Sesongen nærmer seg slutten

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Sep 2019

Vi nærmer oss målstreken for årets sesong med bare to gjenstående kamper. Nest siste er mot HIL 2 på Sletta, førstkommende søndag, før seriespillet går inn i historiebøkene 12.oktober. (Spillefri neste helg for Grovfjord)

Denne sesongens hittil største tap (1-5) for oss kom på Skånland kunstgress sist lørdag, noe som også betyr at vi har rykket ned èn plass på tabellen i skrivende stund.

Tapet er lite å si på, SOIF viste klart hvorfor laget er i en suveren tetposisjon og vi kunne ikke gi hvittrøyene god nok motstand til å hente poeng. I utgangspunktet var det heller ikke ventet, men vi hadde et ørlite håp må sies etter første omgang.
Forskjellen på lagene ble imidlertid større i den andre, og med utvisning av Mikkel var løpet kjørt.

Selv om vi må unnvære både Stian C og Mikkel mot HIL 2 på søndag håper vi at det skal være mulig å vise at det skal være vanskelig for motstanderen å hente poeng på Sletta. Vi er riktignok registrert med tap på hjemmebane, men det var i Bjerkvik i vår (0-2 for Morild).

På eget gress er vi imidlertid ubeseiret og bare Landsås har maktet ta med poeng hjem herfra (2-2).
Målsettingen må være å forlenge denne rekken både førstkommende søndag og lørdag om 14 dager (Lofoten).

Vår motstander har slitt i sesongen og befunnet seg i en utsatt posisjon. Men laget fikk et løft på mandag etter å ha beseiret Sortland 2-0 hjemme i Harstad. Startelleveren for hjemmelaget i denne kampen var svært forskjellig i forhold til det laget som møtte Grovfjord i juni (tap 0-10).

HIL-laget som startet på mandag hadde bare tre spillere fra grovfjordkampen. Med bl.a A-lagsaspirantene Fredrik Lindquist og Jonathan Olaoye i lagoppstillingen ser det ut som de gulsorte ønsker å forbedre sin tabellposisjon før sesongen er over.

Vi må nok regne med at det blir sterkere motstand på Sletta enn i Harstad og skal vi holde stillingen må innsatsen også være deretter. I og med Sortlands tap for HIL 2 er vi minst sikret 5.plass til slutt hvis vi ikke kollapser totalt i våre to siste kamper.
Bare en syltynn teori kan føre til at vi blir passert av laget fra Blåbyen. Landsås, med to kamper til gode, er i midlertid i stand til å ende foran oss.

HIL 2 er et av de lagene Grovfjord har møtt flest ganger opp gjennom historien. På statistikken over lag vi har spilt mot siden 1967 befinner HIL 2 seg på 9.plass (sammen med Svolvær)

Søndagens kamp blir det 30. innbyrdes oppgjøret siden vi første gang møtte laget (HIL 2) i 1968, på bortebane. Det ble et stygt 0-10 tap den gangen og resultatet var det verste helt fram til 2009 da vi tapte hele 1-16 for HIL A på Harstad stadion.

På hjemmebane i 1968 skulle det imidlertid bli en mye bedre prestasjon av våre gutter mot «tigrene». Kampreferat fra dette oppgjøret er å finne i årsmeldinga og gjengitt i eget «bilde» i denne artikkelen.

For de som har levd en stund vil nok mange nikke gjenkjennende til flere av navnene på HIL-laget fra 51 år tilbake.

Svein B


Øyvind Pedersen i duell fra vårens oppgjør. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.