6. - 8. Juli, 2007

SOMMARHELG MED KJEMPESUKSESS

Av Roald Ramstad
10.07.2007


Nora, Mette og Helge slår an tonen med ei nydelig framføring av
Grovfjordsangen i starten på årets knallgode sommardager!


I et strålende sommervær ble årets Sommarhelg i Grovfjord et svært vellykket arrangement. Omtrent 3000 mennesker var innom i løpet av helga, noe vi er svært godt fornøyd med.

Fornøyd leder

Leder i arrangementskomiteen, Birgit Larsen, sier i en kommentar til Grovfjord Nett at hun generelt sett er kanonfornøyd med årets arrangement. Spesielt er hun glad for at alt gikk nærmest prikkfritt uten noen form for uhell eller bråk. Hun kommer også inn på følgende momenter.

God tilrettelegging
Tilrettelegginga på området i og rundt Huset i Havet var i år veldig bra. Etter at vi har fått utvidet kaia, framstår nå området som veldig intimt og praktisk tilrettelagt. Veldig mange gjester framhevet nettopp dette, og bemerket at
området innbød til veldig god sosial omgang mellom folk i alle aldersgrupper.

Godt tilpasset program med lokale krefter
Birgit føler også at programmet traff godt. Det med å satse på lokale krefter, ble uten tvil en suksess. Folk var nesten uten unntak kjempefornøyde, og veldig imponert over kvaliteten på de ulike underholdningsinnslagene som f.eks. barnekoret, hårshowet, revy-innslagene, linedance osv. Dansebandene gjorde også en glimrende innsats, og og sørget for å fylle dansegolvet på kaia nesten kontinuerlig.

Imponerende salgsboder
Birgit synes også at kvaliteten på det som ble presentert i salgs-bodene av lokale "kunstnere" var av imponerende kvalitet. Hyggelig er det også at de som stilte opp var godt fornøyd med salget.

God og interessant framhaldsskoleutstilling
Framhaldsskoleutstillinga var også imponerende. Utrolig hva
14-15-åringer maktet å lage. Mange av de gode, gamle håndarbeids-teknikkene er i ferd med å gå i glemmeboka. Over 600 hadde skrevet seg i gjesteboka til utstillinga.

Sommarhelgas høydepunkt
Høydepunktet var utvilsomt lørdagskvelden da ca. 600 feststemte mennesker deltok på bryggefesten. Dansebandene gjorde en glimrende jobb, og revyinnslagene fikk stemninga til himmels. Spesielt populært var det at selveste "kongen" dukket opp!

Positiv profilering av bygda
Bygda er i løpet av arrangementet blitt profilert på en veldig positiv måte. Hun er også godt fornøyd med de flotte reportasjene fra Sommarhelga i media. Birgit håper at dette kan bidra til at utflytta grovfjordinger kommer tilbake til bygda, og at nye folk får lyst til å bosette seg her. Vi trenger alle som ønsker å bosette seg her, hevder den entusiastiske ildsjelen.

Beundringsverdig dugnadsinnsats
Fremheves bør også den formidable dugnadsinnsatsen som ligger til grunn for det vellykkede arrangementet. Nærmere 200 har vært involvert i ulike komiteer og underholdsoppdrag. Dette er mildt sagt imponerende når en tenker på at det bor ca. 500 mennesker i bygda!

Økonomisk suksess
Økonomisk ble årets sommarhelg også veldig bra i følge økonomisjef Odd Kiil. Totalt ligger omsetningen på over en halv million. I tillegg kommer ikke ubetydelige merinntekter for det lokale næringsliv som har nytt godt av sommardagene. Det var budsjettert med 408 000 kr. Som en skjønner ligger det an til pene overskudd for Huset i Havet, Grovfjord IL og Kystlaget når det endelige regnskapet blir gjort opp. Fjordårets omsetning var på 330 000 kr.

Optimistisk leder
Til slutt er det gledelig å konstatere at Birgit er optimistisk m.h.t. framtidige sommarhelger. Hun føler at vi nå har truffet med et konsept som vi bør forsøke å videreføre, men tilføyer at det uten tvil betinger at folk stiller opp på samme måte som nå også i framtida! Da håper og tror hun at vi også kan begynne å glede oss til Sommarhelg i Grovfjord i 2008!

Grovfjord Nett sier tusen takk til Birgit og alle som har ofret utallige timer til beste for bygda vår !

 

FØR FESTEN

Av Svein Bertin Simonsen
18.06.2007


Etter mange måneders planlegging og nitidige forberedelser kan endelig arrangements-komiteens leder, Birgit Marskar Larsen, presentere årets program for "Sommarhelg i Grovfjord". Programmet er sydd etter samme lest som ifjor og skulle derfor være kjent for mange, selv om innholdet er nytt og forskjellig på flere områder. 

Også i år er det lokale krefter som skal stå for mye av de ulike kultur- og underholdningsinnslag, spesielt har UL Demring lagt seg ekstra i selen for å presentere et bredt og godt krydret utvalg av revyinnslag, som sikkert vil ta mye av grovfjordmiljøet på kornet til mye latter, kjenner vi den dyktige revygjengen rett, og vi gleder oss allerede.

Musikken som utøves gjøres av artister med nær tilknytning til bygda, bl.a er det "berømte" bandet Pacific Union som herjet på ungdomshusene i distriktet for omtrent 30 år siden  vekket til live igjen. Tore Toresen og Gunnar Johnsen var sentral i gruppa og de vil sikkert friske opp gamle kunster og spille kramgoa låtar.

De som var på Sommarhelga i fjor husker sikkert utstillingen "Bestemor og Bestefars flittige hender", med gjenstander og utstyr som var i bruk for tre-fire generasjoner siden.

I år er det rampen som gikk på framhaldskolen i Grov, som innimellom all galskapen og fantestrekene sine, skal også vise at de fikk gjort litt nytte for seg på sløyden og i håndarbeidssalen. De skal presentere ulike arbeider som ble laget av høvel og sag, nål og tråd, under kyndig veiledning av sløydlærer Sverre Ramstad og flere håndarbeidslærere.
Det kan være noe for den oppvoksende slekt og se hva foreldre- og besteforeldregenerasjonen kunne utføre som 13-14 åringer. Er det noen fra samme aldersgruppe i dag som kan gjøre dem det etter????

Per Johnsen skal også i år ha hånd om fiskesuppegryta og de som smakte suppa i fjor vet hva det dreier seg om. Smaken og opplevelsen er som sykling og svømming, man glemmer det aldri.

For de aller yngste er det lagt opp til et variert program denne helga der opptredenen av vaktmester Kai Kiil antakelig vil være høydepunktet - ikke bare for barna, men sikkert til like stor glede for mange voksne også.

Ellers er det bare å lese gjennom programmet og finne ut hva som kan være av interesse for den enkelte, det skulle være noe som passer for de fleste.

Men mest av alt dreier helga seg om det og møtes og ha sosial omgang med hverandre, enten det er mellom folk som nesten har daglig samkvem, eller det er et gjensyn mellom utflytta grovfjordinger som treffes igjen etter mange år. Eller kanskje blir man kjent med en fremmed, som etter møtet ikke lenger er det, men i stedet er blitt en venn. Hvem vet hva som kan skje? Det er bare å komme.

Sommarhelga er et stort og omfattende arrangement og det kreves at mange er med og bidrar for at gjennomføringa skal bli så god som mulig. Hvis det er noen grovfjordinger der ute - hjemmeboende eller utflytta - som har en ledig stund, og som kan tenke og yte en innsats denne helga, vil Birgit Marskar Larsen gjerne høre fra deg. Tlf. 990 43149.