Flere reiser til Lofoten og Vesterålen i 2020

Postet av Svein Bertin Simonsen den 19. Okt 2019

Nå kan det være duket for et gjensyn med Luna neste år for Grovfjord. Sist oppgjør mellom lagene fant sted 21.09.2013 i Straume. På bildet er William Jakobsen i duell med en av lunaspillerne.


Etter dagens runde i 3.divisjon avd. 6 er det klart at HIL rykker ned etter tap 1-4 borte mot Fløya, og det til tross for at det gjenstår èn serierunde.


Dette betyr at harstadlaget neste år skal spille i kretsserien (4.divisjon) i Hålogaland. Ut fra det som Harstad Tidende skriver i sin nettutgave i dag kan neste års kretsserie komme til å bestå av følgende lag:
HIL, Leknes, Lofoten, Morild, Grovfjord, Landsås, Andenes, Sortland, Melbo 2, Hardhaus, Luna og Blest.

Hvis noen av lagene fra årets 5.divisjon ikke ønsker opprykk vil Ballstad og Svolvær få tilbud om å fortsette i 4.divisjon.

 Det vi nå er vitne til er at sammensetningen av klubbene i 4.divisjon for 2020 vil endre fordelingen mellom LOVE og OFST fra dagens 7-4 til 8-4 evt. 9-3 av lag i favør LOVE. Fram til nå har fordelingen vanligvis vært 6-6 eller 7-5 (med 12 lag) for den ene eller andre delkretsen. Men dette vil ikke skje for neste år dersom ikke endringer i forhold til det antatte finner sted.

Hvis prognosene holder blir det lengre reiser for klubber i vårt distrikt neste år enn det klubbene har vært vant til. Om det er et problem eller at det er bekymringsfullt er i så fall en annen diskusjon. Men endringene kan i hvert fall registreres.

Straume kunstgress

 Fra Grovfjord ILs side må vi bare fastslå nedrykket for HIL, men samtidig beklage at så har skjedd. Det er synd for klubben, byen og fotballkretsen. Med Mjølner som også må ta et steg ned i divisjonene er det "litt krise" når det gjelder toppnivået for fotballen i Hålogaland.  

Spørsmålet er hva som kan gjøres for å komme ut av denne nedadgående spiralen. Noe enkelt svar på dette finnes neppe, problemene er nok sammensatte og komplekse og årsakene er sikkert både å finne lokalt og på mer nasjonalt nivå. 

Spissinga av fotballen i Norge helt ned til 4.nivå har tydeligvis fått konsekvenser og som mange klubber ikke har vært helt forberedt på.  Vi registrerer at også en annen tradisjonsrik fotballklubb, Steinkjer FK, er i samme posisjon som HIL og blir å finne på kretsnivå neste år. For 40 år siden spiste laget fra Guldbergaunet kirsebær med de store, men har likevel maktet holde seg på høyt nasjonalt nivå siden den gang. Men i år var det slutt. 

Harstad IL hører definitivt ikke hjemme i kretsserien, men realiteten forteller at slik blir det. Et opphold i denne divisjonen tjener hverken harstadlaget eller øvrige klubber i serien på noen måte.  Vi regner med at avstanden, hvis HIL tar samling i bånn, kan bli svært stor mellom det som vil bli en naturlig opprykksfavoritt i 2020 og de andre lagene. Har det vært store seierssifrer i år er det å frykte at disse kan bli større neste år.

Vi ønsker HIL et kortest mulig opphold i kretsserien og at laget er tilbake der det i alle fall hører hjemme - i Norsk Tipping-ligaen fra 2021.

Svein B. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.