Hege 50 år!!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 13. Sep 2019

Hege 50 år!

Grovfjord ILs kanskje mest profilerte kvinnelige idrettsutøver runder et halvt hundre år i dag.

Hege var tidlig idrettsinteressert og markerte seg allerede i ung alder på fotballbanen, på klubbens pikelag. Senere ble hun en av drivkreftene i etablering av damelag i Grovfjord - midt på 80-tallet. Her var Hege en av nøkkelspillerne på laget som oppnådde sitt høydepunkt da det vant 3.divisjon i Hålogaland Fotballkrets i 1991.

Klubben valgte ikke å spille kvalifiseringskamp om opprykk til nordnorsk 2.divisjon dette året , og som den målbevisste og ambisiøse idrettsutøveren Hege var søkte hun derfor nye utfordringer i andre klubber året etter. Hennes sportslige karrieretopp endte med cupfinaleseier 2-1 over Kolbotn i 2003 som spiller for Medkila.

Familiære forhold førte henne senere til Tromsø hvor hun ble ansatt administrativ avdeling i Tromsø IL. Hun besitter derfor en unik kompetanse på høyt nivå innenfor flere felt i idrettssammenheng.

For noen år siden vendte hun tilbake til bygda og påtok seg etter hvert treneransvar for Grovfjord ILs A-lag i samarbeid med andre.

Som kjent gikk det ikke særlig bra for A-laget i fjor, men tross dårlige vilkår stod Hege på så godt hun kunne ut i fra premissene. Ære være henne for det. Det som skjedde i 2018 var egentlig en klubbkollaps og ikke noe en enkeltperson skal ha ansvar for.

Uten Heges innsats i en vanskelig overgangsfase de siste årene er det langt fra sikkert at bygda har hatt et A-lag i seriespill i dag. Grovfjord IL er henne derfor stor takk skyldig for det hun har bidratt med for klubben.

Klubben gratulerer deg hjerteligst med 50-årsdagen, Hege!

Håper du har mange gode år foran deg og at både bygda og klubben fortsatt kan få glede av ditt engasjement på ulike områder.

Bildet viser Hege og hjelpetrener Jonas Svendsen i diskusjon foran en kamp på Sletta i fjor.

Svein BKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.