Kampreferat Grovfjord IL - Svolvær

Postet av Grovfjord Idrettslag den 25. Mai 2019

Grovfjord – Svolvær 5-1 (3-1)

Harstad stadion
Dommer: Marius Wikestad Pedersen
Tilskuere: 16 bet.
Været: Skyet, småkjølig

Målene:
5. min. 1-0 Jonas Svendsen
21. min. 2-0 Børge Henriksen
29. min. 3-0 Børge Henriksen
37. min. 3-1 Mikael Gulliksen
55. min. 4-1 Martin Berg
83. min. 5-1 Viktor Framvik

Gule kort Grovfjord: Eirik Myrvang?

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Stian Christensen, Øyvind Pedersen, Magnus Johnsen, Stian Eilertsen, 46. Gaute Roaldsen 82., Jonas Svendsen 90., Eirik Myrvang, Børge Henriksen, Martin Berg, 74. og Sindre Brandsegg.

Innbyttere:
Johannes Fagerli Dragøy 46., Viktor Framvik 74, Gholan Hossini 82., Sivert Antonsen 90., Even Bjørnå og Luis Hlawatschke

Endelig skulle det lykkes for Grovfjord å gjennomføre en bortimot prikkfri kamp. Hjemmelaget styrte oppgjøret fra start til slutt og seieren var på ingen måte for stor og var aldri truet.

Det gode grunnspillet med trygghet og sikkerhet i bakre rekker som basis gjorde at det sjelden var fare på ferde foran egen keeper og de utfordringer som måtte komme tok 40-åringen i grovfjordburet seg greit av.

Spesielt vår venstre side med Stian Eilertsen som hovedarkitekt i det oppbyggende spillet sørget for et godt offensivt trykk mot gjestenes forsvar og tidlig i kampen kom mulighetene.

Allerede etter bare fem minutters spill ble vi vitne til det som kanskje blir årets scoring for Grovfjord.

En klarering fra svolværforsvaret havnet til slutt ute hos Jonas Svendsen utenfor spissen på venstre side av 16 meteren. Her så han muligheten og tok sjansen på skudd fra omkring 20-25 m - og med en utsøkt curl på ballen snek kula seg over svolværkeeperen, som stod ute på femmeteren, og inn i motsatt kryss. 
På en bedre måte kunne ikke scoringskontoen åpnes, og det var bjerkvikgutten som hadde nøkkelen.

Grovfjord fortsatte kjøret mot Svolvær etter målet og grovfjordpatriotene på tribunen bare ventet på flere……og disse skulle også komme. 
To ganger med klikk-klakkfotball inne i svolværboksen kunne den «hjemvendte» sønn, Børge, avslutte angrepet ved å bredside ballen inn ved stolperoten og sørge for at roen kunne senke seg over hjemmelaget.

Hjemmelaget hadde kontroll og lite tydet på at Svolvær skulle inviteres inn i kampen igjen. Men et svolværangrep på lagets venstre side skulle gi redusering. Mikael Gulliksen skar inn fra sidelinja og inn i boksen, og fra ca 10-12 kom han seg fri og skjøt hardt opp i nettaket, utagbart for Kek.

Selv om Grovfjord ikke var like toneangivende som i første hadde de oransje god kontroll på de blå- og hvitstripede og kom hele tiden på visitter inne i svolværfeltet. Det var derfor lite å si på at Martin satte inn det fjerde på en heading etter flipperspill i luften etter en corner.

Kvarteret før slutt kom en strekkplaget Viktor inn og han kunne fastsette resultatet på en gjennomløping sentralt, hvor Gholam også var medvirkende, og styre ballen forbi Harald Aas i svolværmålet.

For oss på sidelinja kunne det virke som om lårstrekken ikke plaget Viktor i særlig grad og vi håper kan tåle noen minutter også i de kommende kampene,.

Det var lettede trenere som i dag fikk en god bekreftelse at laget innehar mye kvalitet og at det er mulig å være med på øvre halvdel på tabellen. Det var i alle fall en fornøyelse å se grovfjordlaget spille i dag.

- I de tidligere kampene har vi vært best defensivt, mente trener Bjørn-Erik Fagerlirøen i garderoben etter kampen. Men i dag skapte vi mye, mye mer enn tidligere, og det var en lettelse for gutta å score noen mål, selv om kanskje Svolvær var noe svakere enn de andre lagene vi har møtt hittil.

-Jeg synes kampen i seg selv var veldig positiv og det var mange som gjorde en god jobb. Vi klarte å holde ballen på bakken, klarte å spille oss høyre i banen før vi prøvde å spille gjennom. Det var veldig positivt og det må vi ta med oss videre til de andre kampene også.

Alt i alt, veldig bra, må jeg si, avslutter en fornøyd BEF.

For øvrig kan vi gratulere SOIF med solide 4-1 over Lofoten på bortebane i dag. Resultatet bekrefter bare favorittstatusen.

Om 14 dager er det duket for lokaloppgjør på Sletta. Vi gleder oss allerede.

Tabellen - klikk på linjen under.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Tomålscorer, Børge Henriksen, intervjues av lokalpressen etter kampen. 


Stian C solid i midtforsvaret i dag. 


Øyvind Pedersen fortsetter storspillet som midtstopper. 


Når man er 40 år kan det være godt å ha en benk å sitte litt på mens en er på vei fra banen til garderoben i pausen. 


 Fansen er fornøyd. 


Viktor blir gratulert etter sin scoring. 


Andreas Ørnes hos Svolvær kan lite gjøre når Martin Berg har ballkontroll.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.