Ny hjemmekamp på lørdag!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Aug 2019

Tilbake på Sletta førstkommende lørdag og kamp mot et lag som forventes å innta en av topplasseringene ved sesongslutt.

Denne gang er det Landsås som blir vår utfordrer. Harstadlaget var antatt, før sesongen, å kjempe om de beste plasseringene og klubben leverer som forventet og ligger i høyeste grad an til å kunne innfri spådommene.

Selv om de sorte og hvite i øyeblikket «bare» er på 6.plass har laget kamper til gode, som hvis disse vinnes, kan Seljestad-gutta faktisk smyge seg helt opp på plassen bak SOIF.

Med andre ord, vi står overfor en skikkelig utfordring også i denne runden. Det blir neppe enklere å hente poeng her enn det var mot Morild sist lørdag.

Ett poeng borte mot Morild sist lørdag må vi tross alt si oss fornøyd med. Hjemmelaget hadde det meste av spillet, men uten å skape så mange sjanser slik at poeng var innen rekkevidde for oss gjennom hele oppgjøret selv om vi kom bakpå to ganger. Men når vi har potensielle matchvinnere i alle ledd er alltid mulighetene til stede, så også på Myre.

Landsås A er for øvrig den klubben Grovfjord har spilt flest kamper mot i seriesammenheng siden vår inntreden på fotballkartet i 1967. I år er det den 32.sesongen i felles divisjon og dermed det 64. oppgjøret mellom klubbene. I høyeste grad en klassisk duell på gressmatta om noen dager, altså.

En annen duell i duellen vil også finne sted i denne kampen. Toppscorerne i divisjonen pr. i dag er Kristian Ellefsen, Landsås og vår egen Viktor Framvik. Begge med 12 nettkjenninger. På kretsens hjemmeside er Viktor tilkjent 13 scoringer.
Men her har dommeren blingset i kampen mot Melbo 2 hvor vår toppscorer er godskrevet med fem mål.
Dette er feil, det korrekte antallet var fire, noe som Viktor også har bekreftet.

Om det blir Kristian eller Viktor som til slutt ender som toppscorer er umulig å spå. Det kan like gjerne bli en helt annen. Men vi skal følge med utover i sesongen på denne uhøytidelige konkurransen. Det viktigste er tross alt at det blir scoret mål, ikke hvem som gjør det.

Vi er også spent på om Øyvind viser fram slegga også i dette oppgjøret? To perlescoringer fra 30-35m, mot hhv Andenes og Morild, har vært øyeblikkene i disse kampene. Men vi registrerer at han gjør disse målene når lokal-TV ikke er til stede. Siden kampen skal overføres på HT-Tv er vi usikker om vi får se noe lignende?

Ellers kan vi lese i mandagsutgaven av «Harstad Tidende» at Hallvard Markussen storspilte i målet i oppgjøret Landsås hadde mot Sortland i helga. Han kan fort bli en matchvinner også på lørdag hvis vi ikke er forberedt. Spesielt i en-mot-en situasjoner er han en av kretsens absolutt beste.

I vårens innbyrdes oppgjør, på Landsåsbanen, ble det tap 1-2 i en nokså jevnspilt kamp, og revansj bør derfor være på sin plass i returmatchen.

Terminliste og tabell:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Viktor lukter på toppscorertittelen.Det samme gjør Kristian Ellefsen. Her i duell med Magnus Johnsen.


Får vi en suser i denne kampen også fra Øyvind P.? Mye skal klaffe for at så skjer, men det går alltids an å håpe. Hallvard kan skape mye krøll for oss hvis han har dagen.Her avbildet i grovfjordtrøya etter å ha reddet to straffespark for oss i bortekampen mot Stålbrott i 2015. 


Fra minneboka.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.