0)
Sletta stadion
Dommer: Håkon Rinaldo Hansen, Grytøy IL
Tilsk.: 17 bet
Været: Lettskyet, ca 9 gr

Målene:
56. min. 1-0 Markus Hoff Svendsen
70. min. 2-0 Markus Hoff Svendsen
75. min. 3-0 Viktor Framvik

Ingen kort Grovfjord

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Daniel Pedersen 55., Johannes Fagerli Dragøy 60./Inn 82., Stian Christensen, Stian Eilertsen 74., Gholam Hossini, Eirik Christensen, Børge Henriksen, Eirik Myrvang, Viktor Framvik 82. og Sindre Brandsegg 25.

Innbyttere:
Markus Hoff Svendsen 25., Mikkel Tollefsen 55., Gaute Roaldsen 60., Luis Hlawatschke 74.

Mange hadde kanskje forventet lett spill for hjemmelaget og en mulig storseier med bakgrunn i lofotlagets prestasjoner den senere tid. Det skulle det på langt nær bli, i stedet ble en sliteseier for Grovfjord som først maktet i andre omgang få hull på målbyllen.

Men det var likevel de oransje som styrte oppgjøret fra begynnelse til slutt og hadde trykket og spillet mot ballstadmålet gjennom samtlige minutter. Kombinasjonen uflaks og udyktighet sørget for at utallige muligheter ble spolert de første førtifem.

Men hardtkjempende ballstadgutter (og jente) uroet vårt angrepsspill så pass innenfor deres egen 20 m at mye av forsøkene gikk i stå. Til tross for dette er det likevel utrolig at hjemmelaget ikke puttet på to-tre ganger, så pass med store sjanser skapte de oransje i denne perioden.

Ballstad hadde også en gedigen mulighet i første omgang, men Kek vant duellen mot Alleu Danjo inne på egen 5-meter.

Andre omgang var som blåkopi av den første hvor Sletta-laget dro opp det ene angrepet etter det andre på sin på venstre kant med Viktor, Stian E og Børge i de ledende rollene. Men forsøkene mislykkes etter tur. Løpene og pasningene harmonerte ikke og forsøkene endte oftest i ingenting.

Det var først etter å ha flyttet et angrep til motsatt side at det forløsende målet skulle komme. Nyss innkomne høyreback, Mikkel Tollefsen, ble spilt høyt i banen, helt til dødlinja. Her driblet og trikset han seg fri og med et perfekt innlegg kunne Markus styre ballen i mål forbi en sjanseløs ballstadkeeper.

Knapt midtveis i omgangen sørget samme mann for dobling av ledelsen. Et kjapt frispark, sentralt fra midtbanen, ble vel tatt vare på av Markus som løp seg fri og bare kunne dundre kula i nota fra omkring 16 m.

Alle poengene ble, få minutter senere, sikret hjemmelaget da Viktor etter mange forsøk skulle lykkes med kopi av det vi har sett mange ganger tidligere. Frispilling på venstre kant, innløp i boks og kontant i kassa.

Ballstad var frampå noen ganger med et par skumle forsøk etter dette, men forsvaret og Kek var sikre og tok de få mulighetene bortelaget skapte.

Ingen stor kamp fra hjemmelagets side, men en noe overraskende sleip gressmatte som skapte trøbbel for våre gutter, ødela flere gode angrepsforsøk.

En kuriositet i dagens kamp var at Ballstad hadde en kvinne, Simone Hansen, i sin startoppstilling. Det er første gang Grovfjord møter et lag på dette nivå som har har en kvinne på laget.

Bakgrunnen er mangel på spillere hos Lofoten-laget og Ballstad fikk dispensasjon av fotballkretsen til dette utradisjonelle uttaket.
Om noe lignende har skjedd tidligere på dette nivå i kretsen, eller landet for øvrig, vites ikke.

La det være sagt, Simone gjorde seg ikke bort, og selv syntes hun det gikk høvelig bra, i sin kommentar etter kampen til egen prestasjon.

Resultatet gjør at Grovfjord befester sin posisjon på laveste palltrinn. Men tre kamper gjenstår og det er et ujevnt kampantall hos flere av lagene. Det betyr spenning til siste slutt.

SOIF vant hjemme 4-1 over Sortland. På mandag er det bare å gå til innkjøp av champis.

Resultater og tabell:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B


To avgjørende scoringer av Markus i dag. Simone Hansen, første gang vi har møtt en kvinne på et motstanderlag. Her gjør Markus sitt første mål.Simone Hansen i duell med Børge Henriksen. Eirik, solid i hodeduell.

 


Stian E i mange gode driv langs stripa.
Èn scoring på Viktor denne gang. Men flere muligheter var til stede.Var dette siste gang vi fikk oppleve legenden Pål Øystein Berg (45) på Sletta. Iflg. ham selv etter kampen var det mye som talte for nettopp det.Kristoffer Håkonsen, Ballstad.Mikael Vian i duell med Viktor. Pål Øystein Berg følger med.Eirik Christensen og Grovfjord hadde bra kontroll på kjappe og målfarlige Alieu Danjo.

Bilder fra Heges karriere i Grovfjord

Postet av Grovfjord Idrettslag den 13. Sep 2019

To bilder fra Heges karriere i Grovfjord IL. Det første er pikelaget fra tidlig 80-tall. Her sitter Hege som nr 3 foran fra venstre med lillesøster Gro.
Bilde nr to er damelaget fra 1991. Her står Hege som nr 2 bak fra venstre.

Svein BHege 50 år!!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 13. Sep 2019

Hege 50 år!

Grovfjord ILs kanskje mest profilerte kvinnelige idrettsutøver runder et halvt hundre år i dag.

Hege var tidlig idrettsinteressert og markerte seg allerede i ung alder på fotballbanen, på klubbens pikelag. Senere ble hun en av drivkreftene i etablering av damelag i Grovfjord - midt på 80-tallet. Her var Hege en av nøkkelspillerne på laget som oppnådde sitt høydepunkt da det vant 3.divisjon i Hålogaland Fotballkrets i 1991.

Klubben valgte ikke å spille kvalifiseringskamp om opprykk til nordnorsk 2.divisjon dette året , og som den målbevisste og ambisiøse idrettsutøveren Hege var søkte hun derfor nye utfordringer i andre klubber året etter. Hennes sportslige karrieretopp endte med cupfinaleseier 2-1 over Kolbotn i 2003 som spiller for Medkila.

Familiære forhold førte henne senere til Tromsø hvor hun ble ansatt administrativ avdeling i Tromsø IL. Hun besitter derfor en unik kompetanse på høyt nivå innenfor flere felt i idrettssammenheng.

For noen år siden vendte hun tilbake til bygda og påtok seg etter hvert treneransvar for Grovfjord ILs A-lag i samarbeid med andre.

Som kjent gikk det ikke særlig bra for A-laget i fjor, men tross dårlige vilkår stod Hege på så godt hun kunne ut i fra premissene. Ære være henne for det. Det som skjedde i 2018 var egentlig en klubbkollaps og ikke noe en enkeltperson skal ha ansvar for.

Uten Heges innsats i en vanskelig overgangsfase de siste årene er det langt fra sikkert at bygda har hatt et A-lag i seriespill i dag. Grovfjord IL er henne derfor stor takk skyldig for det hun har bidratt med for klubben.

Klubben gratulerer deg hjerteligst med 50-årsdagen, Hege!

Håper du har mange gode år foran deg og at både bygda og klubben fortsatt kan få glede av ditt engasjement på ulike områder.

Bildet viser Hege og hjelpetrener Jonas Svendsen i diskusjon foran en kamp på Sletta i fjor.

Svein B

Svolværkampen avlyst!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 6. Sep 2019

Oppgjøret mellom Svolvær og Grovfjord i 4.divisjon, som skulle vært spilt i morgen lørdag, er avlyst. Hjemmelaget kan ikke stille til kamp.

Årsaken er avviklingen av Skårungen Cup i aldersbestemte klasser. Denne turneringingen legger beslag på banene i Svolvær m/omegn og det er derfor ingen arena tilgjengelig til 4.divisjonskampen på et tidspunkt som passer oss. Baner utenfor Lofoten er ikke aktuelle for Svolvær som sannsynligvis har spillere involvert i arrangementet.

Fotballkretsen skal behandle saken i formiddagstimene i dag og uttalelser herfra skal vi komme tilbake til så snart disse er kjent. Situasjonen er beklagelig både for Svolvær og oss. Men ansvaret påhviler arrangøren som i dette tilfelle lenge har visst at ungdomsturneringa skulle avvikles denne helga, og at alternativt spillested og tidspunkt burde vært avklart med oss for lenge siden.

Med bakgrunn i lignende situasjoner regner vi med at fotballkretsens behandling av saken vil resultere i at Grovfjord blir tilkjent seier med 3-0 som resultat. En slik avgjørelse vil i så fall være den første i klubbens historie.

Svein B


Årets siste kamp i Lofoten

Postet av Grovfjord Idrettslag den 6. Sep 2019

Til helga gjøres siste tur i år unna til LO/VE-regionen når Grovfjord møter Svolvær på Stranda stadion førstkommende lørdag. Veldig greit senere å slippe unna langturer når vi snart er på vei inn i den mer mørke og kalde tida i sesongen.

Grovfjord står fortsatt ubeseiret i høstsesongen selv om vi ikke maktet full pott mot Landsås på lørdag. Noe litt ambivalente følelser etter den kampen, må vi kunne si. Selvsagt fornøyd med ett poeng etter å ha ligget under 0-2, men samtidig også litt skuffet over at ikke overtaket og sjansene ga full pott.

Vi har noen lignende kamper bak oss hittil i sesongen hvor vi har lov til å være skuffet over at poengfangsten ikke ble bedre. Flere enn motsatt vinkling. Antall poeng oppnådd så langt har vi i hvert fall ikke flakset oss til.

Vår kommende motstander har hatt en tung start på høstsesongen. Fire kamper har gitt like mange tap og med det sisteplass på tabellen. Landsås på Sletta var gratis inspirasjon og motivasjon. Det er imidlertid like nødvendig med samme innstilling til oppgjøret mot Svolvær også.

Risikoen for at de blåhvite må ta ett steg ned i divisjonssystemet etter sesongen er overhengende og laget har derfor lite å tape i møtet med oss. Spillerne kan derfor entre banen uten noe på skuldrene og store forventninger.

Er alltid litt ubehagelig å møte lag som er i en slik posisjon og som ofte får en seier, før eller siden. Det er derfor all grunn å stille opp på Stranda med ydmykhet og riktig innstilling. Vi er i en gunstig tabellposisjon, og det er steike artig. Håpet er at vi skal greie å være med i bølgen bak SOIF som kjemper om de beste plassene etter lederlaget – helt inn!

Overvar kampen mellom SOIF og Ballstad på søndag. Riktignok en enkel oppgave for et gjennomtrent og strukturert lag som de sorthvite. Men Ballstad skal ha all honnør for at spillerne kjempet heroisk gjennom hele kampen og aldri ga opp, selv om evnene ikke strakk til. Laget fikk to scoringer på innsatsen, bare for å ha nevnt det.

Runden byr for øvrig også på toppkamp i kretsserien når lederlaget SOIF tar i mot «runner-up» Lofoten på eget kunstgress. Med seier til hjemmelaget her vil i praksis kampen om seriemesterskapet være over. Da vil differansen ned til lofotlaget være på hele åtte poeng, og resten vil være sjarmøretapper.

Med èn kamp mindre spilt for evenskjerlaget i tillegg må en ha matematikkunnskaper på nivå med Niels Henrik Abel for å kunne beregne et annet utfall enn at de sort/hvite blir seriemester. Og det til tross for at fotballen er rund og cup er cup.

Svein B


Vi håper Grovfjord og Stian Christensen vil ha like god kontroll på Svolvær som i hjemmekampen på Harstad stadion i mai.SOIF og Frank Balteskard vil minst være et steg foran de øvrige lagene og kan bare se opp og frem på tabellen. Skjebnen ligger i egne hender (føtter).
Høst og vinterstatistikk kommer

Postet av Grovfjord Idrettslag den 3. Sep 2019

Med ujevne mellomrom i løpet av høsten og vinteren vil det bli lagt ut oversikt over kamper Grovfjord har spilt mot lag som klubben har møtt i seriespill.

Arbeidet er så vidt kommet i gang og er nokså tidkrevende selv om grunnlagsdata forefinnes.

Naturlig nok begynner vi med det første laget Grovfjord møtte i oppstartsåret 1967. Senere vil nye lag fra dette året og påfølgende år følge etter hvert.

Svein B
A-laget og støtteapparatet fotografert før kampen mot Landsås.

Postet av Grovfjord Idrettslag den 3. Sep 2019

Foran: Luis Hlawatschke, Sivert Antonsen, Mikkel Tollefsen, Stian Eilertsen, Karl-Harald Bruun, Viktor Framvik, Gholam Hossini og Øyvind Strøm (allround).

Bak: Ann-Eli Edvardsen,(allround) Oddmund Nilsen (oppmann ++), Bjørn-Erik Fagerlirøen, (trener), Ola Hoff Svendsen, Øyvind Pedersen, Johannes Fagerli Dragøy, Eirik Christensen, Daniel Pedersen, Sindre Brandsegg, Markus Hoff Svendsen, Stian Christensen, Jonas Rasmussen, Børge Henriksen, Vegard Jørgensen, Agnar Christensen, hovedtrener, og Kjell Johnsen (oppmann ++).
Over 20 år siden siste målløse oppgjør for GIL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 2. Sep 2019

Onsdag 28.08 kunne Grovfjord markere et aldri så lite «jubileum». På denne dagen var det nøyaktig 20 år siden sist A-laget spilte 0-0 i en seriekamp.

Det skjedde altså 28.08.1999 og motstander var Flakstad. (Se faksimile)

Hele 420 seriekamper har Grovfjord spilt siden den gang uten at begge lagene samtidig har gått målløse av banen. Hvilket må sies å være ganske utrolig!

Riktignok står vi oppført i de offisielle listene med 0-0 og seier mot Ballangen på bortebane i 2003. Men det er etter en akademisk avgjørelse av fotballkretsen ettersom Ballangen benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget i dette oppgjøret. Kampen endte i utgangspunktet 2-2.

Hvis en blar seg tilbake i historien til kretserien i HÅLO/OSLOV vil man oppdage at det ble scoret færre mål i kampene tidligere enn det vi ser nå. Èn årsak kan være at de siste 20-30 årene avvikles de fleste kampene på kunstgress noe som muligens er fordel for det offensive spillet i forhold til det ujevne gress- og grusbaner kunne gi i gamle dager..

I perioden 1980 – 1990 spilte Grovfjord i alt 234 kamper i kretsserien og i 9 av disse ble resultatet 0-0, noe som kan indikere at baneforholdene hadde betydning for antall scoringer i tidligere tider.

Svein B


En lignende artikkel har vi ikke lest på 20 år når det gjelder Grovfjord ILs A-lag.Per Sandengen "i skuddet" på grusbanen på Fjelldal. Fra slutten av 70-tallet. Foto: Harald Berg, HT.
Uavgjort mot Landsås

Postet av Grovfjord Idrettslag den 2. Sep 2019

Kampene hjemme mot Landsås har mange ganger vært vanskelige og seirene har ikke kommet for ofte. Heller ikke i dag skulle det lykkes å dra inn en trepoenger, og vi må tilbake til 2013 for å finne sist gang vi slo de sort/hvite på eget gress.

Etter å ha kommet under 0-2 knappe kvarteret ut i andre omgang så det stygt ut for å ro inn poeng i kampen. Men gutta ga ikke opp håpet og maktet å komme tilbake de siste 20 minuttene og sikre seg ett verdifullt og fortjent poeng til slutt.
Med en slik utvikling bør vi kunne si oss sånn noenlunde fornøyd med kamputfallet tross alt.

-Egentlig en dårlig kamp av oss, mente midtstopper Eirik Christensen, rett etter at oppgjøret var blåst av. Innsatsen var litt labere enn hva den bruker å være. Landsås er et bra lag, men vi er ikke helt fornøyd med egen prestasjon uansett.

Kampen sett under ett var Grovfjord det førende spillemessig, men de store sjansene sto ikke i forhold til overtaket. Landsås var dyktig til å legge seg dypt og kompakt og denne taktikken gjorde arbeidsoppgavene for våre angripere vanskelige. Bortelaget var, spesielt i 1.omgang, minst like farlig og mer effektiv foran kassa enn oransjetrøyene.

Knappe halvtimen var gått da seriens toppscorer, Christian Ellefsen, ble spilt fri på ca18 m. Et par steg før han rappet til ballen og denne gikk midt i målet via bena til vår keeper Karl Harald Bruun som kastet seg til høyre, slik at scoringen så litt pussig ut.
-Jeg så utgangen på skuddet og trodde ballen hadde retningen mot min høyre stolpe. Men kula fikk en annen skru enn det jeg forventet, var Keks forklaring på situasjonen som førte til ledelse for bortelaget.

Mot slutten av omgangen fikk Landsås et par store muligheter til å øke ledelsen, men misbrukte disse sjansene. Også Grovfjord burde notert seg i målprotokollen de siste minuttene, men heller ikke her var effektiviteten god nok. Det skal også sies at dagens bursdagsbarn, Hallvard Markussen (35) viste klasse ved disse anledningene.

Lite skjedde foran begge lags mål de første minuttene av andre omgang. Knappe kvarteret var unnagjort da dommeren dømte indirekte frispark til Landsås på omkring 5 m etter det han mente var et bevisst tilbakespill til keeper etter en avklaring inne i vårt felt. Akkurat den avgjørelsen var det neppe noen på grovfjordbenken som var enig i. Christan Ellefsen gjorde ingen feil da han fikk sjansen og dundret kula opp i nettaket.

Der og da så det mørkt ut for de oransje. Men gutta våre ga heldigvis ikke opp og hadde trua på at det fortsatt var muligheter for poeng. Hjemmelaget overtok mer og mer av spillet noe som førte til en rekke cornere og disse var resultatløse helt til Børge Henriksen dukket opp på en av disse, helt umarkert på bakre stolpe, og enkelt kunne styre ballen inn i nettmaskene med hodet.

Vel 10 minutter senere var samme mann igjen involvert i en avgjørende situasjon i kampen. Denne gangen ble han lagt ned i feltet og straffespark. Faktisk det første straffesparket som er blitt gitt i en kamp Grovfjord har vært involvert i denne sesongen. Stian Christensen gjorde det han måtte og lagene var like langt.

De siste 10 minuttene hadde Grovfjord et klart spillemessig overtak og var ofte inne i landsåsboksen. Men den store og avgjørende sjansen kom aldri selv om det var nære på flere ganger. Rytmen og bevegelsene den siste tredjedelen av banen ble hverken gode eller presise nok og dermed ebbet kampen ut med poeng til begge lagene.

--Vi var ikke på fra start og derfor kom vi bakpå. Likevel klarte vi å holde oppe humøret og fikk ikke negative tanker . Vi hadde sjanser til å score mange mål i dag og
-Vi dominerte i andre omgang og vi klarte å spille fotball, men var litt for dårlig foran mål. Men det var god innsats og jeg synes vi var bedre i dag enn mot Morild forrige helg, oppsummerte trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, det han så på Sletta i dag.

Selv om det ikke ble seier betyr likevel poenget at Grovfjord fortsatt er med i kampen om de beste plassene på tabellen bak SOIF.

Tabell og resultater, trykk på lenke under.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein BStian Christensen jubler for straffescoring og utligning. Hallvard tar sjansen, men går feil vei på straffen.Stian Eilertsen i duell  Gholam Hossini, propellen på midtbanen i godt driv.Hallvard Markussen leverte en sikker opptreden i landsåsburet.Her kommer skuddet fra Christian Ellefsen som fører Landsås i ledelsen. Øyvind Pedersen inn for å avskjære et innlegg. Utrolig at Landsås ikke scoret her. Over mål fra ca 3-4 m.Sindre med innlegg som ble resultatløs. Christian Ellefsen (til venstre i feltet) scorer på det indirekte frisparket og sitt mål nr 2 i kampen. Børge header inn reduseringen og håpet om poeng steg i grovfjordleiren. Når man er usikker på om det er hel- eller halvstikk som benyttes når sko skal knyttes kan det være godt å få hjelp av en venn,.Børge nede for telling og straffe til Grovfjord.  Takk for kampen, kompis!
Ny hjemmekamp på lørdag!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Aug 2019

Tilbake på Sletta førstkommende lørdag og kamp mot et lag som forventes å innta en av topplasseringene ved sesongslutt.

Denne gang er det Landsås som blir vår utfordrer. Harstadlaget var antatt, før sesongen, å kjempe om de beste plasseringene og klubben leverer som forventet og ligger i høyeste grad an til å kunne innfri spådommene.

Selv om de sorte og hvite i øyeblikket «bare» er på 6.plass har laget kamper til gode, som hvis disse vinnes, kan Seljestad-gutta faktisk smyge seg helt opp på plassen bak SOIF.

Med andre ord, vi står overfor en skikkelig utfordring også i denne runden. Det blir neppe enklere å hente poeng her enn det var mot Morild sist lørdag.

Ett poeng borte mot Morild sist lørdag må vi tross alt si oss fornøyd med. Hjemmelaget hadde det meste av spillet, men uten å skape så mange sjanser slik at poeng var innen rekkevidde for oss gjennom hele oppgjøret selv om vi kom bakpå to ganger. Men når vi har potensielle matchvinnere i alle ledd er alltid mulighetene til stede, så også på Myre.

Landsås A er for øvrig den klubben Grovfjord har spilt flest kamper mot i seriesammenheng siden vår inntreden på fotballkartet i 1967. I år er det den 32.sesongen i felles divisjon og dermed det 64. oppgjøret mellom klubbene. I høyeste grad en klassisk duell på gressmatta om noen dager, altså.

En annen duell i duellen vil også finne sted i denne kampen. Toppscorerne i divisjonen pr. i dag er Kristian Ellefsen, Landsås og vår egen Viktor Framvik. Begge med 12 nettkjenninger. På kretsens hjemmeside er Viktor tilkjent 13 scoringer.
Men her har dommeren blingset i kampen mot Melbo 2 hvor vår toppscorer er godskrevet med fem mål.
Dette er feil, det korrekte antallet var fire, noe som Viktor også har bekreftet.

Om det blir Kristian eller Viktor som til slutt ender som toppscorer er umulig å spå. Det kan like gjerne bli en helt annen. Men vi skal følge med utover i sesongen på denne uhøytidelige konkurransen. Det viktigste er tross alt at det blir scoret mål, ikke hvem som gjør det.

Vi er også spent på om Øyvind viser fram slegga også i dette oppgjøret? To perlescoringer fra 30-35m, mot hhv Andenes og Morild, har vært øyeblikkene i disse kampene. Men vi registrerer at han gjør disse målene når lokal-TV ikke er til stede. Siden kampen skal overføres på HT-Tv er vi usikker om vi får se noe lignende?

Ellers kan vi lese i mandagsutgaven av «Harstad Tidende» at Hallvard Markussen storspilte i målet i oppgjøret Landsås hadde mot Sortland i helga. Han kan fort bli en matchvinner også på lørdag hvis vi ikke er forberedt. Spesielt i en-mot-en situasjoner er han en av kretsens absolutt beste.

I vårens innbyrdes oppgjør, på Landsåsbanen, ble det tap 1-2 i en nokså jevnspilt kamp, og revansj bør derfor være på sin plass i returmatchen.

Terminliste og tabell:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Viktor lukter på toppscorertittelen.Det samme gjør Kristian Ellefsen. Her i duell med Magnus Johnsen.


Får vi en suser i denne kampen også fra Øyvind P.? Mye skal klaffe for at så skjer, men det går alltids an å håpe. Hallvard kan skape mye krøll for oss hvis han har dagen.Her avbildet i grovfjordtrøya etter å ha reddet to straffespark for oss i bortekampen mot Stålbrott i 2015. 


Fra minneboka.

Poengdeling etter tøff bortekamp på Myre

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Aug 2019

4.divisjon Hålogaland Fotballkrets

IL Morild - Grovfjord IL 2-2 (2-1)
Øksnes ipk

Dommer: Marius Wikestad Pedersen, IF Kilkam
Tilskuere: Ca 40
Været: Lettskyet, sol, litt vind, ca 13 gr

Målene:
13. min. 1-0 Martin-Arne Reinholdtsen
15. min. 1-1 Viktor Framvik
18. min. 2-1 Eirik Stafseth
90. min. 2-2 Øyvind Pedersen

Røde kort: Eirik Stafseth, Morild 47.min (2 gule) og Roy Poulsen, Morild 90.+4 min) (2 gule)
Gule kort Grovfjord: Øyvind Pedersen og Markus Hoff Svendsen.

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, 37., Stian Christensen, Eirik Christensen, Eirik Myrvang, Sindre Brandsegg, Øyvind Pedersen, Gholam Hossini 72., Stian Eilertsen, Viktor Framvik og Markus Hoff Svendsen.

Innbyttere:
Mikkel Tollefsen, 37., Johannes Fagerli Dragøy, 72., Luis Hlawatschke og Sivert Antonsen

Ingen finspilt kamp, men et oppgjør som inneholdt mange spesielle situasjoner: Bl.a.to røde til rødbuksene, et fantasiskudd i vinkelen av Øyvind Pedersen fra ca 30 m, i siste ordinære minutt.

Men også dessverre en uheldig episode like før pause da vår keeper, utenfor 16 m, headet unna et langt oppspill fra Morild. I denne situasjonen kolliderte han med en av hjemmelagets spillere som antakelig ble skadet. Han ble lenge liggende på banen før ambulansen kom til og fikk kjørt han til sykehus?

Vi kjenner ikke til skadeomfanget, men håper det tross alt går bra med han og at det ikke er så alvorlig som det så ut til. Vi i Grovfjord IL ønsker riktig god bedring og at han snart er tilbake på fotballbanen.

NB! På Morilds hjemmeside skrives det nå at det er Preben (Pedersen) som er skadet og at kjeven er delt i to. Huff og huff. Det var skikkelig ille og veldig trasig for spilleren og klubben. Vi kan ikke annet enn håpe at det vil gå bra til slutt.

I fohåndsomtalen ble det antydet at dette ville bli en av de vridne kampene for Grovfjord. Det å skulle møte Morild på deres hjemmebane har alltid vært en vanskelig øvelse for gjestene. Slik skulle det vise seg å bli i dag også.

Ikke uventet ble oppgjøret et slit for våre gutter gjennom samtlige minutter og vi maktet aldri styre kampen på noen måte. Spillet ble ført på hjemmelagets premisser; aggressivitet og stor vilje over hele banen. Det stresset et grovfjordlaget som ikke maktet ta opp kampen på dette området. I tillegg var vi ikke presise nok i egne oppspill. I stedet ble det å jobbe hardt defensivt for å holde grønntrøyene unna farlig sone. Og det må sies at vi forsvarte oss bra selv om Morild hadde mest ballinnehav.

Hjemmelaget to ledelsen på et skudd av Martin Reinholdtsen fra omkring 20 m i nærmeste kryss. Imidlertid svarte Grovfjord og Viktor Framvik like etterpå – på typisk Viktor-vis. Stor fart på venstre kant, løp inn i boks og avslutning i motsatt nettvegg.

Dessverre fikk vi en retur i mot få minutter senere. Vi makter ikke avklare et motangrep i egen boks. Taper ballen og Eirik Stafseth fikk avslutte fra skrått hold inne på 5 m. Etter dette bølger spillet fram og tilbake, men med mange dueller blir det lite finspill, bare noen få gode tilløp for begge lag inn til pause.

Med bakgrunn i spill og sjanser er det ikke så mye å si på at hjemmelaget var i førersetet etter de første førtifem.

Andre omgang åpnet med at målscorer, Eirik Stafseth, pådro seg sitt andre gule og dermed reduserte hjemmelaget til 10 spillere. Men som vi vet er ikke forskjellen mellom ti og elleve spillere særlig stor og ofte kan det være en mer stressituasjon enn en fordel for laget med samtlige spillere på banen.

Fra sidelinjen var det liten forskjell å registrere. Hjemmelaget satset friskt i perioden etter utvisningen for å punktere kampen. Men vi stod godt i mot og våre gutter tok over midtbanen i siste halvdel da Morild falt bakover med hensikt å gjøre det vanskelig for Grovfjord å trenge gjennom. Det var ikke mye om å gjøre at taktikken lykkes. Selv med spilleovertak var antall målsjanser for Grovfjord nesten usynlige og alt tydet på at alle poengene ble værende igjen i Vesterålen.

Da hadde imidlertid laget fra Øksnes ikke kalkulert med at vi har Øyvind Pedersen på laget, og han gjorde like godt en reprise på det vi så mot Andenes på Sletta for et par uker siden.
Han tar saken i egne hender, for ikke si føtter. Sentralt i banen elger han seg oppover. Fra omkring 30 m drar han til og kula fyker inn i krysset til høyre for en sjanseløs morildkeeper, og ett deilig poeng med hjem til Grovfjord.

For et tidspunkt å gjøre det på…..!!!

Trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, var litt skuffet etter kampen, men dog noenlunde fornøyd med at det ble poeng til slutt. «Spillet ble for oppjaget og vi kom aldri inn i kampen. Morild kjempet oss ut av stilen og det ble tøft for oss. Vi hadde heller ikke dagen i dag, var i korte trekk hans oppsummering av duellen på Myre.

Svein B

Resultater og tabell:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…Grovfjordgutta jubler sammen med Øyvind etter utligningen med en scoring til 20 i stil.


Gholam fikk det ikke lett mot tøffe morildgutter.Sindre jubler for scoringen til Viktor.


God redning av morildkeeperen i denne situasjonen.En av de mange, mange duellene.


 

Roy Poulsen beklager seg overfor den noe røffe taklingen av Viktor.


Agnar og Bjørn-Erik hadde mye å diskutere på sidelinja.

 


Vi må innrømme at vi ofte var et par steg bak Morild i dag. Her Stian Eilertsen som må se Roy Poulsen ha kontrollen.


Ambulansen henter den skadede spilleren. 
Pangstart på høstsesongen!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 23. Aug 2019

Fantastisk flott start på høstsesongen for Grovfjord. Tre seirer og ni poeng er mye bedre enn vi kunne forvente og håpe på. Seirene har ført laget opp fra midtsjiktet og til en svært overraskende andreplass. I skrivende stund må det riktignok sies.
Vi har lag bak oss med færre kamper, som kan hvis de vinnes, passere oss på tabellen.

Men prestasjonene som gutta har gjort kan ingen ta fra oss og beviser at mye er gjort riktig, ikke bare av spillere og trenere, men også av apparatet rundt laget. Suksess på banen begynner med styret og støtteapparatet.

Vi kan ikke forvente at trepoengere vil trille inn i resten av høsten. Noen smeller vil komme, men et godt grunnlag er lagt for å være motivert og inspirert til å kjempe om de øverste plassene.

Tusen takk til spillere og «laget rundt laget» for det dere har bidratt med - uansett hvordan resultatene blir de siste kampene. Dere har alle sammen virkelig gitt glede til ei hel bygd.

På lørdag står Grovfjord overfor en av høstens virkelige utfordringer. Møte med Morild på Myre er en av de vanskeligste kampene for alle øvrige lag i divisjonen.

Øksneslaget kjennetegnes av kraft- og innsatsfylt fotball, spesielt hjemme, og skal vi ha håp om poeng må vi ikke ligge tilbake for motstanderen på dette området.

Grovfjord har ikke hentet poeng mot rødbuksene siden 2014 da det ble en overraskende seier 4-3. I fjor ble det tap
hele 0-6.

Hjemmekampen i vår - i Bjerkvik - endte 0-2..

Bildet: Hva kan Grovfjord og Øyvind Pedersen makte på Myre? Vi ønsker lykke til.

Svein B.


Grovfjord utklasset Melbu 2

Postet av Grovfjord Idrettslag den 19. Aug 2019

4. divisjon Hålogaland
Grovfjord – Melbu 2 7-0 (5-0
Sletta gress – våt

Dommer: Mikael Wikestad Pedersen, IF Kilkam
Tilskuere: 20 bet.
Været: Grått, lett regn, 14 grader

Målene:
10. min. 1-0 Viktor Framvik
15. min. 2-0 Viktor Framvik
21. min. 3-0 Jonas Rasmussen
32. min. 4-0 Viktor Framvik
34. min. 5-0 Sindre Brandsegg
56. min. 6-0 Viktor Framvik
90.+ 2 min. 7-0 Øyvind Pedersen

Grovfjords lag:
Karl Harald Bruun, Stian Eilertsen 76., Mikkel Tollefsen, Stian Christensen, Eirik Christensen, Gholam Hossini, Børge Henriksen, Øyvind Pedersen, Viktor Framvik, Sindre Brandsegg 83., og Jonas Rasmussen, 80.
Innbyttere: Ola Hoff Svendsen, 76., Sivert Antonsen, 80., Luis Hlawatschke 83.

Gule kort Grovfjord: Jonas Rasmussen, må stå over neste kamp.
En sterk og solid første omgang av hjemmelagets spillere avgjorde oppgjøret mot laget fra Vesterålen. Grovfjord hadde full kontroll defensivt, og gode angrep, spesielt på kantene og tilhørende løp på motsatt side, gjorde at flere av innleggene enkelt kunne bredsides i kassa.

Andre omgang falt de oransje kvalitetsmessig, og Melbu kom mer med i spillet dog uten at det ble altfor farlig foran eget bur. Egentlig ikke så rart. Hjemmelaget hadde lagt ned mye krefter de første førtifem og skaffet seg en komfortabel ledelse.
To nettkjenninger, i begge ender av sluttomgangen, var lite å si på.

Med seieren i kveld avanserte Grovfjord – inntil videre - opp på andreplass på tabellen, bak den suverene kommunenabo, SOIF. Herlig!

Tabell og resultater:

Svein B.


Folkefesten ble et faktum!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 19. Aug 2019

Grovt estimert, så deltok ca. 250 store og små på dagens folkefest i Øra. Barnerittet ble vel gjennomført uten uhell, og etterpå fikk ungene plukke seg "sykkelstæsj" som premie. Og ikke minst ble det leven da selveste kaptein Blå ankom bygda. Arrangementet fikk noe oppstrekk av Kaptein Blå, på grunn av mangel på blå dekor. Som f.eks servietter, duker og lignende, og dette ble vi beordret om å ta til følge ved senere arrangement. Etter reprimanden mønstret alle ungene på i "Kaptein Blå's skramleorkester" og sørget for lyd og leven da rytterne passerte bygda.

Det var stort sett strålende vær, og en 20 minutters regnskur la absolutt ingen demper på stemninga. Levende musikk med lokal trubadur og ei fantastisk servering med nydelige kaker, sørget for en vellykket og innholdsrik dag.

Engasjementet rundt dette arrangementet har vært nesten rørende. Grovfjord idrettslag vil rette en stor takk til alle dere frivillige som som har bidratt slik at vi kunne gjennomføre dette. En stor takk til våre kjære sponsorer og samarbeidspartnere Grovfjord Bygg, Northern Lights Salmon, Hålogaland Kraft, Sparebanken Narvik og Astafjord Regnskap som har sponset arrangementet.

Tusen takk til alle som kom og deltok på festen og støttet opp om arrangementet!

Det er også noen vi i idrettslaget vil takke ekstra mye. Og det er de fantastisk damene i Grov Sanitetsforening. Hva de har betydd, og betyr for bygda, kan ikke beskrives med ord. En institusjon av frivillighet, omsorg, kjærlighet og pågangsmot. Tror ikke "nei" finnes i deres vokabular. Takk! Vi er vanvittig glad i dere! ❤️

NB! Hvis noen har flere bilder av arrangementet, og ikke minst av selve barnerittet, så hadde GIL satt stor pris på om dere kunne sendt til oss. Husk at de skal publiseres, så ikke send bilder dere ikke ønsker publisert. Videoer tas også imot med takk. Send til brynjar81@icloud.com. På forhånd takk.Det begynner å ta seg opp..


Oppmøtet var upåklagelig!
God stemning!


Hilmar flytter på dekorasjonen.Kaptein Blå ankommer bygda!Kaptein Blå og Dekksgutt Lyseblå lagde leven med skramleorkester, og hilste på store og små.


Premieutdeling etter barnerittet.De minste fikk velge premie først. Som seg hør og bør.Dagen før dagen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Aug 2019

Både voksne og unge har vært i sving med bl.a. oppsett av telt og utføring av kunstneriske uttrykk på veien.
Vi gleder oss over at sykkelsirkuset nok en gang avlegger oss en (fransk) visitt og når værprognosene ser brukbare ut bør det meste ligge til rette for en opplevelsesrik dag i bygda.

Svein B.Bilder fra dugnaden torsdag

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Aug 2019

Dugnadsånden herjer i bygda og det var meget solid oppmøte på torsdagens dugnad i forbindelse med ARN! En stor takk til alle som bidro, slik at alt ble unnagjort på kort tid! Dugnadsgjeng med Øyvind Strøm i spissen: Odd-Terje Johnsen, Ole Friis Iversen, Hermod Markussen, Edgars Circenis, Martins Circenis, Kim Sjøvoll, Anne-Grethe Johnsen, Stine Johnsen, Roy Andersen, Hilmar Nikolaisen, Hans-Tore Nikolaisen, Finn Johnsen, Kjell Johnsen, Ove Antonsen, Glenn Griff, Ellen Bendiksen, (Håper ingen er glemt) Også stor takk til vår solide hovedsponsor Grovfjord Bygg, som stilte med hjullaster og biler, slik at flyttinga av benker gikk som en lek!

Det åpner i morgen kl. 12.00 og hvis det er flere som ønsker å bidra på nedrigging og opprydding etter arrangementet, så er dere hjertelig velkommen.

Brødrene Edgars og Martins Circenis stod for tungjobben! En stor takk til de to!!

Folkefest!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Aug 2019
Ingen straffer så langt

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Aug 2019

Tolv seriekamper har Grovfjord spilt hittil i årets sesong. I disse kampene har ennå ingen av lagene blitt tildelt straffespark, noe som må sies å være svært spesielt.

Litt tilfeldigheter og få kontroversielle situasjoner i boksen har nok gjort sitt til at dommerne så langt har latt være å peke på straffemerket for noen av lagene.

Detaljert statistikk for Grovfjord går pr.i dag tilbake til 2005. Fra dette året og fram til og med sesongen 2018 var 8.serierunde det seneste straffespark var dømt før årets seriespill. Det skjedde i 2017, mot Morild på Sletta (resultat 2-2).

Nå er rekorden i nevnte periode allerede klart slått, så får vi se om det er mulig å gjennomføre en hel sesong uten straffespark. Det skal det vel mye til for at så skjer, men hvem vet.

Bildet viser Tor Andre Hansens straffescoring borte mot Morild i 2017. Dessverre ble dette eneste mål for Grovfjord i oppgjøret som hjemmelaget vant 3-1.

Svein B


Økende tilskuertall på Sletta!!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 12. Aug 2019

Som en kuriositet kan nevnes at lørdagens kamp mot Andenes samlet 63 betalende tilskuere. Ikke mange selvsagt, men likevel den best besøkte seriekampen på Sletta, som ikke innbefatter SOIF, siden HIL var gjester 5.september 2009. Den gang var det 168 som løste billett.🙂

På bildet ser vi Richard Normann (spiss) i keeperdrakt. Han måtte steppe inn buret etter at Mikkel Rasmussen ble skadet et stykke ut i oppgjøret.

Svein B


Solid seier over Andenes!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 10. Aug 2019

4.divisjon, avd. Hålogaland

Grovfjord - Andenes 4-1 (2-1)
Sletta gress, strøken

Dommer: John H. Stephansen, FK Luna
Tilskuere: 63 bet.
Været: Strålende sol, 18 gr
Målene:
18.min. 0-1 Noa Stave
41.min. 1-1 Øyvind Pedersen
43.,om. 2-1 Jonas Rasmussen
48.min. 3-1 Viktor Framvik
76.min. 4-1 Viktor Framvik

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Magnus Johnsen 84., Stian Christensen, Eirik Christensen, Stian Eilertsen, Jonas Rasmussen, Gholam Hossini, Øyvind Pedersen, Eirik Myrvang 85., Viktor Framvik og Sindre Brandsegg 85.

Innbyttere: Sivert Antonsen 84., Luis Hlawatschke 85., og Daniel Pedersen 85.

Gule kort Grovfjord: Viktor Framvik (mulig det skal være Gholam) og Sindre Brandsegg. 
Gule kort Andenes: Mats Oftedal og Moutaz Alzubi

Etter å ha sikret seg en overbevisende seier borte mot Sortland sist helg var det med en viss spenning om hvordan hjemmelaget ville makte å følge opp en slik prestasjon. Det var ikke noe selvfølge at Andenes ville bli noen enkel motstander sett i lys hva blåtrøyene har prestert hittil i sesongen.

Det viste seg raskt at Grovfjord fikk en verdig og vanskelig motstander i jakten på tre poeng. Bortelaget hadde så visst ikke tenkt å legge seg bakpå i håp om å sikre poeng på en deffensiv spillestil.

Innsatsfylt omgang med to lag som begge var solide i sitt deffensive arbeid preget de første førtifem med få målsjanser. 
Tre scoringer før pause var egentlig bra uttelling av hva som ble skapt av målsjanser. Men etter 18 minutter benyttet andøygutta seg av sjansen laget skapte etter å ha overrumplet Grovfjord på lagets venstre forsvarsposisjon.

Noa Stave sprang seg fri på kanten, forserte seg inn i boksen og avsluttet med et skudd i motsatt nettvegg.

Selv etter baklengsmålet var hjemmelaget ikke like aggressive og angrepsvillige som mot Sortland. Det gjorde det problematisk å spille seg gjennom et kompakt andeneslag som var rask med å falle tilbake og ga lite rom for gjennomspilling sentralt.

Grovfjord maktet i liten grad true Anders Bergill i motstanderens mål og det meste tydet på at omgangens skulle ebbe ut med en ettmålsledelse til vesterålingene.

Men fotball er på mange måter et forunderlig spill, sjanser og mål kan komme ut av nesten ingenting. Slik ble det også i dag da Øyvind Pedersen sørget for balanse i målprotokollen.

Han tilrev seg ballen sentralt i banen, forserte oppover og fra omkring 30 m mente han vel at det var like greit å avslutte selv i stedet for å risikere å miste ballen gjennom flere trekk.

Som tenkt så gjort. Vi har sett i tidligere kamper at Øyvind har skuddfoten i orden og i dag skulle han lykkes svært godt. Et perfekt treff og ballen fyker inn i krysset. Tross et godt forsøk på redning måtte andeneskeeperen bare resignere på skuddet.

Mål følger mål er et omkved i fotballen, vanligvis at motstanderen utligner like etterpå. Men i dag var det i stedet de oransje som sørget få å snu kampen ved gjøre sitt andre mål like etter utligningen.

Også denne gangen med Øyvind i en sentral rolle da et frispark fra omkring 20-25 m skulle effektueres. Ikke scoring på harstadgutten, men ballen smalt i tverrliggeren og spratt ut til Jonas Rasmussen som headet ballen tilbake over en keeper i ubalanse og nesten ut av ingenting var hjemmelaget foran i målprotokollen.

Effektiviteten var ikke slutt med dette. Når man har spillere med avgjørende ferdigheter er ofte ei scoring ikke langt unna.
Andre omgang var så vidt startet da mål nr tre for Sletta-laget var et faktum. Et perfekt oppspill til raske Viktor på venstre kant inn i boksen. Her ventet nok både keeper og forsvarer et innlegg, men Kjappfot hadde andre planer. Med rimelig plass mellom keeper og nærmeste stolpe så Viktor muligheten her og benyttet seg også av denne.

Dermed tomålsledelse og nervene hos både spillere og hjemmepublikum kunne roe seg litt ned.

Grovfjord hadde flere nærepå-muligheter i minuttene som fulgte, men den store sjansen lot vente på seg. Det drøyde litt tid, men kvarteret før full tid kom det etterlengtede fjerdemålet. Godt samspill mellom Sindre og Viktor sentralt kunne sistnevnte avslutte angrepet med et skudd fra omkring 7-8 m.

Et par gedigne muligheter like etterpå kunne gjort hjemmelagets seier enda større, men at det stoppet på fire og en klar seier er vi selvfølgelig svært tilfreds med.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Andenes innehar en god tabellposisjon. Til tross for å ligge under med både to og tre mål ga laget aldri opp, men kjempet heltemodig til dommeren blåste av i håp om å få ei scoring eller to til.

Laget hadde mye av spillet det siste kvarteret og spilte seg også til flere cornere som imidlertid ble resultatløse. Grovfjords forsvar måtte jobbe steinhardt i denne perioden for å holde hissige andenesangripere unna eget mål.

Med samme holdning og innstilling i kampene resten av sesongen ser vi ikke bort fra at de blå/blå sikrer seg en plass på øvre halvdel til slutt. Det stod respekt at innsatsen til laget i dag.

Grovfjorpillere, trenere og hjemmepublikum var like strålende etter kampen som været.

- En bunnsolid kamp av Grovfjord mente trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, etter at kampen var over. Selv om vi kom under 0-1 kjørte vi på. Andenes var veldig taktisk klok i dag. La seg bakpå og satset på frispark og dueller foran målet. Laget var ikke redd for å ta dueller foran eget mål heller. Og de lykkes også med å ta ledelsen i kampen.

-Men guttan våre sto på. Vi fortsatte med samme midtbane som sist og den er veldig løpssterk, og det fikk vi betaling for i dag. Det hjalp at Øyvind gjorde mål og satte frisparket som Jonas satte i nota på returen. Da fikk vi trua.
Alle gutta var strålende i dag og vi er veldig godt fornøyd.

I skrivende stund innehar Grovfjord faktisk tredjeplassen på tabellen!!!!!!1

Tabell og resultater.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B


Fantastisk scoring av Øyvind. Ballen suser inn i x-et fra vel 30 m.
Eirik M (20) og Viktor (11) kan bare beundre prestasjonen.


Ikke rart Eirik C er hoppende glad og gir Øyvind en gratulasjonsklem.


Frisparket fra Øyvind, like etterpå, som treffer tverrliggeren.


returen som Jonas header i mål. Ballen bak keeperen.


To kjappe baklengs like før pause var vel ikke det andneskeeper, Anders Bergill, hadde sett for seg.


Arbeidssom og kreativ på midtbanen, Øyvind Persa.


Viktor med to mål i dag. Med sin fart skapte han ofte trøbbel for Andenesforsvaret.


Mange drivende oppløp av Andenes, men Stian E følger med. 


Viktor setter inn Grovfjords tredje mål.
Øyvind, med sine lagkamerater, gjorde en sterkt innsats i dag. Grattis til alle. 


Vanning av Sletta

Postet av Grovfjord Idrettslag den 10. Aug 2019

Det er godt at bygda stille opp når vi treng hjelp og støtte for å få banen så bra som mulig til kamp. Takk til Grovfjord brann og redning som tømte en tank på en av brannbilene, og gjorde banen 👍 til kampen i dag. Ikkje rart det blei seier ⚽️❤️⚽️
Takk også til Kim Sjøvoll som fixa vaskekranen i kafeen. Etter 2 år med lekkasje er alt 👍👍.


Flest kamper uten baklengs

Postet av Grovfjord Idrettslag den 10. Aug 2019

På kveldens trening på Sletta kom spørsmålet opp om hva som er klubbrekorden når det gjelder kamper uten baklengs i løpet av èn sesong.
Rekorden er fra 1990 da Grovfjord holdt nullen i halvparten av sine 24 seriekamper.

Denne rekorden kan ikke slåes i år, men for å tangere prestasjonen må dagens lag holde buret rent i alle de resterende kampene i høst.

Men siden det ble spilt 24 kamper i 1990 må det unngås å slippe inn mål i syv av de gjenstående kamper (9) for at det prosentvis skal være likt. Det får bli målsettingen for høstsesongen for våre A-spillere.

Svein B


Øyvind Strøm var keeper i 1990 og han kan skryte på seg å ha rekorden for flest kamper uten baklengs av målvaktene.


Hjemmekamp mot Andenes

Postet av Grovfjord Idrettslag den 8. Aug 2019

Grovfjord - Andenes

To lag som har møtt hverandre mange ganger gjennom en 47 år lang historie. Nå er det Ikke alle årene i denne perioden klubbene har spilt mot hverandre fordi lagene har befunnet seg i ulike divisjoner.

Vi er i den noe surrealistiske situasjon at oppgjøret på Sletta nesten kan kalles et toppoppgjør i divisjonen etter som begge lagene befinner seg på midten/øvre halvdel av tabellen.

I utgangspunktet skulle begge klubbene rykket ned fra kretsserien etter fjoråret, men pga at flere klubber trakk sine lag fikk både Andenes og Grovfjord overta disse plassene.

Det må i sannhet sies at begge klubbene har benyttet situasjonen godt. Gjort en formidabel snuoperasjon, fått ny glød i klubbarbeidet og vips…..så er faktisk livet for lagene snudd 180 grader etter overraskende gode prestasjoner så langt i sesongen.

Mye tyder på at hvis ingen kollapser i høst kommer begge klubbene til å overleve i serien på ordinært vis i 2019. Et visst forbehold tas om hvor mange klubber som rykker ned fra 3.divisjon. I skrivende stund lever Leknes definitivt farlig, men også HIL kjenner klørne til nedrykksspøkelset i nakken.

Imidlertid kan mye enda skje. Vi har knapt startet høstsesongen og tenke konsekvenser på dette tidspunktet har ingen hensikt. Fokuset må være på prestasjonene og forbedringspotensialet, så får resultatene bli etter dette.

Men vår overraskende og overbevisende seier over Sortland sist lørdag har ført oss i en gunstig tabellposisjon og målet framover må være minst å befeste denne stillingen.

Ingen må tro at det er noen lett motstander vi møter på lørdag. Under sin trener, Tom Stenvoll, har Andenes har vært i strålende form den siste tiden og har bare ett tap på sine syv siste kamper (se bildetabellen) noe som forteller det meste om laget.

Bare minner om at mange lag har fått en smell på hjemmebane etter et sterkt resultat på bortebane. Her må innsatsen og intensiteten være på topp fra første spark slik at vi ikke risikerer noe slikt.

Vårkampen på Andenes endte 1-1
Tabell og resultater, klikk på lenken.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Husk kampstart kl 1400 lørdag 10.august

Svein B


Kopierer du, på lørdag, denne perlen som du gjorde i fjorårets kamp mot Andenes, Sindre? (Sindre nesten skjult helt til venstre i bildet.)
Referatet i HT fra lagenes første møte, 25.06.1972.
GIL gratulerer Brage/Trondenes!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Også vi i Grovfjord IL vil gratulere og hylle guttelaget (G15) til Brage/Trondenes som vant sin klasse under årets Norway Cup. En fantastisk og imponerende prestasjon som viser at det mulig å oppnå toppresultater også for lag i vår fotballkrets.

Svein B.


Bak fra venstre: Nicholas Johnsen, Noah Johansen, Steffen Aronsen, William Kristensen, Tobias Gjerde, Andre Heggen, Sander Ingebrigtsen.Foran fra venstre: Sigve Larsen, Adrian Markussen, Fredrik Aronsen, Andrea Hundstad, Jesper Aspelund, Brage Lauritzen. Jan-Helge Westerås var Ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: privat  (lånt fra ht.no)
Drømmestart på høstsesongen!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

4.divisjon avd. Hålogaland
Sortland - Grovfjord 0-3 (0-2)
Blåbyhallen
Dommer: John Henrik Stephansen, FK Luna
Tilskuere: Ca 70

19.min. 0-1 Sindre Brandsegg
20.min. 0-2 Viktor Framvik 
50.min. 0-3 Sindre Brandsegg

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Johannes Fagerli Dragøy 18./87., Eirik Christensen, Stian Christensen 60., Magnus Johnsen 87., Øyvind Pedersen, Gholam Hossini (1.kamp fra start), Stian Eilertsen, Viktor Framvik, Jonas Rasmussen 89. og Sindre Brandsegg.

Innbyttere: Mikkel Tollefsen, 18., Gaute Roaldsen 60., Sivert Antonsen 89. Selab Maruf.
Støtteapparat: Agnar Christensen, Bjørn Erik Fagerlirøen, Ann-Eli Edvardsen, Oddmund Nilsen og Kjell Johnsen.

Ingen kort på grovfjorspillere

Drømmestart på høstsesongen for Grovfjord lørdag ettermiddag. I et farts- og innsatfylt oppgjør gjorde bortelaget noe det ikke har maktet tidligere, nemlig vinne over Sortlands A-lag i Blåbyhallen.

Fire ganger har vi gjestet Sortland og spilt kamper i hallen (2007-2010) og sifrene 1-4, 1-4, 3-6 og 2-4 er hva vi har hatt med oss hjem fra Blåbyen.

Høyt tempo, mye vilje, stor intensitet og til tider svært bra spill preget kampen noe som gjorde oppgjøret til en av de beste som undertegnede har sett i år. For Grovfjords del var kanskje dette årsbeste hittil hvor spillerne maktet gjennomføre spilleplanen til trenerne til bortimot punkt og prikke.

Bortelaget hadde initiativet i spillet det meste av kampens 90 minutter. Bare de siste 5-10 ble vi satt under litt press, men sterk deffensiv jobbing av samtlige hindret at nullen sprakk.

Gleden over seieren og prestasjonen var stor i garderoben hos spillere, trenere og øvrig støtteapparat etter kampen, og resultatet vil være en stor inspirasjonskilde for arbeidet som skal gjøres resten av høstsesongen.

Hjelpetrener, Bjørn Erik Fagerlirøen, lot seg imponere:
-Vi manglet mange spillere i dag, men vi hadde en mye mer løpssterkt midtbane enn det vi har hatt tidligere i år, og det tror jeg gjorde at vi holdt Sortland på avstand i kampen. Vi ble litt sliten på slutten, men det var en fantastisk innsats av spillerne.

-Mange gjorde sin beste kamp for sesongen, samtidig som andre fightet og vant andreballer som gjorde at vi kjempet Sortland ut av stilen.
Alt i alt årsbeste av oss, var Bjørn-Eriks vurdering av det han så av grovfjordlaget i dag.

Sindre ble tomålsscorer etter to gode avslutninger. Det første en lobb/skudd over keeperen fra omkring 20 m. Det andre etter frispilling sentralt i banen og alene med sortlandkeeperen gjorde han ingen feil.

Innimellom her gjorde Viktor sitt mål etter å ha forsert seg inne boksen, dratt seg unna en forsvarer og behersket plassert ballen i motsatt nettvegg. Utenom dette hadde bl.a Øyvind Pedersen et skudd i tverrliggeren og ned på streken.

I buret var det solid klasse over Keks arbeid, og hans kvalifiserte redninger og spill bidro i høy grad til at tre velfortjente poeng ble med hjem til Grovfjord i kveld.

Bildet, dessverre litt uklart, viser Viktor og Øyvind som får representere alle de øvrige spillerne som var med å bidra til dette historiske resultatet.

Tabell og resultater, klikk på lenken:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Kandidater til juniorlandslaget

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Fra Norvald Johannessens rikholdige arkiv har vi mottatt disse historiske og artige avisutklippene - fra en svunnen tid (1973). Artiklene taler for seg selv og behøver ingen nærmere forklaring.

Svein B.


BCC Sykkel

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Denne helga avvikles BCC Sykling med start og innkomst i Bjerkvik.
I morgen fredag er det prolog hvor det sykles tur/retur Bjerkvik-Narvik via Hålogalandsbrua.

På lørdag kjøres hovedrittet Bjerkvik-Grovfjord-Gratangen-Bjerkvik.

Bildet viser prologen i 2017 med start og innkomst på Liland.

For mer informasjon om rittet og det øvrige arrangementet, klikk på
denne lenken: https://www.bcc-sport.no/bcc-cycle

Svein B.


Trening og grillmat

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Hyggelig sosialt samvær med grillmat etter kveldens trening for A-laget på Sletta. Takk til Ann-Eli m.fl. for serveringa.

Svein BKlubbledere i GIL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Ledere i klubben siden sammenslåingen av Grovfjord IL og Grov IL i 1967. Dessverre mangler vi bilder av tre ledere.

Den observante leser vil sikkert også registrere at ingen kvinner hittil har villet påta seg lederverv i Grovfjord IL, hvorfor???
I tillegg vil en også se at noen personer har hatt lang fartstid i lederrollen. Sikkert lenger enn de selv egentlig ønsket.

Svein B.

Klubblegenden Roar Christensen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

I dag er det karrieren til Roar Christensen jeg tar for meg. Hans tid i grovfjordtrøya omfatter to perioder. Den første fra debuten i 1987 og fram til 1995, før han året etter tok overgang til Tromsø og fotballeventyret i vår øverst liga. Her toppet det seg med cupmesterskap i 1996, selv om Roar, pga skade, ikke fikk spille cupfinalen mot Bodø/Glimt. Seier 2-1.

Hans andre kapittel i moderklubben startet etter avslutningen av Tromsø-oppholdet. Det ble hele 10 sesonger i godt voksen alder for Grovfjord (2007-2016) med 86 seriekamper i denne perioden. I alt spilte Roar 239 seriekamper for de oransje.

Med 29 år mellom første og siste seriekamp har han bare Nils Olav Markussen (1972 – 2006) foran seg på den eksklusive lista. Nå var det mer en tilfeldighet (spillermangel) som gjorde at Nils Olav (trener) måtte ta på seg grovfjordtrøya i 2006. Han hadde egentlig lagt opp i 1994 slik at Roar er den spilleren med lengst sammenhengende fotballkarriere.

Som en kuriositet kan nevnes at Roar, i sin siste kamp, spilte sammen med sønnene til tre av sine lagkamerater fra debuten i 1987. Hvor mange har gjort noe lignende? Hvem det er, se lagoppstillingene fra de to kampene.

I sine yngre dager var Roar også en habil skiløper og ble bl. a to ganger sonemester, i tillegg til deltakelse i kretsmesterskap og nordnorsk mesterskap. Innenfor begge idrettsgrenene var viljen og treningsinnsatsen Roars varemerke og det som også var grunnlaget for en flott fotballkarriere.

Svein B Roar i duell med spillere fra Narvik Nor i en kamp på Narvik stadion, en gang på 90-tallet. 


Grovfjordlaget våren 1987. Altså før Roar var tiltenkt plass i troppen.


Ung og fremadstormende.


Etter sitt comeback, mot SOIF, 2.juni 2007.


Roar var svært delaktig for at det gikk bra med lagkamerat Bjørn Magnus Karlsson da sistnevnte svelget tunga i kamp mot Sortland 04.08.2007.


Siste gang Roar var med på lagbildet til A-laget. Det ble bare 4 kamper i 2015 og kun èn i 2016. 


ARN 2019

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Det drar seg til mot Arctic Race of Norway. To uker til noen av verdens beste syklister tråkker seg forbi i vårt område.

Hvis noen der ute har tanker/ideer om aktiviteter i grovfjordbygda når rytterne og TV-teamet passerer er det bare å melde fra på denne siden.
Kanskje vi sammen kan skape et tilnærmet opplegg som for fire år siden.

Men om tre uker, lørdag 17.august, gjennomføres en mer lokal variant, BCC, hvor starten er i Bjerkvik og løypa går gjennom Grovfjord og Gratangen og tilbake til Bjerkvik.


ARN passerer Grovfjord første dag i 2015. Foto: Svein Erik Sjøvoll 


Løypekartet fra ARNs FB-sider.
Klokkeslettene angir stengetid av veien de ulike stedene i traseen.

 


Hovedfeltet i fjorårets BCC mellom Stræte og Hilleshamn.
Yngste toppscorer og klubblegende!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

I dag har jeg hentet opp info om nok en av klubbens legender. En av de største om jeg må si det selv. Med unntak av èn sesong, 1977, ble det enn 19 år lang reise for Steinar Johannessen i Grovfjord IL.

Han begynte sin seniorkarriere det året (1970) klubben ved hjelp av trener Arne Osmundsen, som med erfaring fra sørnorsk fotball, omformet A-laget med nye impulser og sine treningsmessige og taktiske metoder.

Allerede i sin første sesong, som 17-åring, ble Steinar en sentral og markert spiller for klubben. I denne sesongen ble han også toppscorer og han er fortsatt den yngste som har oppnådd denne tittelen.

Svein B.

Årets OSLOV-spiller 1983. Kåret av "Harstad Tidende".
A-laget fotografert på Sletta 1970.
Foran: Sverre Bruun, Oddvald Johnsen, Finn Johnsen, Roar Tande og Levi Larsen.
Bak: Bjørnar Robertsen, Magne Johnsen, Steinar Johannessen, Thorleif Johansen, Charles Thomassen og Tor Andersen.A-laget 1988. Kan ikke finne noe lagbilde fra 1989.
Et 30-årsminne!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Et 30-årsminne!

Utrolig hva en blir oppmerksom på når man finleser gamle avisutklipp.
Heldigvis er vi kommet inn i et nytt århundre.

Svein B

Mannen med flest A-kamper!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

I en rolig periode hva idrettslige aktiviteter angår får en finne på noe for å holde litt liv i denne sida.

Kveldens innlegg gjelder mannen med fleste spilte A-kamper i grovfjordtrøya, og med en 21 år lang karriere i oransje og blått.

I et så langt tidsperspektiv, i fotballsammenheng, har Hugo naturlig nok hatt mange forskjellige medspillere opp gjennom årene.
Men i denne presentasjonen har jeg hentet fram hans første og siste seriekamp for klubben og notert hvem han spilte med i disse to kampene.

Info om lagoppstilling henvises til bilde 2.

Svein B

Oppsummering vårsesong

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Aug 2019

Oppsummeringa av vårsesongen for Grovfjord i tall.
Eirik Myrvang (bilde 1) har mest spilletid, mens Børge Henriksen leder scoringsstatistikken.

Siste bilde viser de enkelte lagenes resultater (hvor grønt er seier, gult uavgjort og rødt tap) gjennom serierundene.

Som en kuriositet kan nevnes at det ikke har vært dømt straffespark til noen av lagene i Grovfjords kamper.

Svein B
Kampreferat Lofoten – Grovfjord

Postet av Grovfjord Idrettslag den 1. Jul 2019

Lofoten – Grovfjord 3-1 (2-1)
Kabelvåg stadion
Dommer: Pelle Werner Hansen, Melbo IL
Tilsk.. Ca 50
Været: Regn og sol, ca 8 gr

Målene:
8.min. 0-1 Viktor Framvik
23.min. 1-1 Ola Antonsen-Meløy
40.min. 2-1 Trygve Eriksen
80.min. 3-1 Ola Antonsen-Meløy

Gule kort Grovfjord: Karl-Harald Bruun

Grovfjords lag:
Karl-Harald Bruun, Magnus Johnsen, Stian Christensen, Eirik Christensen, Johannes Fagerli Dragøy 46, Viktor Framvik, Eirik Myrvang, Jonas Svendsen 72., Børge Henriksen, Jonas Rasmussen 72, og Markus Hoff Svendsen 84..

Innbyttere: Gaute Roaldsen, 46, Gholam Hossine, 72, Sindre Brandsegg,72, Martin Berg, 84, Luis Hlawatschke, Ali Haidari og Selab Marof

Heller ikke denne gang skulle det lykkes Grovfjord å bryte den lange trenden med tap i Lofoten mot laget med samme navn. Vi må 13 år tilbake for å finne siste seier mot hvittrøyene.

Selv om Grovfjord tok en tidlig ledelse etter en fin gjennombruddspasning til Viktor på venstre kant og tilhørende skudd i motsatt nettvegg ble det tidlig klart at det ville bli ei utfordring å skulle ha med seg poeng hjem fra Kabelvåg.

Med stor innsats og villighet til å ta duellene ville hjemmelaget tidlig sette seg i respekt og med ønske om å avslutte vårsesongen med full pott.

Kampen fikk preg av høyt tempo og mange tøffe dueller over hele banen, men uten at oppgjøret på noen måte utartet seg, noe bare to gule kort vitner om.

To sterke forsvar ga ikke motstanderen mange muligheter og det meste av spillet foregikk mellom 16m i det som etter undertegnedes mening var en kamp på et rimelig bra 4.divisjonsnivå.

Lofotens utligning kom på et langt oppspill diagonalt i vårt felt hvor «grovfjorddødaren» Ola Antonsen-Meløy, nokså uforstyrret, fikk løpe inn og stupheade ballen i mål fra ca 8-10 m, En god prestasjon. 
Antonsen-Meløy puttet tre ganger i tilsvarende kamp i fjor, som endte med seier 6-1 til hjemmelaget.

Fem minutter før halvtid var kampbildet snudd da Trygve Eriksen fikk pirke ballen i mål etter corner.

Andre omgang var mye likt den første, men med hvor hjemmelaget var mer førende og skapte flere gode muligheter. Men igjen var Kek i buret «outstanding» med flere praktfulle redninger. For oss ble de siste 25-30 m en barriere hvor lite lykkes for.

Et godt hjemmeforsvar sørget for at gjennomløping og pasning harmonerte i for liten grad og vi skapte ikke mange nok store muligheter, selv om Sindre hadde sjansen til å utligne til 2-2. Men alene med keeperen kom han kanskje for nært og sisteskansen fikk blokkert skuddet.

Lofoten punkterte kampen ti minutter før slutt, og håp om bortepoeng, da Antonsen-Meløy ble spilt fri på kant og kunne sette ballen i motsatt nettvegg fra omkring 10 m.

Alt i alt må vi vel si en brukbar kamp fra vår side, men mot et løpsvillig og innsatsfylt hjemmelag holdt det dessverre ikke helt inn.
Det kunne også registreres at vi nok ikke har samme treningsgrunnlaget som vår motstander og da er det fort gjort å være litt på etterskudd i mange sammenheng, spesielt mot slutten av kampen, og det blir gjerne dette som skiller.

Vi tar sommerferie på syvende plass, ikke på rett side av midtstreken, men vi har godt heng på plassene foran og avstand til lagene bak.

Satsingen på A-lagsprosjektet i 4.divisjon må vi kunne si har lykkes godt. Vi hadde håp og forventninger til gode resultater, kanskje litt bedre enn oppnådd (urealistisk?). Men nivået på flere lag er veldig bra og blir det ofte de små marginer som skiller, individuelt og som lag.

Vi har ikke i noen av kampene blitt utspilt. Vi har vært med i samtlige og det bør være et godt utgangspunkt foran en spennende høstsesong.

Med dette ønsker Grovfjord IL egne spillere og støtteapparat, våre motstandere og alle andre involverte i fotballfamilien i kretsen en riktig god, og forhåpentligvis solrik sommer.

Kampresultater og tabell, trykk på lenken under:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.Johannes Fagerli Dragøy. 


Viktor Framvik, knestående, kan registrere at han har gitt Grovfjord ledelsen.


Jonas Svendsen, omringet av motstandere.Eirik Myrvang, litt på etterskudd.

 


Magnus Johnsen, i mange tøffe dueller.Stian Christensen vant de fleste duellene. Karl-Harald Bruun, med fremragende kamp.


Ola Antonsen-Meløy, tv, fra fjorårets kamp, På rett plass til rett tid også i år.Lofotens trener, Terje Hansen, kunne registrere en god kamp av sitt lag. 


Flest mål i én omgang

Postet av Grovfjord Idrettslag den 1. Jul 2019

I siste seriekamp, mot HIL 2 (seier 10-0), gjorde Markus Hoff Svendsen hele fire mål, alle i første omgang.
Dette er imidlertid ikke klubbrekord for scoringer i èn omgang av samme spiller.

Rekorden innehas av Rune Pettersen fra oppgjøret mot Gratangen på Sletta 20.08.1989. Også dette en meget innholdsrik kamp - som endte hele 10-1 til hjemmelaget, og dèt etter at det "bare" stod 2-1 ved pause.

Rune puttet alle sine fem de siste 45 minuttene.

For øvrig nettet Lars Erik Markussen fire ganger (av totalt fem) i andre omgang mot Mjølner B på Sletta 7.juni 2013.

Bilde 1 Utklipp fra "Fremover".
Bilde 2 Lars Erik Markussen scorer ett av sine fem mål mot Mjølner 2 på Sletta i 2013.

Snart fotballferie

Postet av Grovfjord Idrettslag den 1. Jul 2019

Kretsserien, 4.divisjon, avslutter vårsesongen kommende lørdag. Med unntak av en hengekamp mellom SOIF og Ballstad vil alle lagene ha spilt 10 kamper, og samtlige klubber kan se fram til en velfortjent ferie i noen uker før spillerne tar fatt på andre halvdel i begynnelsen av august.

Grovfjord reiser denne helga utover til Kabelvåg for å møte Lofoten. En utfordrende motstander for våre gutter, selv om vi ligger ett poeng foran vår konkurrent i øyeblikket. Lofoten har så langt levert en sesong omtrent som forventet.

Tap av noen sentrale spillere de siste sesongene gjorde at lofotlaget ikke var i ypperste favorittsjiktet før sesongstart og prestasjonene så langt tilsier at noen opprykkskandidat er laget neppe. Men en plass på øvre halvdel bør i alle fall være innen rekkevidde.

Med våre siste kamper friskt i minne er det selvsagt grunnlag for visse forhåpninger om poeng selv om historien vår når det gjelder disse innbyrdes oppgjørene i Vågan heller er dyster lesning, sett med grovfjordøyne.

Siden år 2000 har vi spilt åtte kamper mot Lofoten i øyriket og bare en eneste gang har vi hentet poeng fra disse oppgjørene. Vi må imidlertid hele 13 år tilbake i tid sist det skjedde. 
Den gang tok vi en overraskende seier 3-2, etter scoringer av Lars Erik Markussen, Erol Mercanoglu og Eduard Chirita.

I de øvrige kampene har vi opplevd til dels store tap.

Av de som spilte i 2006 er det stor sannsynlighet for at vi får se to av disse på banen lørdag også, Karl-Harald Bruun og Stian Eilertsen.

Nedenfor oversikten over bortekampene mot Lofoten siden 
år 2000:

År Resultat Målscorer GIL
2018 1-6 Jonas Rasmussen
2017 0-3 
2015 1-3 Stian Christensen
2010 4-8 Børge Henriksen 3, Magnus Rist
2009 1-3 Eduard Chirita
2007 2-5 Lars Erik Markussen, Raymond Johnsen
2006 3-2 Lars Erik Markussen, Erol Mercanoglu, 
Eduard Chirita
2000 1-7 Hermod Bjørklund (2.divisjon)

Vedlagte bilder er alle hentet fra kampen i 2006.


Nære på for Grovfjord her.


Målscorer, Lars Erik Markussen (24).


Kjente lofotenspillere. Bakerst, Alf Jeremiassen? og fremst, Daniel Aga. Sistnevnte gjorde ett av Lofotens mål. Dommer, Bengt Jensen.
Gratangen/Bjerkvik/Grovfjord 2 - Ballangen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 1. Jul 2019

Noen bilder fra gårdagens 5.divisjonsoppgjør mellom Gratangen/Bjerkvik/Grovfjord 2 og Ballangen på Bjerkvik kunstgress.
Dessverre for hjemmelaget....gjestene i gult ble for sterke og vant 2-0. Bortelaget trenes av tidligere grovfjordspiller Bjørn Magnus Karlsson.

Svein B
Gaute Roaldsen 


Jonas Svendsen


Ruben Åkenes. Tre seriekamper står han registrert med for Grovfjord i 2009. Debuterte 1.mai samme år borte mot Leknes. For øvrig debuterte også Jonas Svendsen i dette oppgjøret.


Jonas Svendsen i fint driv.


Gaute Roaldsen må gi tapt her for ballangenkeeperen.


 Ali Haidari, lurer av motstander. 
Kampreferat Harstad 2 - Grovfjord

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Jun 2019

Harstad 2 - Grovfjord 0-10 (0-7)
Harstad stadion

Dommer: Magne Johansen, IF Kilkam
Tilskuere: Ca 70
Været: Sol, stille, ca 14 grader

Målene:
13. min. 0-1 Eirik Christensen, etter corner
14. min. 0-2 Markus Hoff Svendsen
21. min. 0-3 Markus Hoff Svendsen
3+. min. 0-4 Markus Hoff Svendsen, etter corne
35. min. 0-5 Børge Henriksen
39. min. 0-6 Markus Hoff Svendsen
44. min. 0-7 Børge Henriksen
47. min. 0-8 Jonas Rasmussen
53. min. 0-9 Børge Henriksen
58. min. 0-10 Børge Henriksen

Gule kort Grovfjord: Børge Henriksen

Grovfjords lag:
Karl Harald Bruun, Mikkel Tollefsen, Øyvind Pedersen, Eirik Christensen, Magnus Johnsen 76., Gaute Roaldsen 66., Eirik Myrvang 38., Jonas Svendsen, Børge Henriksen, Jonas Rasmussen og Markus Hoff Svendsen, 80.

Innbyttere: Martin Berg, 38., Gholam Hossini 66., Sivert Antonsen 76., Luis Hlawatschke 80., Even Bjørnå og Ali Haidari, eks. Mjølner. (ny).

Støtteapparat: Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Stian Eilertsen, Oddmund Nilsen, Øyvind Strøm og Kjell Johnsen,

Seieren er den største gjennom tidene for Grovfjord IL på bortebane. Rekorden fram til i dag var 10-1 over Indrefjord i 2.divisjon fra 1992.
På hjemmebane er 14-0 over Høken i 2002 på topp i rekordbøkene.

Med forsmedelige tap 0-11 i 2015 på bortebane for de gule og sorte, var det godt å kunne slå litt tilbake i kveld og gjenopprette balansen mellom lagene.

Sifrene forteller det meste om kampbildet, og et oransjelag med Markus Hoff Svendsen og Børge Henriksen sentralt i rekka som duellsterke ballvinnere, og med høy effektivitet tok bortelaget fullstendig luven av hjemmelagets forsvar, og puttet kula i nettet fortere enn det nesten var mulig å notere ned på papiret.

Disse to sentrale spillere, støttet opp av arbeidsomme, løps- og angrepsvillige lagkamerater, sørget blåbuksene for at kampen i realiteten var punktert halvveis i første omgang.

Det var første gang Børge scoret fire mål i èn kamp for Grovfjord IL. For Markus var dette andre gangen, den første var mot Ballstad på Sletta i fjor høst (seier 5-1).

Imidlertid har det aldri tidligere skjedd at to spillere har scoret fire mål i èn og samme kamp siden oppstarten i 1967.

Etter pangstarten ble det å holde moral og innsats oppe i resten av kampen og ha ei målsetting om å unngå baklengs.

Selv om det ble litt trøtte bein mot slutten av oppgjøret maktet våre gutter å stå løpet fullt ut, og med litt mer effektivitet kunne det fort blitt et par mål til.

Men vi skal være mer enn godt fornøyd med resultatet som ble, og med nuller bakover i to påfølgende kamper ser vi at forsvarsspillet sitter bedre og bedre.

Med den formen laget viser i øyeblikket skulle vi gjerne hatt kamp på Sletta neste helg.

Men vi håper trenerne og spillerne holder trykket oppe i 14 dager til våravslutningen mot Lofoten i Kabelvåg.

Tabellen er hyggelig lesning i øyeblikket. Trykk på lenken nedenfor.

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Kun et kort referat denne gangen, er allerede natta.


Svein B

Mikkel Tollefsen, med god kamp på sin venstre backposisjon, får representere alle spillerne på dagens Grovfjordlag.


Markus skyter etter corner.... 

og ballen fyker inn i motsatt nettvegg.


Magnus Johnsen avklarer.


Midtstopper, Øyvind Pedersen, var offensiv til tider, med flere besøk inne på motstanderens banehalvdel.


Børge Henriksen, duellsterk og utfordrende mot HILs forsvar.


Jonas Rasmussen har akkurat skutt og ballen sniker seg på innsiden av stolpen, tidlig i andre omgang. 


Jonas Svendsen, arbeidssom og tok duellene som måtte komme.


Børge Henriksen, i høyre bildekant, har akkurat skutt og ser ballen fyker inn i krysset.


Bjørn-Erik Fagerlirøen, trener, en fornøyd mann etter oppvisningen til Grovfjord.
Fotballferien nærmer seg

Postet av Grovfjord Idrettslag den 14. Jun 2019

Klubbene går inn i avslutningsfasen av vårsesongen i årets 4.divisjon. For vår del gjenstår to kamper før ferien lokker litt lenger fram i tid.

I sin nest siste vårkamp drar Grovfjord til Harstad søndag kveld for å møte Harstad 2 til kamp om viktige poeng.
Seieren hjemme over SOIF sist lørdag må ha gitt spillerne en boost og en godfølelse om at de prestasjoner vi har sett hittil i sesongen bare ble bekreftet i kommunederbyet og viser klart at vi er på høyde med de øvrige lagene i serien.

Vanskelig å vite hva vi kan forvente oss mot det unge HIL-laget som har variert en god del i sine prestasjoner. Det som er viktig at vi er påslått og legger ned samme innsats og trøkk som tidligere i vår.

Kampen spilles på Harstad stadion
søndag 16.juni kl 1800

NB! Neste helg er det spillefri for våre gutter. Opprinnelig skulle det vært hjemmekamp mot Medkila. Men som kjent trakk rødtrøyene laget sitt fra 4.divisjon like før sesongstart, og derfor blir det hull i spillekalenderen for de øvrige lagene.

Bildet er fra Grovfjords kamp mot Harstad 2 i 2016.

Svein B

 
Grovfjord G12 - Medkila G12

Postet av Grovfjord Idrettslag den 14. Jun 2019

Noen bilder fra gårdagens kamp i G12 mellom Grovfjord og Medkila på GB-løkka - i strålende vær. Det var en spennende kamp med store sjanser og mange mål begge veier. 

Svein B

Medkila i skuddet

Godt forsøk av rødtrøyene, men ingen scoring her.

 

Markus fant den lille åpningen mellom keeper og stolpen - og scoring ble det.
Markus delvis skjult bak stanga.


Medkilakeeperen ut for å avklare.

God redning her av medkilakeeperen. 

Forsøk på brassespark?

En blid liten kar som også hadde lyst å prøve kula.


Eirik Christensen i hundre!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 11. Jun 2019

I hundre!
Eirik Christensen (21) rundet et tresifret antall seriekamper i oppgjøret mot Skånland på Sletta lørdag. En bedre anledning å gjøre det på var nesten ikke mulig.

Det hele startet mot Kabelvåg på bortebane 20.05.2014 og det skulle gå vel fem år før han rykket opp i klassen for legendene, som den 42. i rekken.

Den neste på lista som aspirerer til en plass blant de ypperste er Jonas Svendsen. Med sine 97 kamper vil det bare være en formalitet å ta det siste steget.

Vår eminente keeper, Karl-Harald Bruun, har også mulighet til å passere 100 seriekamper for klubben. I så fall blir han den andre keeperen som oppnår dette. Men med sine 88 kamper må han imidlertid unngå å glippe noen av de 12 siste i årets serie.

Keeperrekorden innehas av Finn Johnsen, som er bokført med 167 kamper, og han vil i mange år være trygg for at andre sisteskanser kan ta fra han posisjonen.

Svein B


Gaveoverrekkelser før kampen GIL - SOIF

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Jun 2019

I forkant av kampen i går var det anledning for et par «høytidelige» gave-overrekkelser foretatt av Grovfjord ILs klubbleder, Brynjar Johansen.

Bl.a mottok Skånlands ordfører, Helene Berg Nilsen, ei fotballtrøye bestående av en halvdel av de respektive klubbers drakter som et symbol på at vår lille kommune makter å opprettholde to lag som markerer seg sterkt i egen fotballkrets.

Vi er konkurrenter på banen, ja. Men utover det er det et godt forhold mellom klubbene og den sportslige knivingen bidrar bare til interesse og engasjement, til det beste for begge lag.

I tillegg fikk trenerne, Agnar Christensen og Bjørn-Erik Fagerlirøen, ei grovfjordtrøye med tallet 50 på ryggen. Det kunne umulig være antall kg (vekta) til hver av disse. Det må heller være antall år de fyller/fylte i år - og det viste seg, etter nye opplysninger, at sistnevnte begrunnelse var korrekt.

Brynjar viser fram ei T-skjorte med logoen for de lokale bedriftene innen lakseoppdrett. Dette som et symbol på klubbens støtte til ei næring som betyr så mye for bygda, og som i disse dager går gjennom store prøvelser etter algeinvasjonen i mærene og påfølgende tap av enorme verdier.

T-skjortene ble gitt alle spillere på Grovfjords A-lag.

Svein B
Kampreferat Grovfjord IL - Skånland OIF

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Jun 2019

Grovfjord – Skånland 2-0 (0-0)
Sletta gress
Dommer: Espen Ludviksen, FK Landsås
Tilsk.: 127 bet
Været: Skyet, noen få dråper og 13 grader

Målene:
88. min. 1-0 Børge Henriksen
90.+ 2 min. 2-0 Børge Henriksen

Grovfjords lag:
Karl-Harald Bruun, Stian Eilertsen, 39., Stian Christensen, Eirik Christensen, Magnus Johnsen, Øyvind Pedersen, Eirik Myrvang, 85., Børge Henriksen, Jonas Rasmussen, 77., Markus Hoff Svendsen, 90.+2, Jonas Svendsen, 85.
Innbyttere: Sindre Brandsegg 39., Gholam Hossini, 77.,Martin Berg, 85., Johannes Fagerli Dragøy, 90+2, Luis Hlawatschke, Sivert Antonsen og Mikkel Tollefsen.

Støtteapparat: Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Oddmund Nilsen, Ann-Eli Edvardsen og Geir Pedersen.(Hvis noen er glemt her, gi beskjed)

Gule kort Grovfjord: Stian Christensen og Jonas Rasmussen.

Det ble et klassisk lokaloppgjør tilskuerne ble vitne til da Grovfjord og Skånland møttes på en strøken og noe våt Sletta gress.

Kampen var en begge lag gjerne ville vinne og det kunne også sees i viljen og innsatsen spillerne la ned for dagen, kanskje med et revansjesugent hjemmelag med størst ønske om seier.

Spillet kunne til tider føles intens for patriotene i begge leirer og kampen levde definitivt opp til det klassiske lokaloppgjør det er.

Tross mange dueller og stor innsats ble kampen aldri stygg på noen måte, heller mer fairspilt enn man kanskje kunne vente, og godt var det. Faktisk en seier for fotballen og sportmanship.

Selv om det var første kamp for begge på gressbane, våt i tillegg, var det overraskende mye godt spill, gode kombinasjoner og vilje til å angripe.

Spillet vekslet mye og bølget fram og tilbake hele tiden, men med Grovfjord som hadde et bedre grep på rattet enn gjestene, både med hensyn til spilleovertak og flest antall sjanser.

Hjemmelaget burde ha hatt ledelse til halvtid etter flere klare muligheter enn Skånland som var nærmest scoring på et godt slått frispark av Arild Heitmann. Men Karl-Harald (Kek) i grovfjordmålet var forberedt på hva som kunne komme fra Arilds følsomme fot og reddet skuddet med et såkalt tigersprang.

Serielederen hadde et lite overtak de første minuttene av andre omgang og de få farlighetene laget skapte tok både keeper og forsvaret seg greit av. Selv ikke cornerne, som har vært et problem for de oransje hittil i år, ble aldri farlige.
Hjemmelaget tok over mer og mer utover i sluttomgangen og var stadig på farlige visitter i skånlandfeltet, men uten å få uttelling på forsøkene.

Da tilskuerne nesten hadde innfunnet seg med et målløst oppgjør fant Børge Henriksen ut at på at det var tide å gjøre slutt sjansesløsingen. Først på et frispark fra ca 22-23 m og skrått hold. De fleste ventet et vanlig innlegg og med påfølgende duell i feltet. Det kom ikke. 
I stedet slo Børge ballen lavt inn mot bortre stolpe og lurte på keeper og forsvaret med sitt utspekulerte skudd. Skånland prøve å komme tilbake i målprotokollen, men skapte aldri noen farlige sjanser etter scoringen.

I stedet skulle Børge sørge for å punktere kampen på overtid etter at flere grovfjordspillere inne i boksen i tur og orden skjøt skudd etter skudd bare for å oppleve at disse ble blokkert hver gang. Da ballen til slutt havnet i bena til Børge kunne han enkelt fra ca 6-7 m plassere kula hvor den hører hjemme, i nettet, og det til ellevill jubel fra sine lagkamerater som endelig, etter mange traumatiske opplevelser mot skånlendingene, kunne føle seiersgleden.

Børge er for øvrig ikke ukjent med å score mot Skånland. I 2010 gjorde han også begge på Sletta da Grovfjord vant 2-1. I bortekampen samme år sørget han for tre nettkjenninger i seieren 6-2 på Trøssen. Hva er det med Børge og SOiF?

Ikke bare spillerne var fornøyde med dagens prestasjon, også trener Bjørn Erik Fagerlirøen kunne puste lettet ut etter at det hele var over:

-Endelig fikk vi uttelling, kunne han konstantere. Det som skjedde i dag var at gutta var tent, og gjorde det samme som tidligere, men veldig mye bedre. Vi fikk uttelling til slutt. Men det så lenge ut som det skulle bli en kamp vi har opplevd flere ganger tidligere i år. Vi presser, skaper sjanser, men scorer ikke, i stedet gjør motstanderen det.

Dette tror jeg var vendepunktet for oss. Vi er tilbake på Sletta og jeg synes vi behersker banen godt og jeg tror vi kommer til å sanke flere poeng i tiden framover. De øvrige resultatene i dagens kamper gikk vår vei og vi henger med. Vi merket før kampen at det var noe annet i dag enn tidligere i sesongen og det er dette vi jobber for.

Kampresultater og tabell. Trykk på lenken under.

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Matchvinnerredning av Karl-Harald Bruun, the flying man, på frispark fra Arild Heitmann. 

Litt pyro før kampen hører med til et klassisk lokaloppgjør.

 

Frank Balteskard forsøker sklitakle Stian Eilertsen.


 Jonas Rasmussen i duell med Lasse Østnes Pedersen.

 

SOIF forsøkte, men lykkes ikke. 

Frisparket til Arild Heitmann, første akt.

Her er tredje akt av frisparket. Karl-Harald Bruun har slått ballen utenfor målet.

Espen Johansen leverte godt spill i skånlandburet, men kunne ikke stå i mot grovfjordtrykket til slutt.

Skuddet til Børge, mål nr 1, har sneket seg inn mellom keeper og stolpe.

Glade lagkamerater etter at Børge satte sin andre for dagen.

To av profilene på dagens grovfjordlag.

men hele laget leverte varene. En deilig og kjækommen seier.


Takk!

NORTHERN LIGHTS SALMON FOTBALLSKOLE 2019

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Jun 2019

Da var årets fotballskole avholdt på Sletta. I år hadde vi dessverre ikke værgudene på vår side, men det så ikke ut til å påvirke deltakerne nevneverdig. Til tross for regnet, ble det en flott og vellykket fotballskole i år også. Ca. 60 barn og unge koste seg på gressmatta, og det var et høyt aktivitetsnivå, med mange morsomme og varierte fotballaktiviteter, og ball-lek. Det hersket solid innsatsvilje og engasjement over hele banen, og det virket som om alle hadde hatt en artig og lærerik dag. Vi vil takke alle som deltok på årets fotballskole, og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake neste år!

En stor takk til trenerne og A-lags gutta som stilte opp som instruktører. De bidro sterkt til at deltakerne fikk en positiv og flott opplevelse, og holdt motivasjon og innsatsnivå oppe hos deltakerne gjennom hele fotballskolen.

Hugos keeperskole ble atter en suksess, og i år hadde han i tillegg med seg Øyvind Strøm som instruktør. Mer erfaring og kompetanse skal du lete lenge etter! Stor takk til begge!

Grovfjord idrettslag vil også rette en stor takk til vår hovedsponsor av fotballskolen, Northern Lights Salmon, og våre samarbeidspartnere, Skretting, Niingen Kraftlag og G-Sport som bidrar med baller og utstyr til fotballskolen.

Til slutt vil vi rette en gedigen takk til alle frivillige som har stilt opp slik at vi kunne gjennomføre årets fotballskole!

Riktig god sommer!

Årboka er ankommet!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 7. Jun 2019

Sesongens årbok ankommet. Fyldigere (130 sider) og mer innholdsrik enn noen gang med kjent og tradisjonellt stoff. Den vil fåes på Sletta i morgen og vil ellers bli lagt ut på Matkroken Grovfjord Handel og på Huset i Havet. Årboka er gratis.

Svein B

Perfekte linjer på Sletta

Postet av Grovfjord Idrettslag den 7. Jun 2019

Linjene er perfekte. Dette kan Hugo. Strålende vær, dagen før dagen, ca 25 røde.
Årets andre dugnad på Sletta unnagjort!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 5. Jun 2019

Da var årets 2. dugnad på Sletta unnagjort. Det har blitt ryddet kratt og fjernet skrot og søppel som har ligget der i årevis. Kafeen er vasket og klargjort, så nå kan vi se fram til fotballskolen og årets første hjemmekamp på Sletta! (Mot SOIF!!) En kjempestor takk til dugnadsgjengen: Hugo Rasmussen, Roar Tande, Ann Eli Edvardsen, Levi Larsen, Tord Larsen, Anne Grethe Johnsen, Stine Johnsen, Hermod Markussen, Svein Bertin Simonsen, Per Sandengen, Ole Friis Iversen og Kristina Høgden. Fantastisk innsats! 

Hermod holder det gamle skiltet som vi fant i skrotdungen. Ca 40 år siden det var i bruk. Det ble et øyeblikks nostalgi, og det viste seg vanskelig å kaste. Men tidens tann har gjort sitt, så det ble foreviget med et bilde, og sendt til Moan.

 

Ole friiserer plenen!ÅRETS STOROPPGJØR PÅ SLETTA! GROVFJORD - SOIF

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Jun 2019

Grovfjord - Skånland

Førstkommende lørdag er endelig klart for eksamen for våre gutter. Den benevnelsen kan trygt benyttes når vi vet at det er vår kommunenabo, divisjonsfavoritt og den ubeseirede serielederen som tar turen over fjellet for og møtes til duell på gressbanen.

Som for de fleste eksamener er oppgavene vanskelige og denne, som skal avvikles i løpet av et par timer lørdag ettermiddag, er definitivt i kategorien, «Høy vanskelighetsgrad».

Derfor er det viktig å ha gjort hjemmeleksene på forhånd, være mentalt og fysisk forberedt på det som skal komme. Her gjelder det ikke å blingse på oppgavene heller. Vi kan ikke som mot Ballstad, sove i timen, da går det rett til …….

Kampen blir også sesongpremiere på gress, for begge lagene, noe som betyr en litt annen fotball enn lagene er vant til. Større friksjon i gresset (hvis ikke regn) og et underlag som også er mer ujevnt enn en kunstgressbane krever mer oppmerksomhet og konsentrasjon fra spillernes side.

Grovfjord har ingen fordel her, selv om det er hjemmekamp. Alle treninger og kamper fram til nå har foregått på kunstgress så begge lag stiller med omtrent samme utgangspunkt i så måte.

Etter at det i fjor høst ble tatt grep for å bringe grovfjordfotballen på fote igjen har laget framstått ganske solid så langt i år. Men det er ikke til å underslå at vi synes vi ikke har fått godt nok betalt (poeng) for arbeidet som er lagt ned, sett i forhold til spilleprestasjonene.

Men vi kan i alle fall ikke skylde manglende uttelling på andre enn oss selv og erkjenne at prestasjonene i noen faser i spillet har vi enda et stykke å gå. Men vi er tross alt kommet såpass langt at vi på en god dag kan ta poeng fra hvem som helst.

Dessverre har det ikke vært for mange av disse…Vi får ta en dag av gangen og ha fokus på arbeidsoppgavene og utførelse. Kan vi registrere framgang vet vi at vi er på rett vei, i alle fall.

Dette nabo-oppgjøret er noe av det nærmeste vi kommer et «El classico» i vår fotballkrets. Med unntak av noen år på 80- og 90-tallet har disse kampene nesten vært årvisse siden 1972 da begge klubbers A-lag for første gang møttes.

Det var nok litt mer intenst og prestisjefylt å vinne disse lokaloppgjørene i gamle dager, men vi må tilstå at det fortsatt er litt moro å ha en lokalseier på CV-en.

For oss er det bare å innse at vi er blitt nr to i kommunen når det gjelder seirer de siste årene. Hvittrøyene har forsynt seg grovt av poengfatet og bare etterlatt smulene til oss. Faktisk kan vi bare skilte med èn eneste seier på de 10 siste kampene.

Men til gjengjeld var det en av de mest omtalte og spektakulære lokaloppgjørene vi har vært vitne til….en kamp som omtrent inneholdt det meste et derby skal inneholde.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2017 og oppgjøret på Sletta (Grovfjord vant 3-1) hvor en spesiell dommeravgjørelse fikk adrenalinet opp hos både spillere og tilskuere. Dramaturgi på sitt beste og kampen var som en grøsser i 90 minutter, i beste Alfred Hitchcock-ånd, hvor pulsen ikke nærmet seg normalnivå hos hjemmepatriotene før Andreas Martinsen satte inn siste spiker, ti minutter før slutt. En kamp for evigheten – som det heter.

Men det var historien. Nå gjelder det framtiden, og den er på lørdag. At våre gjester stiller som klare favoritter er ikke en gang å ta munnen for full. Fem kamper og fem seirer forteller det aller meste om Tor Anders Hustads mannskap. Spesielt imponerende er de klare seirene i borteoppgjørene mot Lofoten (4-1) og Sortland (3-0).

Dette forteller om et lag som har tatt et kvalitetssteg framover siden i fjor og som har en fin mix av eldre og yngre som drar lasset sammen gjennom et godt lagspill hvor også individuelle ferdigheter (les Arild Heitmann) krydrer det hele.

Mot dette laget skal våre gutter få kjenne på følelsen av å møte en serieleder. Skal vi være med i kampen om poengene må småfeil og annet rusk være luket bort.
Her må vi være påslått fra avspark med innsats- og vinnervilje, konsentrasjon, klokskap i spillet, og heller ikke la seg følelsesmessig komme i ubalanse. Det er hvordan vi takler summen av alle de faktorene som vil avgjøre matchen.

Vi må regne med at SOIF har et bedre treningsgrunnlag enn oss og derfor blir det ekstra viktig å bruke hodet og sørge for at spillet blir slik at vi ikke går tom for krefter for tidlig.

Gjør vi det meste riktig fra vårt ståsted kan det være et håp om reprise på 2017. Det vil kreve mye av den enkelte. Men det er denne kampen vi VIL vinne!

Svein B

Tomålscorer Viktor Framvik uttrykker glede over scoring mot Skånland i den begivenhetsrike kampen på Sletta i 2017. 

 Denne mannen må ikke få lov til å herje på lørdag. Sørg i alle fall for at det ikke blir frispark for SOIF innenfor 25-30 m fra egen kasse.
Men etter å ha sett klipp fra kampen Sortland-Skånland må sikkerhetssona utvides til 40 m.


Det blåste friskt under og etter kampen i 2017. 

Slike scener kan vi like. Men det må bli flere enn som denne ene, fra i fjor. Kampreferat Ballstad - Grovfjord IL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 3. Jun 2019

Ballstad – Grovfjord 3-2 (0-2)
Ballstad kunstgress

Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Tilskuere; Ca 50
Været: Skiftetende, regn/sol gjennom hele kampen, ca 10 gr

Målene:
29. min. 0-1 Martin Berg
34. min. 0-2 Børge Henriksen, fra ca 30 m og rett i x-et.
51. min. 1-2 Herman Valberg Johansen
60. min. 2-2 Kim Roger Benonisen
67. min. 3-2 Kristoffer Håkonsen

Gule kort Grovfjord: Øyvind Pedersen og Sindre Brandsegg

Grovfjords lag:
Karl-Harald Bruun, Stian Eilertsen, Eirik Christensen, Øyvind Pedersen, Stian Christensen, Gaute Roaldsen 81., Børge Henriksen, Eirik Myrvang, Sindre Brandsegg, Jonas Svendsen og Martin Berg.

Innbyttere: Gholam Hossini 81., Sivert Antonsen, Luis Hlawatschke og Johannes Fagerli Dragøy

Støtteapparat:
Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Ann-Eli Edvardsen, Oddmund Nilsen og Øyvind Strøm

Med ledelse 2-0 til pause så det svært lyst ut for Grovfjord å kunne hente hjem full pott fra Lofoten. Men ballstadgutta ville det annerledes og hjemmelaget maktet etter en sterk førstehalvdel av andre omgang å snu resultatet og kjempe inn sine tre første poeng denne sesongen.

Hjemmelaget la inn stor innsats og duellvilje i kampen allerede fra start, og et oppjaget tempo skulle komme til å prege hele oppgjøret. 
Grovfjords spillere syntes å bli stresset av aggressive ballstadspillere og det fine spillet vi så av bortelaget i forrige kamp, mot Svolvær, maktet vi i liten grad å gjennomføre her.

Første omgang var jevnspilt uten de mange store sjansene, men Grovfjord skulle etter få minutter få sin første av i alt fire skudd i stolpe/tverrligger i løpet av kampen. 
Lite skjedde av farligheter etterpå før bortelaget med godt kombinasjonsspilll, avsluttet av Martin, etter knappe halvtimen, kunne notere seg for kampens første mål.

Få minutter senere doblet Børge ledelsen da han tok sjansen og rappet til fra vel 30 m med et perfekt skudd som snek seg over ballstadkeeperen og helt inn i krysset. Et perlemål og verden var lys for laget i reserveblå drakter.

Tomålsledelse på dette tidspunktet var bra betalt for Grovfjord for det var knapt med sjanser som var skapt så langt.

Bare tverrliggeren var i veien for at ikke Børge sørget for nok en scoring da han satte et frispark fra omkring 30 m på vår høyre side i aluminiumen minuttet før halvtid.

Men dette var ikke dagen da marginene/dyktigheten var ikledd blå farger.

Det var et «annet» Ballstad-lag som kom på banen etter pausen. Tydeligvis hadde hjemmespillerne klart bestemt seg for å prøve å komme inn i kampen igjen. Stor aggressivitet, innsats og vilje til å trykke i dueller over hele banen førte til at et mer passivt Grovfjord-lag, som ikke maktet ta opp denne kampen, mistet grepet om spillet, og måtte se hjemmelaget styre det meste den første halvdelen av andre omgang. 
Samtidig sørget også Ballstad for å snu oppgjøret til sin fordel.

Tidlig i omgangen fikk Herman Valberg Johansen lov til å valse rundt med grovfjordforsvaret uten at våre gutter var med på dansen. Herman avsluttet valsen med å sette inn reduseringen og ga hjemmelaget virkelig «blod på tann» og troen på at det var mulig å komme ajour.

Nok en gang skulle dødballer i mot bli skjebnesvanger for oss. Corner etter ett kvarter fra Ballstads venstre side, slått mot bakre stolpe, ble knallhardt headet tilbake i motsatt nettvegg av Kim Roger Benonisen. Vi var dessverre ikke til stede i duell mot ballstadspilleren som uforstyrret fikk styre kula i mål.

Minutter senere var det nesten reprise, corner – noen dueller i boksen – og de oransje hadde inntatt plassen i førersetet.

Ingen tvil om at vi ble kjempet ut av stilen i denne perioden og vi maktet i liten grad få til godt spill langs bakken. For ofte ble det slått høyt og langt hvor vi tapte duellene og i stedet måtte konsentrere oss om å ta ut villige ballstadspillere i angrepsmodus.

Nå skal det også sies at vi hadde våre sjanser. Et par minutter før Ballstads tredje mål ble Sindre spilt helt fri, men en god benparade av Andreas Huse hindret Grovfjord ta ledelsen.

De siste 15-20 minuttene kom Grovfjord godt inn i kampen igjen og hadde så mange muligheter gjennom både spill og dødballer at det nærmest er et under at ingen av mulighetene gikk i mål. Et par forsøk som endte i stolpene var det nærmeste vi kom. Manglende ro og presisjon i de avgjørende øyeblikkene inne i boksen hindret oss å komme i poengposisjon.

Dette var absolutt en kamp hvor tap burde vært unngått. Men i likhet med flere andre som Grovfjord har spilt hittil har vi «mistet» poeng i oppgjør hvor vi har vært fullt på høyde og vel så det mot motstanderen. Poengfangsten står ikke i forhold til spillet laget har prestert og her får trenerne og spillerne analysere seg fram til hvor «skoen trykker» og forhåpentligvis gjøre noe med årsakene.

Vi har ingen tid å miste. Neste lørdag møter vi serielederen og Arild Heitmann!

Tabell og resultater, lenken under:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.
Ballstad - Grovfjord. Før kampen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 29. Mai 2019

På lørdag går turen vesterut for vårt A-lag i fotball. Da er Ballstad reisens ende og motstander. Første gang vi spilte mot de oransje fra Vestvågøy var 20. mai 2002, et oppgjør som Grovfjord vant 2-0 etter scoringer av Vidar Øyen og Rolf Andreas Nilsen.

I år det det 14. sesongen lagene møtes siden den første for 17 år siden. Grovfjord har hatt tilhold i kretsserien i hele denne perioden mens vår motstander duppet ned i lokalserien noen år i slutten 2000-tallet. Likevel har laget, med solid lokal støtte og stor patriotisme, maktet å prestere godt år etter år. Imponerende av klubben når vi vet at hardsatsende Leknes bare befinner seg noen garnlenker unna.

I år har vår fargetvilling hatt en mer trøblete start enn på lenge og står så langt uten poeng. I siste kamp ble det 0-5 for Sortland i Blåbyhallen. Men iflg. rapportene var lofotingene godt med i oppgjøret tross alt, spesielt i 1.omg. Ballstad fikk også sin midtspiss utvist midtveis i andre omgang.

Grovfjord hadde en oppløftende kamp mot Svolvær i Harstad på lørdag. Solid spill og god struktur i alle lagdeler sørget for at hjemmelaget styrte oppgjøret fra begynnelse til slutt, og 5-1 reflekterte spill og sjanser i kampen. Veldig bra av våre gutter. Skal vi være på riktig side av midtstreken (på tabellen) er dette nivået vi må gjenta i de fleste kampene framover.

Det blir ingen lett oppgave på Ballstad. Hjemmelaget er kjent for å «gi alt» på eget kunstgress, slik det alltid har gjort. Vi har også fått våre smeller her, flere ganger. Verst var kanskje for tre år siden, tap 4-5, og hvor vi spilte store deler av kampen med 11 mot 9 ballstadspillere. En Hitchcock-grøsser av verste slag.

Noen kuriosa fra disse oppgjørene:
De fire første kampene (2002-5) mellom lagene på Sletta endte samtlige med uavgjort, mens derimot har ingen av oppgjørene på Ballstad endt med remis. Alle kampene her har fått en vinner.

Mestscorende på Grovfjord er Markus Hoff Svendsen med 8 fulltreffere, foran Esben Pedersen med seks, mens Erol M, Andreas M og Viktor F har alle fem puttinger.

Tilsvarende kamp i 2018: Hjemmeseier 4-2
For øvrig bekrefter Skånland sin status som divisjonsfavoritt etter å ha feid en av sine opponenter, Lofoten, av banen med sterke 4-1 på Kabelvåg kunstgress sist lørdag. Dermed full pott til lagene fra Skånland i møte med svolværklubbene.

Ingen enkel motstander for Tor Anders Hustads mannskap denne helga heller. Kanskje den vanskeligste oppgaven for de fleste i divisjonen når kampen finner sted i Blåbyhallen og motstander er Sortland.

En vriden oppgave, men slett ikke umulig. Er det ett lag som kan gi blåbygutta trøbbel må det nettopp være SOIF, som leverer i kamp etter kamp og står med full pott og tabelledelse etter fire spilte matcher. Rett bak befinner Sortland seg slik at oppgjøret i Vesterålen definitivt kan sies å være et toppoppgjør. Vi gir våre kommunenaboer pole position i oppgjøret.

For øvrig er det verdt å merke seg Andenes sin svært overraskende/sensasjonelle seier på hele 6-3 over Morild på Myre forrige runde. Et nesten utenkelig resultat ut fra det som er erfart så langt i sesongen. Men dette viser igjen at det er mye sannhet i at «ballen er rund».

Også Landsås fikk vanskeligheter på sin tur til Vesterålen og Melbo 2 mandag kveld. Etter sin solide gjennomførte kamp mot Grovfjord var det nesten ventet tre poeng i bussen på hjemveien fra Hadseløya.

Men slik skulle det ikke gå, i noen utrolige og elleville sluttminutter berget så vidt harstadlaget poeng i oppgjøret etter å ha ligget under i starten av tilleggstiden.

Øvrige kamper denne langhelga:
29.05. Andenes – Harstad 2 (utsatt kamp)
01.06. Landsås - Morild
02.06. Harstad 2 - Lofoten
03.06. Svolvær - Melbo 2

Svein B


Møte mellom vår benjamin, Eirik Myrvang, vs veteranen og legenden, Pål Øystein Berg i 2015. Det var for øvrig Eiriks debutkamp for Grovfjord som også inneholdt hans første scoring for klubben. Sannsynligvis møtes begge igjen på lørdag. 


SOIF og ? i ny toppkamp på lørdag.


Marius Jørgensen,Sortland (8) her i duell mot Jonas Rasmussen i seriepremieren. Hjemmelaget står overfor utfordrende oppgave når SOIF er gjester i Blåbyhallen.


Kampfakta fra første kamp mellom Ballstad og Grovfjord, i 2002.

Første trening på Sletta i år!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 29. Mai 2019

Gutta med gress under skoene for første gang i år. Trening på Sletta.
Ski-NM 1972 i Tydal og Meråker.

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Mai 2019

Ski-NM 1972 i Tydal og Meråker. Vi tåler et lite tilbakeblikk på de historiske bragder, for klubben, fra dette mesterskapet selv om vi om ikke så lenge befinner oss midtsommers.

Vi har tidligere vist noen bilder av Grovfjords skiløpere på hybelen hos Gunnar Johansen i Trondheim i 1972 i forbindelse med deltakelse i NM i Tydal og Meråker.

I dag avslutter vi denne nostalgiske billedrundturen med en rapport (nedenfor) fra mesterskapet hentet fra «Årsmelding 1972» for Grovfjord IL, og skrevet av Gunnar.

I tillegg noen bilder (tidligere publisert) fra den historiske stafetten som er den nest beste i klubbens historie. Året etter ble det som mange kjenner til…en uhyre sterk 4. plass.

"Årets NM-deltakelse ble en opplevelse, ikke bare for våre aktive deltakere, men kanskje særlig for undertegnede, som pga Trondheim, som daværende oppholdssted, tok turen til Tydal og Meråker under betegnelsen leder (og sekundant).

Det hele startet i Tydal – ei dalbygd opp imot svenskegrensen. Alf og Jan Erik ankom Trondheim med tog fredag morgen 17/3. Etter et lite måltid på min hybel + div. innkjøp i byens forretninger, foretok vi en komfortabel reise med X-72001 (Cortina) til Tydal.

Etter en del om og men fikk vi ordnet med privat innkvartering - alle i samme hus (hver våre rom) - hos enestående hyggelige og gjestfrie folk. (Dog var det en skuffelse for Alf at det ikke var døtre i huset).

Om ettermiddagen inspiserte vi NM-løypene, som viste seg å være knallharde, men godt preparerte. Etter dette begynte oppladningen til 30 km, som skulle gå på søndag.

Dessverre viste det seg at Alf ikke var påmeldt til 30 km, som skyldtes en meget beklagelig «glipp» eller forglemmelse fra skikretsen vår. Vi gjorde alt vi maktet for å få ordnet Alfs start. Vi ringte skikretsformannen flere ganger, vi snakket og «bad» arrangørene gjøre sitt, vi kontaktet ledere i Skiforbundet, - men alt var forgjeves – etteranmeldte fikk ikke starte. Til fulle fikk vi erfare hva stivbente regler og formaliteter betyr. Synd var det for Alf, som hadde tatt seg fri fra arbeidet for å delta, særlig med tanke på 3-mila, der han bare få dager i forveien hadde blitt kretsmester på denne distansen i kl B.

Lørdag var vi ute i løypa og så på jentenes 5 km, der søte Katharina Mo Berge vant en overbevisende seier.
Om kvelden inviterte Tydal kommune aktive, ledere og andre prominente personer til festlig løpermiddag. Til stede var også kronprinsparet. (Sonja insisterte på å sitte ved vårt bord, men Harald nedla veto). Menyen bestod av tydalssådd med is til dessert, gode greier… Etter mange taler (av bl.a Magne Myrmo og Kronprinsen) ble så salen ryddet og dansen begynte. Alf var en ivrig golvsliter. Han syntes stadig at vi dro for tidlig hjem (danse hver kveld), mer skal jeg ikke røpe, mens Jan Erik var med opptatt av hybelen, senga og brevskriving.

Under 30 km søndag var det et strålende vær. Pål Tyldum gikk et fantastisk løp og vant med nesten 2 minutter på Audun Nerland. Jan Erik gikk et jevnt bra løp, men dog uten å komme opp til sitt beste. Han ble nr 26 i kl. A.
Mandag var det fridag. Mens Alf og Jan Erik overvar presse-NM, kjørte jeg til Stjørdal etter Idar som ankom med tog. Idar fikk også rom på samme «hotell» som oss.

Tirsdag under 15 km var det bra vær, men mildt. Løypa ble etter hvert svært oppgått, noe de siststartende ble meget handicapet av (deriblant Jan Erik og Idar). På bakgrunn av dette leverte våre gutter sterke løp, spesielt Idar. Alf ble nr 51 i kl. B, mens Jan Erik ble nr. 39 og Idar nr.25 i kl. A (Myrmo vant 1 sek. foran Formo, som igjen var 3 sek. foran Martinsen).

På ettermiddagen kjørte vi tilbake til Trondheim, hvor vi bodde på min hybel, samt «vegg i vegg» hybelen. Alf pådro seg en liten forkjølelse, som foruroliget oss noe, men iherdig nytelse av varm solbærtoddy hver time, tok knekken på ondet.

Fredag formiddag dro vi til Meråker,. I et forrykende uvær inspirerte guttene stafettløypa. Vi var heldige og fikk egen campinghytte til «hybel». Her trivdes vi utmerket, noe som sikkert hadde stor betydning for oppladingen.

Tidlig lørdag morgen våknet vi til solskinn, men kuldegrader. Taktikken og lagoppstillingen var avgjort etter en del diskusjon. Jan Erik, Alf, Idar, dette ble rekkefølgen. Skiene ble smurt omhyggelig, og humøret var på topp.

Alle vet hvordan det gikk. Jan Erik la seg i teten allerede fra start av og fulgte teten helt til mål, ja, var faktisk oppe i ledelsen ca. 3 km fra mål.
Men i nedkjøringene inn til mål ble han passert av 5 løpere, slik at han vekslet som nr. 6, et uhyre sterkt og velberegnet løp av Jan Erik.

Det viste seg dessverre at den smurningen som han hadde lagt under midten på skiene ikke gav gli, bare feste, derfor gikk det forholdsvis tregt inn til mål.

Det verste var at Alf hadde smurt likt. Idar var snar å legge om etter konferanse med Jan Erik. Alf på 2.etappe åpnet sterkt i motbakkene, var oppe på 5.plass etter ca 1 km, men i nedkjøringene begynte det å gå tregere og tyngre slik at han vekslet som nr 14, 3 min. og 21 sek. etter Sørreisa som vi hadde satt oss som mål å slå.

Edvardsen åpnet knallhardt. Ved passering 5 km hadde han spist opp over halve forspranget til Sørreisa. Dette fikk han beskjed om. Sluttminuttene inne på stadion var nesten uutholdelig.

Først kom Odd Martinsen for BUL i ensom majestet, så fulgte Nybygda, Alvdal, Garden, Hållingen, Hernes, Engerdal….. Jeg kikket kun etter en rødkledt løper - og der kom faktisk Idar, i et forrykende tempo så det gnistret av ham, bare få meter bak Engerdal. GROVFJORD IL var blitt nr. 8 i STAFETT-NM! En kjempeprestasjon!

Da de offisielle tidene forelå, viste det seg at slutt-tida bare var 50 sek. fra 5.plass. Tenk om alle hadde truffet med smurningen! Idar fikk 3. beste etappetid av samtlige deltakere, 23 sek. etter Odd Martinsen og 17 sek. etter Pål Tyldum.

Grovfjord IL gjorde et godt innhogg i premiebordet. Det var glade gutter som forlot Meråker. På min hybel i Trondheim ble pokalen krympet, mens vi ventet på tog og fly for hjemreisen…
NM-opplevelsen 1972 er uforglemmelig.

Svein B


Jan Erik Reinås på vei inn til veksling etter sin første etappe.


Alf Martin Jakobsen kan snart veksle med Idar Edvardsen. 


Idar Edvardsen mottar premien for tredje beste etappetid. 


Alle gutta samlet med sine premier.
Funn Cup 2019

Postet av Grovfjord Idrettslag den 25. Mai 2019

I helga arrangeres Funn Cup i Bjerkvik og Narvik. Grovfjord Idrettslag har i år to aldersbestemte lag påmeldt turneringen. Grovfjord/Santor G09 og Grovfjord/Santor G12. Vi ønsker de lykke til! Mer oppdatering og bilder fra turneringa kommer.


Kampreferat Grovfjord IL - Svolvær

Postet av Grovfjord Idrettslag den 25. Mai 2019

Grovfjord – Svolvær 5-1 (3-1)

Harstad stadion
Dommer: Marius Wikestad Pedersen
Tilskuere: 16 bet.
Været: Skyet, småkjølig

Målene:
5. min. 1-0 Jonas Svendsen
21. min. 2-0 Børge Henriksen
29. min. 3-0 Børge Henriksen
37. min. 3-1 Mikael Gulliksen
55. min. 4-1 Martin Berg
83. min. 5-1 Viktor Framvik

Gule kort Grovfjord: Eirik Myrvang?

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Stian Christensen, Øyvind Pedersen, Magnus Johnsen, Stian Eilertsen, 46. Gaute Roaldsen 82., Jonas Svendsen 90., Eirik Myrvang, Børge Henriksen, Martin Berg, 74. og Sindre Brandsegg.

Innbyttere:
Johannes Fagerli Dragøy 46., Viktor Framvik 74, Gholan Hossini 82., Sivert Antonsen 90., Even Bjørnå og Luis Hlawatschke

Endelig skulle det lykkes for Grovfjord å gjennomføre en bortimot prikkfri kamp. Hjemmelaget styrte oppgjøret fra start til slutt og seieren var på ingen måte for stor og var aldri truet.

Det gode grunnspillet med trygghet og sikkerhet i bakre rekker som basis gjorde at det sjelden var fare på ferde foran egen keeper og de utfordringer som måtte komme tok 40-åringen i grovfjordburet seg greit av.

Spesielt vår venstre side med Stian Eilertsen som hovedarkitekt i det oppbyggende spillet sørget for et godt offensivt trykk mot gjestenes forsvar og tidlig i kampen kom mulighetene.

Allerede etter bare fem minutters spill ble vi vitne til det som kanskje blir årets scoring for Grovfjord.

En klarering fra svolværforsvaret havnet til slutt ute hos Jonas Svendsen utenfor spissen på venstre side av 16 meteren. Her så han muligheten og tok sjansen på skudd fra omkring 20-25 m - og med en utsøkt curl på ballen snek kula seg over svolværkeeperen, som stod ute på femmeteren, og inn i motsatt kryss. 
På en bedre måte kunne ikke scoringskontoen åpnes, og det var bjerkvikgutten som hadde nøkkelen.

Grovfjord fortsatte kjøret mot Svolvær etter målet og grovfjordpatriotene på tribunen bare ventet på flere……og disse skulle også komme. 
To ganger med klikk-klakkfotball inne i svolværboksen kunne den «hjemvendte» sønn, Børge, avslutte angrepet ved å bredside ballen inn ved stolperoten og sørge for at roen kunne senke seg over hjemmelaget.

Hjemmelaget hadde kontroll og lite tydet på at Svolvær skulle inviteres inn i kampen igjen. Men et svolværangrep på lagets venstre side skulle gi redusering. Mikael Gulliksen skar inn fra sidelinja og inn i boksen, og fra ca 10-12 kom han seg fri og skjøt hardt opp i nettaket, utagbart for Kek.

Selv om Grovfjord ikke var like toneangivende som i første hadde de oransje god kontroll på de blå- og hvitstripede og kom hele tiden på visitter inne i svolværfeltet. Det var derfor lite å si på at Martin satte inn det fjerde på en heading etter flipperspill i luften etter en corner.

Kvarteret før slutt kom en strekkplaget Viktor inn og han kunne fastsette resultatet på en gjennomløping sentralt, hvor Gholam også var medvirkende, og styre ballen forbi Harald Aas i svolværmålet.

For oss på sidelinja kunne det virke som om lårstrekken ikke plaget Viktor i særlig grad og vi håper kan tåle noen minutter også i de kommende kampene,.

Det var lettede trenere som i dag fikk en god bekreftelse at laget innehar mye kvalitet og at det er mulig å være med på øvre halvdel på tabellen. Det var i alle fall en fornøyelse å se grovfjordlaget spille i dag.

- I de tidligere kampene har vi vært best defensivt, mente trener Bjørn-Erik Fagerlirøen i garderoben etter kampen. Men i dag skapte vi mye, mye mer enn tidligere, og det var en lettelse for gutta å score noen mål, selv om kanskje Svolvær var noe svakere enn de andre lagene vi har møtt hittil.

-Jeg synes kampen i seg selv var veldig positiv og det var mange som gjorde en god jobb. Vi klarte å holde ballen på bakken, klarte å spille oss høyre i banen før vi prøvde å spille gjennom. Det var veldig positivt og det må vi ta med oss videre til de andre kampene også.

Alt i alt, veldig bra, må jeg si, avslutter en fornøyd BEF.

For øvrig kan vi gratulere SOIF med solide 4-1 over Lofoten på bortebane i dag. Resultatet bekrefter bare favorittstatusen.

Om 14 dager er det duket for lokaloppgjør på Sletta. Vi gleder oss allerede.

Tabellen - klikk på linjen under.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Tomålscorer, Børge Henriksen, intervjues av lokalpressen etter kampen. 


Stian C solid i midtforsvaret i dag. 


Øyvind Pedersen fortsetter storspillet som midtstopper. 


Når man er 40 år kan det være godt å ha en benk å sitte litt på mens en er på vei fra banen til garderoben i pausen. 


 Fansen er fornøyd. 


Viktor blir gratulert etter sin scoring. 


Andreas Ørnes hos Svolvær kan lite gjøre når Martin Berg har ballkontroll.


Fra arkivet

Postet av Grovfjord Idrettslag den 24. Mai 2019

For snart 50 år siden (1972) måtte man gjøre noe sammen for å underholde seg selv og andre.

Her er det Gunnar Johansen (lagleder) og Jan Erik Reinås som har en trivelig stund med et slag kort (Mattis?) dagen før ski-NM i Tydal.
Er det noen unge i dag som kan spille kort, forresten?

Bildet utlånt av Gunnar.

Svein B
Grovfjord - Svolvær

Postet av Grovfjord Idrettslag den 24. Mai 2019

Grovfjord – Svolvær

Hjemmelaget er kommet halvveis i vårsesongens kamper og har plassert seg omtrent midt på tabellen. Nå er denne noe vanskelig å tolke i skrivende stund etter som lagene har svært ulikt antall kamper spilt og også mot motstandere av ulik kvalitet.

For vår egen del får vi si oss sånn der fornøyd. Det kunne vært bedre, men mot sterke motstandere som Sortland, Morild og Landsås, hvor kampene vipper, er det om å ha det lille ekstra, det som avgjør – og her har vi ikke vært dyktige nok. Men alt i alt så langt må vi likevel si at «restarten» for Grovfjord tross alt har vært bra. Vi har vært fullt på høyde med de andre lagene i kampene og det er et godt grunnlag å jobbe videre fra.

På lørdag møter vi Svolvær som har hatt en heller traurig start på årets seriespill og står uten poeng etter fire kamper. Men her er det viktig å ikke la seg lure av tabellplasseringa til våganlaget. For å få ei riktig vurdering av prestasjonene til de blå og hvitstripede er det nødvendig å gå bak tallene for å kunne danne seg en riktig mening av hvordan situasjonen er for vår motstander.

Lofotingene har møtt presumtivt sterke lag i innledningen på sesongen, SOIF, HIL 2, Lofoten og Sortland. Mot de tre første var det bare ett mål som skilte mens det ble 2-5 for Sortland hjemme i siste.

Resultatene her bør tilsi at vi ikke får noen lett oppgave på Harstad stadion og at vi både er mentalt og fysisk forberedt til det som kommer til å møte oss.

Vi må regne med at den gamle Bodø-Glimtspilleren og svolværtreneren, Petter Solli, vil forsøke å trekke fram noen ess fra ermet for å gjøre livet surt for oss.

Det var i alle fall enkelt å se at laget hadde en tydelig plan mot SOIF i sesongpremieren – hvor svolværgutta var nær å knipe alle poengene. Her gjaldt det å være tunge bakover og satse på hurtige overganger når anledningen bød seg. I tillegg til dødballer i farlig sone.

I påvente til at Sletta blir klar har Bjerkvik vært hjemmearena i de to første hjemmekampene. Men i helga er banen opptatt pga kamper i Funn-Cup, som bl.a spilles i Bjerkvik.

Dermed blir Harstad stadion reserveløsning nok en gang, selv om vi må tilbake til 25.april 2009 sist Grovfjord avviklet hjemmekamp (serie) i Harstad. Den gang var det Mjølner som var motstander. Malmbylaget vant for øvrig det oppgjøret 1-0. Stian Eilertsen er den eneste av dagens grovfjordspillere som var med for 10 år siden.

Det er for øvrig 37. gang Grovfjord spiller en hjemmekamp (serie) på bortebane siden 1967.

Tilsvarende kamp i 2018:
Grovfjord - Svolvær 4-0 (Alle mål av Jonas Rasmussen)

Svein B


Det var ikke ofte Eirik Christensen og Johannes Henriksen kunne gå jublende av banen i 2018. Men en av de sjeldne gangene var etter hjemmekampen mot Svolvær. 


Fra oppgjøret SOIF - Svolvær i seriepremieren. 


Dette var i 1989. På 70- og 80-tallet var seire over Svolvær en sjeldenhet. 

Dugnad på Sletta

Postet av Grovfjord Idrettslag den 20. Mai 2019

Da var ukas dugnad på Sletta snart unnagjort. Deler av banen har blitt planert og ilagt nytt gress. En stor takk til dugnadsgjengen med jubilanten Hugo Rasmussen i spissen! Oddmund Nilsen, Finn Johnsen, Per Sandengen, Kåre Berglund, Levi Larsen, Kjell Johnsen, Bjørn Atle Johnsen, Ann Eli Edvardsen, Gunnar Johansen Roar Tande og Øyvind Strøm. 
På tur til Steigen for å hente gress!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 19. Mai 2019

Brynjar og Gunnar Johansen på tur til Steigen i dag for å hente 90 m2 ferdiggress til Sletta. Det ser ut som ferden så langt har gått etter planen i det flotte været og gutta er på vei hjem nå.

Bilde 1 fergekaia på Skarberget. Bilde 2 og 3. Det lastes opp både på henger og i bilen. Bilde 4 viser at duoen er i Knut Hamsuns rike og har seg en fortjent matbit.

Tusen takk til Sommerseth i Narvik for å ha stilt bil til disposisjon. Henger fra HLK.

Svein B
Gressbanen om våren

Postet av Grovfjord Idrettslag den 19. Mai 2019

Alltid spennende å observere hvordan en gressbane ser ut om våren etter at snøen/isen er borte. Det er ofte store variasjoner fra år til år, se vedlagte bilder.

Bilde 1 er fra 11.mai i år, mens det andre er fra 25.mai 2010 - hvor en bekymret Geir Haukebøe kan registrere store overvintringsskader,
Grovfjord/Santor G12 - Kvæfjord G12

Postet av Grovfjord Idrettslag den 18. Mai 2019

Noen bilder fra oppgjøret i G12 mellom Grovfjord/Santor - Kvæfjord for et par dager siden. Hjemmelaget hadde ledelsen en periode, men kvæfjærdingene kom sterkt tilbake og sikret seg seieren til slutt. 
Kampreferat Landsås - Grovfjord

Postet av Grovfjord Idrettslag den 18. Mai 2019

Landsås - Grovfjord 2-1 (1-0)
Landsås Idrettspark
Dommer: Jan Martin Pollestad, Orre IL
Tilskuere: Ca 60
Været: Lettskyet, pent ca 10 gr

Målene:
22. min. 1-0 Osayd Turkman
48. min. 2-0 Ole Kristian Frikstad
80. min. 2-1 Markus Hoff Svendsen

Ingen kort til Grovfjord

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Stian Christensen, Eirik Christensen, Øyvind Pedersen, Stian Eilertsen, Gaute Roaldsen 78., Jonas Svendsen, Eirik Myrvang, Viktor Framvik , 19., Jonas Rasmussen, 60. og Børge Henriksen

Innbyttere:
Markus Hoff Svendsen 19., Sindre Brandsegg 60., Gholam Hossini 78., Thomas Finvåg, Even Bjørnå, Magnus Johnsen og Mikkel Tollefsen

Dette oppgjøret ble mye likt det vi så i Bjerkvik mot Morild sist helg. Stor innsats, vilje og mange dueller preget i stor grad også dette oppgjøret. Når spillet i tillegg var oppjaget ble det heller ikke mye festspill å se for publikum dagen før dagen.

Hjemmelaget som sikter høyt på tabellen gikk aggressivt ul og med trykk over hele banen. Grovfjord ble pga dette hindret i å etablere eget spill. 
De sort/hvite hadde grepet på kampen i innledningen og vi hadde nok med å renske unna sentralt og på egen halvdel. Landsås-spillerne var dyktige i å stresse motstanderne både offensivt og deffensivt.

Bortelaget kom imidlertid mer med utover i omgangen, men med for lite ettertrykk maktet ikke på noen måte Grovfjord å sette hjemmelagets forsvar under press og skape målsjanser.

Det var lite å si på at seljestadgutta tok ledelsen etter at Grovfjord mistet ballen på sin venstre kant. Denne ble snappet og det påfølgende innlegget styrte Turkman sikkert inn ved stolpen fra omkring 12-13 m, utagbart for Karl Harald i grovfjordmålet.

Grovfjord prøvde, noe stereotypt, med lange baller opp til spissene/midtbanen. Men forsøkene ble effektivt stoppet av forsvarerne som omtrent vant hver eneste duell som kom på disse oppspillene, og kunne i stedet sette opp egne motangrep.

I andre omgang ble spilleplanen til Grovfjord lagt om og laget ble mer spillende sentralt og forsøkte komme rundt på kantene. Men hjemmelaget ga ikke Grovfjords angripere gode arbeidsvilkår. Selv om vi maktet overta spillet jobbet det indre forsvaret hos Landsås godt og det ble ikke mange muligheter for Grovfjord. Når omgangen i tillegg startet på verst tenkelig måte skjønte vi veien ville bli lang for å hente poeng.

Situasjonen som doblet landsåsledelsen fra første omgang var av det heller mer spesielle laget. Et tilbakespill skulle Kekk, 5-10 m til høyre for egen målstolpe, egentlig enkelt klarere ut på banen igjen. Men et uheldig treff på ballen sørget for at denne traff landsåsangriperen Ole Kristian Frikstad i kroppen, på ca 20-25 m, og trillet deretter inn i det tomme grovfjordmålet, til stor fortvilelse for Karl Harald, og oss andre.

Kekk kunne bare riste oppgitt på hodet etter kampen om hendelsen og måtte bare erkjenne at det var et dårlig balltreff fra hans side som førte til scoringen.

Til tross for at mye av spillet i andre omgang foregikk på hjemmelagets halvdel slet Grovfjord med å finne rom til å komme i scoringsposisjon. Men med ti minutter igjen å spille skulle Markus komme seg fri inne på 5 m etter mye klabb og babb og ga håp om poeng.

Det ble imidlertid bare med et par gode forsøk etter frispark og spill, men vi lykkes dessverre ikke komme ajour.

Hvis vi ser kampen under ett, inkl. spill og sjanser, er det ikke så mye å si på at alle poengene ble igjen i Harstad. Men vi var imidlertid helt med - til siste slutt. Men både mot Morild og i dette oppgjøret, som er relativt jevne, må en ha marginene med seg – og da må man være dyktig nok til å få disse.

I dag igjen, i tredje kamp på rad, måtte Viktor tidlig forlate banen på grunn av sine lårplager og laget har dermed ikke fått glede av hans spisskompetanse i disse kampene. Vi ser ikke bort fra at det kan bli et lengere fravær fra fotballen for den godeste Viktor.

Men midt opp i dette trasige kunne vi oppleve et gledelig gjensyn og comeback av Børge Henriksen. Hans første kamp i grovfjordtrøya siden 2.oktober 2010. Det var godt å se han tilbake, litt smårusten enda, men vi har tro på at han med mer kamptrening vil komme til å bety mye for Grovfjord utover i sesongen.
Velkommen tilbake, Børge!

I fjor tapte vi 2-7 for Landsås i tilsvarende kamp, bare så det er nevnt.

Vi ønsker alle en riktig god feiring av nasjonaldagen!.

Svein B.
Kamp mot SOIF for Grovfjord/Santor G08

Postet av Grovfjord Idrettslag den 16. Mai 2019

Grovfjord/Santor G08 gjestet Skånland Stadion for bortekamp mot SOIF i går. Stor innsats, godt spill, mange mål og stor fotballglede hos begge lag!

Husk ny kamp på GB - Løkka i dag kl.18:00: Grovfjord/Santor G12 - Kvæfjord 7`er
Mye fotball i Mai!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 16. Mai 2019

Mai er den store fotballmåneden i Norge. Med mange helligdager gis det anledning til å avvikle flere kamper i denne måneden enn i de øvrige i løpet av året.

Allerede på torsdag er det ny runde i lokalfotballen. Denne gangen dagen før dagen, 16. mai. – litt høytidelig sagt: Fotballens festdag som den gjerne blir kalt.

Når vi ikke leverte noen festforestilling i godværet på Bjerkvik kunstgress sist lørdag mot Morild (tap 0-2) får vi heller sørge for dette skjer på den «riktige»dagen i stedet.

Til tross for at vi gikk på et surt tap er det likevel godt å registrere at vi var med i kampen gjennom samtlige 90 minutter. Det bør være et god grunnlag for å tro på at gutta/trenere gjør mye riktig. Her gjelder det å foredle videre det arbeidet som så vidt er kommet i gang.

Undertegnede regnet med før sesongstart at vår motstander, Landsås, vil komme til å befinne seg blant de ypperste i divisjonen, og når laget henter poeng fra møtet med Sortland i blåbylagets egen lekegrind bare bekrefter det mine antagelser. Tror ikke det blir mange andre lag i divisjonen som vil makte det samme.

Resultatet mellom lagene i treningskampen før seriestart (Grovfjord vant 5-2) skal vi bare legge nederst i skuffen, og glemme fortest mulig. Det har ingen relevans for den kommende seriekampen hvor motivasjon og betydning ligger på et helt annet nivå.

For vår egen del sliter laget fortsatt med skader på flere spillerne og det er usikkert om noen av de som har vært mer eller mindre ute av laget den siste tiden er frisk nok til å spille denne viktige kampen. 
Skal vi ha håp om å henge noenlunde med på øvre halvdel bør vi nesten sikre oss poeng i dette oppgjøret. Men sesongen er heldigvis ennå ung.

Landsås A er for øvrig den klubben vi har møtt flest ganger i vår fotballhistorie – fra 1967. I år er det den 32. sesongen lagene møtes og kampen på torsdag blir det 63. oppgjøret siden første møte, 7.juli 1968 på Sletta. Landsås vant kampen 1-0. I returkampen ble sifrene stygge 0-7.

Gjennom alle disse årene har det vært mange tøffe og minneverdige kamper. Men skal vi trekke fram èn som rager over de andre må det bli det bli den målrike og elleville matchen på Landsåsbanen 22.august 2014. 
Se faksimile fra HT.

Grovfjord husker den selvsagt med stor fornøyelse, men regner med Eirik Risbøl & Co for lengst har slettet den fra harddisken.

Vi håper mange med oransje hjerte møter opp på Landsåsbanen og støtter laget.

Kampstart torsdag 16. mai kl 1900

Svein B
GIL har passert 300 registrerte spillere siden 1967!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 16. Mai 2019

Med årets nykommere Øyvind Pedersen, Gholam Hossini, Thomas Finvåg og Mikkel Tollefsen ikledd klubbdrakta er over 300 spillere, siden 1967, registrert med seriekamper for Grovfjord IL,.
Oversikten over nykommere i 2018 og foreløpig i 2019.

Svein B
Kampreferat Morild - Grovfjord IL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 16. Mai 2019

Grovfjord – Morild 0-2 (0-0)
Bjerkvik kunstgress
Dommer: Espen Ludviksen, FK Landsås
Tilskuere: 18 bet.
Været: Strålende sol, ca 15 gr

Målene:
84. min. 0-1 Alexandru-Cosmin Patrascu
86. min. 0-2 Vegard Knudsen

Grovfjords startellever:
Thomas Finvåg (debut), Stian Christensen 63., Eirik Christensen, Øyvind Pedersen, Magnus Johnsen, Eirik Myrvang, Gaute Roaldsen 83., Sindre Brandsegg, Viktor Framvik 18., Jonas Rasmussen og Jonas Svendsen.

Innbyttere:
Gholam Hossini 18., Mikkel Tollefsen 63. (debut), Even Bjørnå 83., Daniel Pedersen, Sivert Antonsen og Luis Hlawatschke.

Gule kort Grovfjord: Eirik Christensen, Jonas Rasmussen og Jonas Svendsen

Skal cornere i mot være vår akilleshæl denne sesongen? Etter bare fire spilte kamper er faktisk spørsmålet betimelig å stille etter nok en gang registrere at «corner er mål» for motstanderen.

Nå skal vi ikke dra slutningen for langt heller, bare fire kamper gir egentlig ikke grunn til en slik konklusjon for hele sesongen. Men at spørsmålet blir tatt opp er forståelig når hele fem av seks mål i mot så langt er gjort etter cornere. Men målene har en årsak.

Vi kan samtidig si at det er fantastisk godt gjort av Grovfjord bare å ha sluppet inn ett eneste spillemål hittil. Det viser deffensiv styrke som på mange måter veier opp for cornerne.

På forhånd var dagens motstander utsett å bli en utfordrende oppgave for våre gutter. Men selv vårt skadeplagede mannskap hadde så visst ikke tenkt å stå med lua i hånda i møtet med øksneslaget.

Morild er kjent for innsatsfylt og aggressivt spill og det var intet unntak i ettermiddagens oppgjør. Hjemmelaget skjønte hvor lista kom til å ligge og var med på det kraftfulle spillet, helt fra start. Det gjorde at finspillet ble lagt til side, i stedet ble det «kriging» og dueller som ble de sentrale elementene i kampen.

Dette medførte at det ble skapt få store muligheter i løpet av kampens 90 minutter, og det så nesten ut som om det skulle ende som en målløs affære.

Like før Morilds to cornermål hadde Grovfjord mulighetene til å avgjøre kampen selv. Først et godt gjennomspill på Jonas R. Han dro seg ned mot dødlinja, men det var knapt en grovfjordspiller foran kassa da innlegget kom. Kanskje burde Jonas ha lobbet over en utrusende morildkeeper i stedet? Men dette må sees i etterpåklokskapens lys

Et par minutter senere fikk hjemmelaget nok en gylden mulighet etter å ha blitt tildelt frispark på omkring 18-20 m, rett foran mål. Men dessverre lykkes vi ikke her heller.

Men nå er fotballen en gang skapt slik, dessverre i dag, at når en selv ikke utnytter mulighetene gjør motstanderen det.

Likevel er det godt å bivåne fra sidelinja er at vi i høyeste grad er med i kampen, ja sågar i lange perioder i andre omgang, styrer banespillet, men hvor vi dessverre ikke makter komme til mange nok gode sjanser.

Og i en såpass jevn kamp blir det også snakk om å ha marginene på sin side. 
Det hadde ikke vi i dag.

Trener Bjørn-Fagerlirøen var skuffet over utfallet av kampen i dag, når oppgjøret var jevnspilt. 
-I første omgang holdt vi ballen for lite på bakken. Det ble for ofte slått for langt pga vi ble med på Morilds oppjagede tempo.

-I andre omgang fikk vi justert laget, hadde mer spill, men skapte for lite målsjanser. Vi merket offensivt at Viktor måtte gå ut. Og når vi ikke makter score på våre muligheter tar gjerne motstanderen bedre vare på sine.

MEN VI KOMMER STERKERE TILBAKE!!!!!

Svein B.
Treningsøkt på GB-løkka.

Postet av Grovfjord Idrettslag den 10. Mai 2019

Spillerne slapper av etter ei lett treningsøkt i kveld på kunstgresset.

Stian E ikledd den nye treningsoverdelen med følgede sponsorer:
Grovfjord Båtbyggeri, ht.no, Sixt, Tjeldsundbrua Kro og Hotell, Kalvskinnet, Grovfjord Taxi, Linmo, Harstad Marina, Boligplan, Fremover, Pro Scanmark og Laks er viktig for bygda.
Sesongen er i gang!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Mai 2019

Sesongen er i gang!

Full fart, og masse folk til stede, da tre kamper i aldersbestemte klasser ble avviklet på Løkka i går kveld.

Over 140 personer, inkl. spillere og støtteapparat, omkranset banen eller var aktive ute på kunstgresset, iflg. en lokal folketeller.

Med salg av kaffe og noe å bite i tillegg var det virkelig trivelig å tilbringe et par timer som tilskuer til unge aktive fotballspillere.

Kampene:
J09 Grovfjord - Kilkam. J13-14 Santor-Medkila og G09 Grovfjord/Santor - SOIF.

Bildene er fra G09 og J13-14.

Svein B
Sesongen sparkes i gang for aldersbestemt fotball!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 8. Mai 2019

I ettermiddag blir det høy aktivitet på krøllgresset. Denne gjengen og to lag til har hjemmekamp på GB Løkka. Grovfjord/Santor G9, Grovfjord J9/10 og Santor J13/14 år. Kom og hei på oss, vi lover god underholdning :) 
Kampreferat Melbo 2 - Grovfjord IL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 8. Mai 2019

Melbo 2 – Grovfjord 1-3 (0-0)
Havfisk stadion

Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Tilskuere: Ca 40
Været: Sol, litt vind, ca 7 gr

Målene:
57. min. 1-0 Einar Hansson
61. min. 1-1 Jonas Rasmussen
76. min. 1-2 Luis Hlawatschke
90. min. 1-3 selvmål Jørn Andersen

Startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Stian Eilertsen, 8.min, Jonas Rasmussen, Eirik Myrvang, Gaute Roaldsen, Øyvind Pedersen, Viktor Framvik 18.min. Jonas Svendsen.

Innbyttere: Gholam Hossini, 8.min, Luis Hlawatschke, 18.min

Gule kort Grovfjord: Stian Christensen

Moralen i laget påpekte trener Agnar Christensen etter kampen om hva som var den viktigste grunnen til at laget kunne reise hjem med sin første trepoenger.

Det er ikke vanskelig å være enig med Agnars årsaksforklaring.

Med en stor del av troppen ute pga av skader hadde Grovfjord bare 13 spillere tilgjengelig til dagens viktige kamp mot Melbo 2.

Allerede her er ikke utgangspunktet det beste.

Når trenerne tidlig i oppgjøret opplever at to av de viktigste angrepsvåpnene, Stian Eilertsen og Viktor Framvik, må resignere og gi seg etter bare hhv 8 og 18 minutter pga strekkskader er innbytterkvoten allerede brukt opp, og det nesten før kampen er kommet i gang.

Men gode moralen var noe Agnar roste spillerne for i garderoben før kampen og noe som har vært et viktig løft i spillergruppa og gitt seg positivt utslag i kampene.

Med det utgangspunktet Grovfjord praktisk talt startet kampen med kunne gitt et negativt mentalt utslag hos de øvrige spillerne.
Men det fikk heldigvis aldri festet seg og den innsatsen og viljen vi har sett i de to første kampene bare repeterte seg i dag.

Grovfjord hadde føringen i spillet i stort sett hele kampen, men uten Stian E og Viktor hadde vi mistet det som var vårt viktigste angrepsvåpen og det preget også vår offensive spill.

Bakover hadde midtbanen og forsvaret relativt god kontroll og ga ikke hjemmelaget mange muligheter. Likevel skulle et prøvet grovfjordlag få seg en smell i starten av andre omgang da vi slurvet utenfor egen 16 m og ga et unødvendig balltap til Einar Hanson, som takket for gaven og smelte ballen helt inne ved stolpen fra omkring 12-14 m.

En slik negativ opplevelse kunne tatt knekken på mange, men våre gutter brettet opp ermene, viste styrke og moral.

Bare få minutter senere hadde Jonas Rasmussen sørget for utligning etter å ha tatt godt vare på et framspill bak hjemmelagets forsvar og trygt plassert ballen til side for keeper.

Gutta fortsatte å stå på og tok mer over av banespillet og fikk flyttet seg litt høyere i banen. Med dette som grunnlag mente Agnar at det var viktig å bli mer offensiv for å jage et mulig seiersmål.

Han besluttet at Grovfjord skulle flytte Stian C opp i angrepsrekka som duell- og ballvinner og bare spille med tre i forsvaret.

Om det var det som var årsaken til Grovfjords ledermål vites ikke. Men bare omkring et minutt etter formasjonsendringen kom den neste scoringen da innbytter og lagets nest yngste, Luis Hlawatschke, i sin 12.seriekamp, gjorde sin første scoring for de oransje. Også i dette tilfelle kom et oppspill sentralt i boksen til Melbo.

Det indre forsvaret ble usikker om hvem som skulle klarere og den nølingen benyttet Luis seg av, snappet ballen og bare tuppet den forbi keeperen og endelig, og fullt fortjent, var Grovfjord i pole position.

De siste minuttene trykket Grovfjord på for å styrke ledelsen, og i siste spilleminutt ble resultatet stadfestet da Øyvind Pedersen sendte en lav corner inn mot første stolpe og som stusset en melboforsvarer før ballen forsvant inn i nota.

En annen spiller som spesielt utmerket seg i dag var Gholam Hossini, som erstattet Stian Eilertsen. 
Han var som en virvelvind ute på banen, kjempet, løp, rev opp og forstyrret mange av Melbos forsøk på å komme med overganger og medvirket sterkt til det positive resultatet med sin løpskapasitet.

Deilig å ha tre poeng med seg i bagasjen på hjemturen!

Svein Bertin
Kampreferat Andenes IL - Grovfjord IL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Mai 2019

Andenes - Grovfjord 1-1 (1-1)
Andenes stadion

Dommer: Pelle Werner Hansen, Melbo IL
Tilskuere: Ca 70
Været: Skyet og sol, noe sjenerende vind på tvers, ca 4 gr

Målene:
14. min. 0-1 Viktor Framvik
37. min. 1-1 Eric Forsmo (corner) Alle innslupne hittil i år er cornere

Gult kort: Jonas Rasmussen

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Stian Eilertsen, Viktor Framvik, Gaute Roaldsen, Øyvind Pedersen, Eirik Myrvang, Jonas Rasmussen og Jonas Svendsen.

Innbyttere:(ingen benyttet)
Johannes Fagerli Dragøy, Gholam Hossini, Sivert Antonsen og Luis Hlawatschke

Trenere, ledere:
Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Øyvind Strøm og Ann-Eli Edvardsen

Agnar fikk ikke helt den bursdagsgaven (50 år) han ønsket seg, seier og tre poeng av sine spillere. Det ble bare med det ene, men det skulle vært fullt hus i dag.

Så mye bedre i banespillet og så mange flere sjanser skapt enn Andenes at en grei seier for bortelaget burde vært oppnådd.

Men av erfaring vet vi at av og til nytter det ikke, uansett hvor store og mange sjanser et lag får. Det var synd på spillerne som ikke maktet sette prikken over i-en i kamp hvor Grovfjord var det klart førende, spesielt i andre omgang, og det var nærmest som et under at ballen ikke ville i mål.

Mye av grunnen til dette var hjemmelagets keeper, Ole Johan Lillebuen, som var både dyktig og heldig ved flere anledninger og ble tungen på vektskålen for at de blå i det hele tatt fikk poeng i dag.

Med viktige avklaringer ute i feltet og noen strålende inngripen i «en-mot-en» situasjoner ble han den mest avgjørende spiller i dette oppgjøret – «Man of the match»

Selv om Grovfjord ikke maktet dra inn tre poeng i ettermiddag leverte laget likevel nok en gang en meget god kamp - med stor innsats, til tider bra spill og en vilje til ikke å gi opp. Det er bare et tidsspørsmål før det går hull på ketchupflaska, noe som bør gi trenerne nattero og troen på at det arbeidet som er lagt ned vil føre til at det må løsne etter hvert.

Ass.trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, trakk også noe av de samme konklusjonene.
-Vi har gjort unna en vanskelig kamp mot et lag som fightet godt, gikk i duellene og kjempet om andreballene.

Vi skapte masse sjanser, men klarte klarte ikke å beherske vinden og var altfor ineffektiv selv om vi hadde kampen hele tiden.

Andenes skapte egentlig lite utenom dødballene som stort sett var ufarlige, utenom målet. Mens vi hadde mange, mange sjanser og burde puttet 4-5 mål. Men nå må vi bare se framover og satse på at det blir tre poeng i neste heimekamp.

Svein Bertin.

En god Ole Johan Lillebuen i Andenesmålet reddet poeng for vertene i dag.

Viktor Framvik i duell.

Melbo 2 - Grovfjord IL. Søndag 05. mail kl. 15.00

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Mai 2019

Melbo 2 – Grovfjord, søndag 5.mai kl 1500
Kampene kommer tett for Grovfjord disse første maidagene.

Allerede søndag er det ut på tur igjen. Denne gangen er det Melbu på Hadseløya vi skal avlegge et besøk og gjøre et nytt forsøk på å innkassere årets første seier.

Begge kampene i sesongstarten har spillemessig vært bra gjennomført av gutta og som vi kan si oss relativt godt fornøyd med. Men vi skulle mer enn gjerne sett av vi var mer effektive. Spesielt mot Andenes manglet det litt på presisjon og rytme i siste del av angrepene, i de fasene som avgjør om det blir mål eller ikke.

Med laget spredt gjør at det ikke blir så mye tid til samtrening som ønskelig. Men vi tror både spillere og trenere jobber med saken og håper på bedring etter hvert.

Innsatsen og viljen har vært så absolutt til stede i de to første kampene og vi regner med at gutta vil være like tent på en trepoenger også på Havfisk stadion.

Hva Melbo 2 står for vet vi lite om og det er et lag vi aldri tidligere har spilt mot. Laget ble nr 2 i 5.divisjon avd. Vesterålen i 2018. 
Men etter som det var Morild 2 som vant kunne imidlertid ikke øksneslaget rykke opp siden laget da ville kommet i samme divisjon som sitt eget A-laget.

Hadsellaget overrasket i sesongpremieren ved å holde Lofoten til uavgjort (1-1) på eget kunstgress, men ikke uventet fikk de blå en tøff oppgave mot Sortland på onsdag, tap 2-7. Sistnevnte er et lag som kanskje aspirerer til toppen i divisjonen? I hvert fall ser vi konturene av noe lovende.

Melbos 3.divisjonslag spiller mot Tromsø 2 på lørdag og vi kan forvente at reservene på dette laget vil utgjøre en sentral del av den motstanderen vi møter på søndag. At vi står ovenfor en utfordrende og spennende oppgave er det ingen tvil om så her gjelder det å være til stede allerede når dommeren blåser kampen i gang.

Vi har ikke vunnet på Melbu siden 2010. Den gang ble det seier 4-2 etter mål av Mats Wiik 2, Børge Henriksen og Adrian Skog. Thomas H. bommet for øvrig på straffe.

Noe annet å merke seg etter to spilte seriekamper hittil er at det ikke er blitt scoret i andreomgangene i Grovfjords sine. 
Pauseresultatene er også sluttresultatene. Med bare to spilte matcher er antallet for lite til å kalle det en trend. Må nok skrives på kontoen for tilfeldigheter.

Bildet er hentet fra nevnte kamp mot Melbo i 2010 og vi ser Mats Wiik (pila) gjør ett av sine to mål da han headet inn et hjørnespark.

Svein B

Tett kampprogram

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Mai 2019

Det blir ikke lang hviletid for våre A-lagsspillere i sesonginnledningen. Allerede onsdag 1.mai er det ny kamp og nye utfordringer for Grovfjord.

Denne gangen er det Andenes som er motstander, et lag som i likhet med oss egentlig røk ut av 4.divisjon i fjor. Men også Andøy-laget fikk forlenget opphold i kretsserien etter at Mjølner 2 takket for seg før sesongstart.

Begge lagene var omtrent like gode (dårlige) i fjor med hver sin storseier i de innbyrdes oppgjørene, med hhv 7-0 til hjemmelaget på Andenes mens Grovfjord kontret hjemme med 5-1.

Ut fra resultater i sesongoppkjøringen og første seriekamp kan det tale for at begge lagene befinner seg omtrent på samme nivå også i år. Dog forhåpentligvis på et noe høyere.

Andenes overrasket kanskje med seier 2-0 borte mot Ballstad. Lofotlaget er kjent for å gi alt på eget kunstgress og vanskelig å slå her. Selv om vi ikke kjenner styrken til Ballstad i år er en seier på Vestvågøy verdt å merke seg likevel.

Var det vanskelig i fjor på Ainnes må vi regne med at hjemmelaget er full av selvtillit etter seieren i første runde og det vil bli utfordrende å ta poeng fra Tom Stenvolls gutter. Gjennom fotballhistorien har Andenes alltid vært fryktet på egen bane og mange bortefavoritter har fått kjenne på, ikke bare nordvesten, men også et heltent hjemmelag.

Vi håper imidlertid at vi i år, i dette oppgjøret, skal kunne være mer jevnbyrdig med vår motstander enn i fjor. Så får vi se om det er godt nok til ha poeng med i bagasjen på hjemturen.

Ansiktsuttrykket til Jonas Svendsen forteller alt om hvordan kampen på Andenes i fjor opplevdes.

Svein B
Kampreferat Grovfjord IL - Sortland

Postet av Grovfjord Idrettslag den 4. Mai 2019

Grovfjord – Sortland 2-2 (2-2)
Bjerkvik kunstgress
Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Publikum: 51 betalende + andre = god stemning i sola.
Været: Strålende sol, vindstille, ca 14 gr

Målene:
6.min. 1-0 Viktor Martin Framvik
28.min. 2-0 Eirik Christensen
39.min. 2-1 Sondre Meløe
44.min. 2-2 Jonas Aloyseous
Gule kort Grovfjord: Eirik Christensen og Øyvind Pedersen. Sortland: Matias Gjertsen og Jonas Aloyseous.

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Stian Eilertsen, Viktor Framvik, Eirik Myrvang, Øyvind Pedersen (debut), Gaute Roaldsen, 67., Jonas Rasmussen og Sindre Brandsegg

Innbyttere: Gholam Hassan Hossini 67 (debut)., Johannes Fagerli Dragøy, Martin Berg, Sivert Antonsen, Mikkel Tollefsen og Luis Hlawatschke.

Grovfjord har gjort gode treningskamper i det siste og det var med en god porsjon selvtillit i laget før møtet med vesterålslaget i serieåpningen.

Men hjemmelaget fikk tidlig erfare at treningskamper og seriekamper befinner seg på to forskjellige plan hva gjelder betydning i innsats, intensitet og vilje.

Sortland, med 3.divisjonserfaring blant mange av sine spillere, var definitivt ikke kommet til Bjerkvik for å legge seg bakpå. Med mye ungdommelig pågangsmot, løpsvillighet og vilje grep laget tidlig initiativet i kampen. Men med kjappfot Viktor i sin midte er ikke Grovfjord avhengig av å kontrollere spillet for å oppnå målsjanser.

En kjapp pasning sentralt i lengderetning på et perfekt timet løp av Viktor var han plutselig alene med sortlandkeeperen og kunne bare stusse ballen forbi den utrusende målmannen, og hjemmelaget var tidlig i ledelsen.

Det var ballangenguttens 50.seriemål i den oransje trøya. (Han er nå bare ett mål bak tidligere storscorer, Per Sandengen, på klubbens «all time high»-scoringsliste).

Men utover i omgangen fikk de sort/hvite mer grep om spillet og Grovfjord slet etter hvert med å komme ut av egen sone av de pågående vesterålingene som produserte flere hjørnespark. I stedet for en forventet utligning var det imidlertid hjemmelaget som i stedet økte ledelsen på et perfekt hodestøt av Eirik Chistensen etter nettopp en corner – mot spillets gang, som det ofte heter.

De siste 20-25 minuttene av omgangen var definitivt Sortlands med sitt intense og drivende spill. Grovfjord forsvarte seg godt, men hadde problemer med å spille seg kontrollert ut pga av aggressiviteten hos det unge motstanderlaget.

De mange cornere til Sortland skulle også gi resultater for bortelaget. To av disse dødballene skulle føre til at tomålsledelsen til de oransje kjapt ble spist opp, og lagene var like langt ved pause som da kampen ble satt i gang.

Andre omgang ble en blekere kopi av den første. Selv om Sortland hadde et visst grep om spillet og noen flere cornere enn Grovfjord maktet ingen av lagene avgjøre på noen av de muligheter de fikk.
Først viste Karl Harald Bruun sine keeperegenskaper i èn mot èn-situasjon vel halvveis i omgangen, og når Sindre ikke maktet putte sin store sjanse ti minutter senere ebbet kampen ut med 2-2.

Vi Grovfjord skal være fornøyde med ett poeng slik kampen utviklet seg mot et aggressivt og løpsvillig sortlandlag - som med samme spill vil komme til å skape trøbbel for alle øvrige lag i serien - og definitivt har meldt seg på i kampen om topplasseringene.

Jeg tror Sortlands sterke og intensive spill kom overraskende på både spillere og trenere i Grovfjord og når vi sikrer oss poeng her må vi si at starten har vært god.

Vi vet nå hvor lista ligger med hensyn til hva som kreves for å kjempe blant de bedre lagene i serien. Kampen ble en vekker – like greit å få den i første runde..

Hovedtrener, Agnar Christensen, så det samme som vi andre:
Vel fortjent poeng etter en ok andre omgang, men vi var veldig på hælan i første. Men vi viser vanvittig god moral når det egentlig var tomt for krefter, men likevel maktet springe de siste tjue minuttene.

Normalt sett taper vi de her kampene, men vi klorte til oss ett poeng og hadde vi hatt litt flaks hadde vi ranet Sortland til slutt. Vi hadde tre-fire store sjanser hvor vi med litt marginer kunne scoret.
Men alt i alt må vi være fornøyd med 2-2 i dag.

Svein Bertin Simonsen

Eirik Christensen stanger inn 2 - 0 på corner.

Sesongstart aldersbestemt fotball

Postet av Grovfjord Idrettslag den 28. Apr 2019

Da nærmer det seg endelig sesongstart for de minste fremadstormende! I år har Grovfjord IL fire aldersbestemte lag påmeldt til seriespill. Vi har i år et samarbeid med IL Santor for G08, G09 og G12, samt et eget jentelag. (J09). Terminliste til hvert lag finner du på lagsiden. Alle kamper er også lagt inn i kalenderen. Det braker løs mandag 06.05 med to hjemmekamper på GB-løkka. Grovfjord/Santor G08 åpner hjemme mot Medkila Rød, mens Grovfjord J09 møter Kilkameratene J08. Kom og hei fram våre håpefulle!

Grovfjord IL ønsker alle våre aldersbestemte lag en riktig flott, lærerik og morsom sesong! Lykke til!

Treningsleir Barcelona

Postet av Grovfjord Idrettslag den 27. Apr 2019

Ei oppsummering fra trenerne etter treningsleiren i forrige uke.

De fleste kom til Barcelona lørdag 6.april, med det for øye å se kampen mellom Barcelona og Athletico Madrid. De andre kom frem mot startdagen mandag 8.april.

Inngangen til treningsleiren var at vi skulle trene slik at alle skulle kunne fullføre og trene alle treningene. Det klarte vi nesten, to tre småskader gjorde at 18 av 21 spillere var med fredag.

Første trening var mandag kl.20:00 etter at vi hadde startet med et spillemøte i forkant. I og med laget er sjeldent samlet handlet møte om oppspillsmønster. Treninga var på gress og vi trente mye på formasjon og samhandling. Flott trening.

Tirsdag hadde vi spillemøte kl. 18 og kamp kl. 21:00. Planen var å gjenkjenne de tingene vi hadde trent på og snakket om på møtene. Kampen var vellykket og vi vant 4-2, og det var tydelig at spillerne hadde tatt lærdom. Spesielt så vi at vi var blitt mye bedre på offensiv markering. Kampen gikk på kunstgress.

Onsdag hadde vi trening kl. 11:00 og det ble vektlagt restitusjon hvor treninga ikke skulle tære på muskler og ledd. Keeperne fikk jobbe mye med igangsetting. Den ble avsluttet med drag.

Torsdag og fredag var treninga preget av mye ballberøring og teknisk trening, noen avslutninger og litt løping.

En vellykket treningsleir !
Spillerne bedre kjent. Flere treninger sammen som er helt avgjørende for oss mtp at vi er spredt over hele Troms, og lagfølelsen er styrket. Leiren er et bra fundament å bygge videre på. Det er nå helt opp til spillergruppen om hvor god sesongen blir. Klarer guttene å holde fokus, trene godt og møte til alle felles aktiviteter, kan vi få en god sesong. Grovfjord som klubb har lagt alt, og mere til, tilrette for at vi på a- laget skal kunne prestere bra.
Tusen takk for det.

En stor takk til Geir Pedersen som var med på treningsleiren og bidro som hjelpetrener og dommer. Fantastisk !

Mvh Stian, Bjørn-Erik og Agnar.

Spillerne samlet i Barcelona.

Grovfjord Cup

Postet av Grovfjord Idrettslag den 27. Apr 2019

Grovfjord Cup 2019

Kjempeflott avslutning av årets skisesong for våre minste langrennsløpere! Mange unger, foreldre og besteforeldre hadde funnet veien til Revelvhøgda for sesongens siste skirenn og utdeling av diplom og pokal for deltagelse i årets Grovfjord Cup. I år har hele 54 unger mellom 1-16år deltatt!👏👏👏
Skirennet ble avsuttet med grilling og twistløype! Stor stas og alle ungene fikk noe å fylle påskeegget med! 

Klar til start!

Sliten etter målgang. God innsats!

Bålkos og grilling av pølser hører med.

Vel fortjent diplom og pokal til alle som har deltatt i årets Grovfjord Cup.

Leder Brynjar Johansen og nestleder Thomas Haugland sto for utdeling av diplom og pokal.