Over 20 år siden siste målløse oppgjør for GIL

Postet av Grovfjord Idrettslag den 2. Sep 2019

Onsdag 28.08 kunne Grovfjord markere et aldri så lite «jubileum». På denne dagen var det nøyaktig 20 år siden sist A-laget spilte 0-0 i en seriekamp.

Det skjedde altså 28.08.1999 og motstander var Flakstad. (Se faksimile)

Hele 420 seriekamper har Grovfjord spilt siden den gang uten at begge lagene samtidig har gått målløse av banen. Hvilket må sies å være ganske utrolig!

Riktignok står vi oppført i de offisielle listene med 0-0 og seier mot Ballangen på bortebane i 2003. Men det er etter en akademisk avgjørelse av fotballkretsen ettersom Ballangen benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget i dette oppgjøret. Kampen endte i utgangspunktet 2-2.

Hvis en blar seg tilbake i historien til kretserien i HÅLO/OSLOV vil man oppdage at det ble scoret færre mål i kampene tidligere enn det vi ser nå. Èn årsak kan være at de siste 20-30 årene avvikles de fleste kampene på kunstgress noe som muligens er fordel for det offensive spillet i forhold til det ujevne gress- og grusbaner kunne gi i gamle dager..

I perioden 1980 – 1990 spilte Grovfjord i alt 234 kamper i kretsserien og i 9 av disse ble resultatet 0-0, noe som kan indikere at baneforholdene hadde betydning for antall scoringer i tidligere tider.

Svein B


En lignende artikkel har vi ikke lest på 20 år når det gjelder Grovfjord ILs A-lag.Per Sandengen "i skuddet" på grusbanen på Fjelldal. Fra slutten av 70-tallet. Foto: Harald Berg, HT.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.