Cuphistorie

Postet av Svein Bertin Simonsen den 17. Mar 2020

Reportasje i Fremover, 5. mai 1975, fra Grovfjords historiske debut i cupsammenheng. Bildet av Steinar er fra en annen kamp noen år senere.Grovfjord skulle egentlig spilt 1.kvalifiseringsrunde til NM mot HIL førstkommende lørdag, men av aktuelle årsaker er kampen avlyst, og den vil heller ikke bli avviklet på et senere tidspunkt.

Det er da i stedet en passende anledning å se på oversikten over klubbens NM-historie, inkludert kvalifiseringskampene. I år er det 45 år siden Grovfjord første gang var kvalifisert til kvaliken, bare åtte år etter at A-laget debuterte i seriespill i lokalkretsen, Ofoten og Sør-Troms. 

Cupeventyret fikk en brå slutt i 1975, men vel 10 år senere begynte imidlertid Grovfjord så smått å gjøre seg mer gjeldende, også i cupsammenheng.Det hele toppet seg som kjent med oppgjøret mot Lillestrøm på Sletta i 1991. I forkant av denne kampen var det mye skriverier og mange tips for hvordan utfallet ville bli.Blant de mange aviser som hadde forhåndsstoff om begivenheten dro Dagbladet til og utrolignok ga favorittstempelet til hjemmelaget. Det forteller mye om hvilken posisjon Grovfjord hadde oppnådd å få, ikke bare lokalt, men også på det nasjonale plan. Selv om tipset til osloavisen egentlig var urealistisk å tro skulle gå inn, var det en morsom sak og et fint minne å ha i klubbhistorien.

Grovfjord favoritt 60-40 mot Lillestrøm, iflg. Dagbladet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.