Uavgjort mot Landsås

Postet av Grovfjord Idrettslag den 2. Sep 2019

Kampene hjemme mot Landsås har mange ganger vært vanskelige og seirene har ikke kommet for ofte. Heller ikke i dag skulle det lykkes å dra inn en trepoenger, og vi må tilbake til 2013 for å finne sist gang vi slo de sort/hvite på eget gress.

Etter å ha kommet under 0-2 knappe kvarteret ut i andre omgang så det stygt ut for å ro inn poeng i kampen. Men gutta ga ikke opp håpet og maktet å komme tilbake de siste 20 minuttene og sikre seg ett verdifullt og fortjent poeng til slutt.
Med en slik utvikling bør vi kunne si oss sånn noenlunde fornøyd med kamputfallet tross alt.

-Egentlig en dårlig kamp av oss, mente midtstopper Eirik Christensen, rett etter at oppgjøret var blåst av. Innsatsen var litt labere enn hva den bruker å være. Landsås er et bra lag, men vi er ikke helt fornøyd med egen prestasjon uansett.

Kampen sett under ett var Grovfjord det førende spillemessig, men de store sjansene sto ikke i forhold til overtaket. Landsås var dyktig til å legge seg dypt og kompakt og denne taktikken gjorde arbeidsoppgavene for våre angripere vanskelige. Bortelaget var, spesielt i 1.omgang, minst like farlig og mer effektiv foran kassa enn oransjetrøyene.

Knappe halvtimen var gått da seriens toppscorer, Christian Ellefsen, ble spilt fri på ca18 m. Et par steg før han rappet til ballen og denne gikk midt i målet via bena til vår keeper Karl Harald Bruun som kastet seg til høyre, slik at scoringen så litt pussig ut.
-Jeg så utgangen på skuddet og trodde ballen hadde retningen mot min høyre stolpe. Men kula fikk en annen skru enn det jeg forventet, var Keks forklaring på situasjonen som førte til ledelse for bortelaget.

Mot slutten av omgangen fikk Landsås et par store muligheter til å øke ledelsen, men misbrukte disse sjansene. Også Grovfjord burde notert seg i målprotokollen de siste minuttene, men heller ikke her var effektiviteten god nok. Det skal også sies at dagens bursdagsbarn, Hallvard Markussen (35) viste klasse ved disse anledningene.

Lite skjedde foran begge lags mål de første minuttene av andre omgang. Knappe kvarteret var unnagjort da dommeren dømte indirekte frispark til Landsås på omkring 5 m etter det han mente var et bevisst tilbakespill til keeper etter en avklaring inne i vårt felt. Akkurat den avgjørelsen var det neppe noen på grovfjordbenken som var enig i. Christan Ellefsen gjorde ingen feil da han fikk sjansen og dundret kula opp i nettaket.

Der og da så det mørkt ut for de oransje. Men gutta våre ga heldigvis ikke opp og hadde trua på at det fortsatt var muligheter for poeng. Hjemmelaget overtok mer og mer av spillet noe som førte til en rekke cornere og disse var resultatløse helt til Børge Henriksen dukket opp på en av disse, helt umarkert på bakre stolpe, og enkelt kunne styre ballen inn i nettmaskene med hodet.

Vel 10 minutter senere var samme mann igjen involvert i en avgjørende situasjon i kampen. Denne gangen ble han lagt ned i feltet og straffespark. Faktisk det første straffesparket som er blitt gitt i en kamp Grovfjord har vært involvert i denne sesongen. Stian Christensen gjorde det han måtte og lagene var like langt.

De siste 10 minuttene hadde Grovfjord et klart spillemessig overtak og var ofte inne i landsåsboksen. Men den store og avgjørende sjansen kom aldri selv om det var nære på flere ganger. Rytmen og bevegelsene den siste tredjedelen av banen ble hverken gode eller presise nok og dermed ebbet kampen ut med poeng til begge lagene.

--Vi var ikke på fra start og derfor kom vi bakpå. Likevel klarte vi å holde oppe humøret og fikk ikke negative tanker . Vi hadde sjanser til å score mange mål i dag og
-Vi dominerte i andre omgang og vi klarte å spille fotball, men var litt for dårlig foran mål. Men det var god innsats og jeg synes vi var bedre i dag enn mot Morild forrige helg, oppsummerte trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, det han så på Sletta i dag.

Selv om det ikke ble seier betyr likevel poenget at Grovfjord fortsatt er med i kampen om de beste plassene på tabellen bak SOIF.

Tabell og resultater, trykk på lenke under.

Svein B

Stian Christensen jubler for straffescoring og utligning.

Hallvard tar sjansen, men går feil vei på straffen.

Stian Eilertsen i duell

Gholam Hossini, propellen på midtbanen i godt driv.

Hallvard Markussen leverte en sikker opptreden i landsåsburet.

Her kommer skuddet fra Christian Ellefsen som fører Landsås i ledelsen.

Øyvind Pedersen inn for å avskjære et innlegg.

Utrolig at Landsås ikke scoret her. Over mål fra ca 3-4 m.

Sindre med innlegg som ble resultatløs.

Christian Ellefsen (til venstre i feltet) scorer på det indirekte frisparket og sitt mål nr 2 i kampen.

Børge header inn reduseringen og håpet om poeng steg i grovfjordleiren.

Når man er usikker på om det er hel- eller halvstikk som benyttes når sko skal knyttes kan det være godt å få hjelp av en venn,.

Børge nede for telling og straffe til Grovfjord.