Årets siste kamp i Lofoten

Postet av Grovfjord Idrettslag den 6. Sep 2019

Til helga gjøres siste tur i år unna til LO/VE-regionen når Grovfjord møter Svolvær på Stranda stadion førstkommende lørdag. Veldig greit senere å slippe unna langturer når vi snart er på vei inn i den mer mørke og kalde tida i sesongen.

Grovfjord står fortsatt ubeseiret i høstsesongen selv om vi ikke maktet full pott mot Landsås på lørdag. Noe litt ambivalente følelser etter den kampen, må vi kunne si. Selvsagt fornøyd med ett poeng etter å ha ligget under 0-2, men samtidig også litt skuffet over at ikke overtaket og sjansene ga full pott.

Vi har noen lignende kamper bak oss hittil i sesongen hvor vi har lov til å være skuffet over at poengfangsten ikke ble bedre. Flere enn motsatt vinkling. Antall poeng oppnådd så langt har vi i hvert fall ikke flakset oss til.

Vår kommende motstander har hatt en tung start på høstsesongen. Fire kamper har gitt like mange tap og med det sisteplass på tabellen. Landsås på Sletta var gratis inspirasjon og motivasjon. Det er imidlertid like nødvendig med samme innstilling til oppgjøret mot Svolvær også.

Risikoen for at de blåhvite må ta ett steg ned i divisjonssystemet etter sesongen er overhengende og laget har derfor lite å tape i møtet med oss. Spillerne kan derfor entre banen uten noe på skuldrene og store forventninger.

Er alltid litt ubehagelig å møte lag som er i en slik posisjon og som ofte får en seier, før eller siden. Det er derfor all grunn å stille opp på Stranda med ydmykhet og riktig innstilling. Vi er i en gunstig tabellposisjon, og det er steike artig. Håpet er at vi skal greie å være med i bølgen bak SOIF som kjemper om de beste plassene etter lederlaget – helt inn!

Overvar kampen mellom SOIF og Ballstad på søndag. Riktignok en enkel oppgave for et gjennomtrent og strukturert lag som de sorthvite. Men Ballstad skal ha all honnør for at spillerne kjempet heroisk gjennom hele kampen og aldri ga opp, selv om evnene ikke strakk til. Laget fikk to scoringer på innsatsen, bare for å ha nevnt det.

Runden byr for øvrig også på toppkamp i kretsserien når lederlaget SOIF tar i mot «runner-up» Lofoten på eget kunstgress. Med seier til hjemmelaget her vil i praksis kampen om seriemesterskapet være over. Da vil differansen ned til lofotlaget være på hele åtte poeng, og resten vil være sjarmøretapper.

Med èn kamp mindre spilt for evenskjerlaget i tillegg må en ha matematikkunnskaper på nivå med Niels Henrik Abel for å kunne beregne et annet utfall enn at de sort/hvite blir seriemester. Og det til tross for at fotballen er rund og cup er cup.

Svein B


Vi håper Grovfjord og Stian Christensen vil ha like god kontroll på Svolvær som i hjemmekampen på Harstad stadion i mai.SOIF og Frank Balteskard vil minst være et steg foran de øvrige lagene og kan bare se opp og frem på tabellen. Skjebnen ligger i egne hender (føtter).


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.