Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Tilskuere: Ca 40
Været: Sol, litt vind, ca 7 gr

Målene:
57. min. 1-0 Einar Hansson
61. min. 1-1 Jonas Rasmussen
76. min. 1-2 Luis Hlawatschke
90. min. 1-3 selvmål Jørn Andersen

Startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Stian Eilertsen, 8.min, Jonas Rasmussen, Eirik Myrvang, Gaute Roaldsen, Øyvind Pedersen, Viktor Framvik 18.min. Jonas Svendsen.

Innbyttere: Gholam Hossini, 8.min, Luis Hlawatschke, 18.min

Gule kort Grovfjord: Stian Christensen

Moralen i laget påpekte trener Agnar Christensen etter kampen om hva som var den viktigste grunnen til at laget kunne reise hjem med sin første trepoenger.

Det er ikke vanskelig å være enig med Agnars årsaksforklaring.

Med en stor del av troppen ute pga av skader hadde Grovfjord bare 13 spillere tilgjengelig til dagens viktige kamp mot Melbo 2.

Allerede her er ikke utgangspunktet det beste.

Når trenerne tidlig i oppgjøret opplever at to av de viktigste angrepsvåpnene, Stian Eilertsen og Viktor Framvik, må resignere og gi seg etter bare hhv 8 og 18 minutter pga strekkskader er innbytterkvoten allerede brukt opp, og det nesten før kampen er kommet i gang.

Men gode moralen var noe Agnar roste spillerne for i garderoben før kampen og noe som har vært et viktig løft i spillergruppa og gitt seg positivt utslag i kampene.

Med det utgangspunktet Grovfjord praktisk talt startet kampen med kunne gitt et negativt mentalt utslag hos de øvrige spillerne.
Men det fikk heldigvis aldri festet seg og den innsatsen og viljen vi har sett i de to første kampene bare repeterte seg i dag.

Grovfjord hadde føringen i spillet i stort sett hele kampen, men uten Stian E og Viktor hadde vi mistet det som var vårt viktigste angrepsvåpen og det preget også vår offensive spill.

Bakover hadde midtbanen og forsvaret relativt god kontroll og ga ikke hjemmelaget mange muligheter. Likevel skulle et prøvet grovfjordlag få seg en smell i starten av andre omgang da vi slurvet utenfor egen 16 m og ga et unødvendig balltap til Einar Hanson, som takket for gaven og smelte ballen helt inne ved stolpen fra omkring 12-14 m.

En slik negativ opplevelse kunne tatt knekken på mange, men våre gutter brettet opp ermene, viste styrke og moral.

Bare få minutter senere hadde Jonas Rasmussen sørget for utligning etter å ha tatt godt vare på et framspill bak hjemmelagets forsvar og trygt plassert ballen til side for keeper.

Gutta fortsatte å stå på og tok mer over av banespillet og fikk flyttet seg litt høyere i banen. Med dette som grunnlag mente Agnar at det var viktig å bli mer offensiv for å jage et mulig seiersmål.

Han besluttet at Grovfjord skulle flytte Stian C opp i angrepsrekka som duell- og ballvinner og bare spille med tre i forsvaret.

Om det var det som var årsaken til Grovfjords ledermål vites ikke. Men bare omkring et minutt etter formasjonsendringen kom den neste scoringen da innbytter og lagets nest yngste, Luis Hlawatschke, i sin 12.seriekamp, gjorde sin første scoring for de oransje. Også i dette tilfelle kom et oppspill sentralt i boksen til Melbo.

Det indre forsvaret ble usikker om hvem som skulle klarere og den nølingen benyttet Luis seg av, snappet ballen og bare tuppet den forbi keeperen og endelig, og fullt fortjent, var Grovfjord i pole position.

De siste minuttene trykket Grovfjord på for å styrke ledelsen, og i siste spilleminutt ble resultatet stadfestet da Øyvind Pedersen sendte en lav corner inn mot første stolpe og som stusset en melboforsvarer før ballen forsvant inn i nota.

En annen spiller som spesielt utmerket seg i dag var Gholam Hossini, som erstattet Stian Eilertsen.
Han var som en virvelvind ute på banen, kjempet, løp, rev opp og forstyrret mange av Melbos forsøk på å komme med overganger og medvirket sterkt til det positive resultatet med sin løpskapasitet.

Deilig å ha tre poeng med seg i bagasjen på hjemturen!