Årets andre lokaloppgjør!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 17. Sep 2019

Til helgen, dvs på lørdag, er det duket for årets andre lokaloppgjør når vi kjører de 35 km til Evenskjer for å møte serieleder, og i praksis også, årets seriemester Skånland til toppoppgjør i divisjonen.

Hjemmelaget hadde som ventet ikke altfor store problemer å ta en grei 4-1 seier over Sortland sist helg, mens vi, pga litt ineffektivitet, måtte slite litt mer for å hente inn full pott og 3-0 over Ballstad på Sletta.

Skånland har en komfortabel ledelse på tabelltoppen som i utgangspunkt ikke skal være truet på noen måte av andre, og laget styrer i praksis sin egen skjebne.

Vi har gjennom en sterkt sesong så langt lagt oss inn på en foreløpig tredjeplass. Men vi har litt mer spenning i hverdagen enn SOIF….det er kort vei opp til sølvplass, men like kort ned et par plasser også. Men når vi er i så gunstig tabellposisjon, med tre kamper igjen, at det er naturlig for laget å gå for en «pallplass», så får vi se om vi er gode nok til å gjennomføre en sluttspurt som kan gi oss dette. Vanskelig ja, men ikke håpløst. Uansett hva som skjer i de siste kampene har vi levert en fantastisk sesong, og som vi kan være stolte av.

Alle skjønner at vi står overfor en formidabel, men ikke helt umulig oppgave, på lørdag selv om vi har det meste av historien mot oss. Grovfjord har ikke vunnet på Evenskjer siden kampene ble spilt på gress. Dvs. på Trøssen. Sist vi hentet tre poeng var 2.september 2010, med seier 6-2. Lars Erik Markussen og Børge Henriksen gjorde tre mål hver den gang. Vi håper Børge kan gjenta prestasjonen sin på lørdag.

Sist vi spilte mot SOIF på Trøsssen var imidlertid 08.10.2011 – en gjennombløt bane. (Tap 0-4).

Med unntak av et par uavgjorte resultater har vi reist temmelig ribbet hjem fra kunstgressbanen på Evenskjer.

SOIF har nå spilt 21 kamper på rad uten serietap hjemme på kunstgresset. Ikke siden Stålbrott/Sortland 2 vant 2-1 den 12.september i 2017 har de sort/hvite vært gavmilde med sine gjester.

Vi ønsker selvfølgelig å repetere resultatet fra Sletta i vår (seier 2-0), men det betyr innsatsviljen må hentes fra øverste hylle. Spillet må være klokt, fornuftig og på egne premisser og ikke slik at vi for tidlig løper oss tomme for krefter mot et sikkert bedre trent hjemmelag.

Jeg har hentet fram noen bilder og lagoppstilling fra kampen i 2010. Håper det kan gi god motivasjon og virke inspirerende til topp innsats på lørdag selv om det er store muligheter for sjampanjeskvetting på kunstgresset etter kampslutt.

Grovfjords lag mot SOIF i 2010:
Mikkel Rasmussen, Ino Bjørnstad, Roar Christensen, Adrian Skog, Børge Henriksen, Stian Eilertsen, Jonas Svendsen, Magnus Vikjord Rist, Gaute Roaldsen, Lars Erik Markussen og Alexander Fossheim. (Sistnevnte, hans eneste kamp i grovfjordtrøya)

Innbyttere: Thomas Haugland, Marius Sjøvoll og Markus Arentsen.

Svein B


Fornøyde gutter etter siste seier over SOIF på bortebane - i 2010.


Lars Erik Markussen har her scoret ett av sine tre mål i kampen. Broder Hallvard måtte bare resignere.

 


Stian Eilertsen i godt driv forbi. Håkon Nordberg.Mange kjenninger på tribunen i 2010.Sist vi spilte på Trøssen i 2011. Jonas Svendsen og Arild Heitmann. Dommer er Peder Martinsen.


"Adelskalenderen" mellom klubbene på A-nivå. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.