Roar Christensen fyller 50 år i dag!

Postet av Svein Bertin Simonsen den 29. Apr 2021

Hans bravader skulle være kjent for de fleste med interesse for lokalfotballen. Han fikk sin inntreden på A-laget samtidig med starten av Grovfjords fotballeventyr. Her var han en av de viktigste brikkene for den utrolige historien for bygdelaget - der høydepunktet var cupkampen hjemme mot Lillestrøm i 1991.Allerede som puttespiller la vi merke til at Roars ferdigheter og fotballforståelse gikk utenpå hans jevnaldrede.
Det har dog vært spillere fra bygda med like stort fotballtalent som Roar. Men han har alltid vært mer målbevisst med større ærgjerrighet og treningsvillighet enn de fleste, og samtidig hatt den mentale styrken som må til for å nå helt opp. Alt dette har vi kunnet registrere fra han begynte sin idrettslige karriere som skiløper og fotballspiller i barneårene og videre i voksen alder da han etablerte seg på A-laget mot slutten av 80-tallet

Bidet er fra cupkampen mot Lillestrøm og Roar i duell med Lillestrøms Tom Buer. Foto: Roger Dahl.


Roar vs Gary Ford, Harstad IL på Sletta i begynnelsen av 90-tallet. Foto: Usikkert, kanskje Tore Skadal.

Med alt dette i bagasjen skjønte vi at Roar ville ha muligheter for større oppgaver hvis han ville, og i 1996 var det derfor ikke uventet at han tok overgang til eliteserielaget Tromsø IL. Etter en tilvenningsperiode etablerte han seg til fast plass på A-laget og ble gjennom flere år en av de sentrale på Alfheim-laget.

Her er Roar sammen med lagkamerat Rune Pettersen  etter en kamp på hjemmebane. Foto: Usikkert, mulig Tore Skadal.

Han fikk oppleve å bli cupmester i 1996, dessverre uten å få spille finalen på grunn av skade. Men han bidro i hvert fall til at "halve" Grovfjord fikk seg ei uforglemmelig helg i hovedstaden i slutten av oktober det året.

Seriemesterskap i 1.divisjon 2001 er også med på CV-en + mange gode plasseringer i eliteserien i tillegg til kamper ute i Europa.

Men det koster å spille på toppnivå etter hvert som årene går, og det krever mye på alle plan for å henge med. Han avsluttet TIL-karrieren 5.november 2006 - etter elleve sesonger i den rød/hvite drakten.

I alt ble det 285 obligatoriske kamper og 18 mål for Roar i TIL. Han innehar i øyeblikket 11.plass på klubbens adelskalender over spillere med flest kamper, iflg. til.no.

Dette er attesten Roar har på TILs hjemmeside:
"Det ble tidlig klart at TIL hadde gjort et "scoop" . Roar var en skikkelig "arbeidshest", han hadde god fotballforståelse, var like god med begge bein, og han var en god lagspiller fra sin sentrale midtbaneposisjon. Og den relativt spinkle kroppen hadde et godt skuddbein. Han scoret mange fine mål, spesielt noen "kanoner" fra langt hold.

Men Roar elsket leken med kula og følte han fortsatt hadde noe å gi på banen dersom den totale belastningen ikke ble for stor. Til stor glede for alle fotballinteresserte grovfjordinger ble løsninga ei nedtrapping ved å avslutte fotballkarrieren i den oransje trøya - i den det hele startet.
Roar går av banen etter sitt comeback i grovfjordtrøya, 2.juni 2007 mot Skånland OIF. Med seier 2-0 ble det en pangstart i hans andre kapittel for moderklubben.

Klubben og A-laget fikk et løft og økt interesse etter Roars tilbakekomst og det ble noen gode sesonger for både han og klubben i årene som fulgte.

Selv om Roar stort sett holdt seg på midtbanen var han ikke redd for å være med i avslutningene heller. Som her mot Svolvær 16.08.2008 hvor han gjør ett av klubbens mål i seieren 8-1.

Her et situasjonsbilde fra oppgjøret mot Sortland på Sletta, 21.08.2010. Dette var imidlertid dagen hvor lite lykkes og hjemmelaget måtte finne seg i et større tap, 1-6.

Men alt har likevel en ende og Roar spilte sin siste seriekamp for Grovfjord da han entret Sletta som innbytter mot Landsås 3.august 2016. Ingen hyggelig avslutning etter som det endte med tap 3-6.

Sitt siste seriemål for Grovfjord kom i hjemmekampen mot Ballstad 21.06.2014, seier 8-1.

Roar er en bauta, både som idrettsutøver og menneske, og er en person som har satt tydelige spor etter seg i klubbhistorien og som Grovfjord IL kan være stolt over å ha hatt i sine rekker.

På bildet over står han sammen med sin lagkamerat og keeper, Mikkel Rasmussen, etter en kamp mot Hardhaus i Bjerkvik 06.05.2011. I dette oppgjøret var begge var svært sentrale for at Grovfjord hentet hjem seieren med resultatet 3-2.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.