SOIF seriemester 2019

Postet av Grovfjord Idrettslag den 23. Sep 2019

4.divisjon avd. Hålogaland

Skånland OIF - Grovfjord IL 5-1 (1-1)
Skånland kunstgress
Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås
Tilskuere: Ca 100
Været: Surt, noen regnbyer og litt sol, ca 6 grader

Målene:
17. min. 0-1 Stian Christensen, straffe
40. min. 1-1 Magnus Reppen Samuelsen
62. min. 2-1 Sigurd Madsen
73. min. 3-1 Frank Balteskard
77. min. 4-1 Petter Hustad
86. min. 5-1 Magnus Reppen Samuelsen, via Eirik Christensen.

Kort Grovfjord: Rødt: Mikkel Tollefsen, 61. min.. Gult: Stian og Eirik Christensen.

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Johannes Fagerli Dragøy, Stian Christensen, Eirik Christensen, Mikkel Tollefsen, Øyvind Pedersen, Børge Henriksen, Gholam Hossini 63., Viktor Framvik, Markus Hoff Svendsen og Stian Eilertsen.
Innbyttere: Gaute Roaldsen,63./Ut: 67., Luis Hlawatschke 67. Daniel Pedersen, Sivert Antonsen

SOIF innfridde de fleste sine forventninger og sikret seg årets seriemesterskap i 4.divisjon ved å slå sin nabo, Grovfjord,
hele 5-1 på eget kunstgress i ettermiddag. Det er første gang på 48 år at klubben kan titulere seg som seriemester på dette nivået.

Skånland var store favoritter før sesongstart og laget har bevist under hele sesongen å holde et nivå høyere enn sine motstandere, noe som også har gitt et fortjent mesterskap, tre runder før serieavslutningen om tre uker.

Grovfjord ble egentlig ingen målestokk mot et aggressivt og løpsvillig hjemmelag i dag, selv om vi tok ledelsen på straffespark. Stian Eilertsen ble felt av SOIFs keeper.

Det meste handlet om hjemmelaget og Grovfjord hadde i lange perioder nok med å forsvare seg mot bevegelige spillere som med stor presisjon i angrepsspillet holdt et sterkt trykk mot grovfjordforsvaret. Hjemmelaget utlignet direkte på corner.

Uavgjort til pause ga likevel håp om å være med helt inn . Men da Mikkel Tollefsen fikk rødt kort tidlig i sluttomgangen på en hekt i et forsøk på å avklare et gjennomløp sentralt fra hjemmelagets side falt Grovfjord mye sammen, og hvittrøyene kunne komfortabelt prikke inn fire nettkjenninger den siste halve timen uten at oransjetrøyene var i nærheten å svare på dette.

Det påfølgende frisparket etter det røde kortet var Sigurd Madsen mester for å prikke inn. Frank Balteskard ville ikke være dårligere enn sin lagkamerat og gjorde det samme noen minutter senere.

Petter Hustad avsluttet et angrep med lagets fjerde scoring etter at hjemmelaget spilte seg gjennom grovfjordforsvaret og Hustad enkelt kunne bredside ballen i mål fra kort hold.

Magnus Reppen Samuelsen både startet og avsluttet hjemmelagets scoringsrekke. Et skudd innenfor 16 m, som stusset Eirik og utmanøvrerte Kek i buret, satte punktum for kampen.

I tillegg til Mikkels røde kort pådro også Stian seg sesongens fjerde gule noe som fører til at begge må stå over neste kamp, mot HIL 2.

Grovfjord IL gratulerer Skånland OIF med både seieren og seriemesterskapet, og ønsker laget lykke til i kvalifiseringskampene om opprykk til 3.divisjon.

Tabell og resultater: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B


SOIF samlet sammen med trener Tor Anders Hustad og øvrig støtteapparat rett etter kampslutt.Tabellen i kretsserien sist SOIF vant denne, i 1971. Som vi ser var det adskillig jevnere den gang. Hadde dagens poengsystem vært benyttet den gang, 3 poeng for seier, ville faktisk Landsås vunnet. Evighetsmaskinen, Boye Olsen, har hatt en lang reise med klubben i sitt hjerte før den endelig maktet repetere det han selv var med på for 48 år siden.Frank Balteskard kan skue oppover mot 3.divisjon???Stian Christensen sørget for ledelse til bortelaget. Børge Henriksen ble passet godt på og kom aldri i scoringsposisjon. Fairspilt kamp tross mange dueller. Magnus Reppen Samuelsen skrur inn utligningen direkte fra hjørneflagget. God innsats på Johannes Fagerli Dragøy.Dessverre ble det rødt på Mikkel i dag i en situasjon hvor han kom litt for sent inn i. Vi håper det bare blir èn kamp å sone. SOIFs tilvekst i sommer, Sher Day Htoo, i duell med Luis Hlawatschke. Veteranen Terje Balteskard. Får han et karrierehøydepunkt i 3.divisjon?Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.