Poengdeling etter tøff bortekamp på Myre

Postet av Grovfjord Idrettslag den 26. Aug 2019

4.divisjon Hålogaland Fotballkrets

IL Morild - Grovfjord IL 2-2 (2-1)
Øksnes ipk

Dommer: Marius Wikestad Pedersen, IF Kilkam
Tilskuere: Ca 40
Været: Lettskyet, sol, litt vind, ca 13 gr

Målene:
13. min. 1-0 Martin-Arne Reinholdtsen
15. min. 1-1 Viktor Framvik
18. min. 2-1 Eirik Stafseth
90. min. 2-2 Øyvind Pedersen

Røde kort: Eirik Stafseth, Morild 47.min (2 gule) og Roy Poulsen, Morild 90.+4 min) (2 gule)
Gule kort Grovfjord: Øyvind Pedersen og Markus Hoff Svendsen.

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, 37., Stian Christensen, Eirik Christensen, Eirik Myrvang, Sindre Brandsegg, Øyvind Pedersen, Gholam Hossini 72., Stian Eilertsen, Viktor Framvik og Markus Hoff Svendsen.

Innbyttere:
Mikkel Tollefsen, 37., Johannes Fagerli Dragøy, 72., Luis Hlawatschke og Sivert Antonsen

Ingen finspilt kamp, men et oppgjør som inneholdt mange spesielle situasjoner: Bl.a.to røde til rødbuksene, et fantasiskudd i vinkelen av Øyvind Pedersen fra ca 30 m, i siste ordinære minutt.

Men også dessverre en uheldig episode like før pause da vår keeper, utenfor 16 m, headet unna et langt oppspill fra Morild. I denne situasjonen kolliderte han med en av hjemmelagets spillere som antakelig ble skadet. Han ble lenge liggende på banen før ambulansen kom til og fikk kjørt han til sykehus?

Vi kjenner ikke til skadeomfanget, men håper det tross alt går bra med han og at det ikke er så alvorlig som det så ut til. Vi i Grovfjord IL ønsker riktig god bedring og at han snart er tilbake på fotballbanen.

NB! På Morilds hjemmeside skrives det nå at det er Preben (Pedersen) som er skadet og at kjeven er delt i to. Huff og huff. Det var skikkelig ille og veldig trasig for spilleren og klubben. Vi kan ikke annet enn håpe at det vil gå bra til slutt.

I fohåndsomtalen ble det antydet at dette ville bli en av de vridne kampene for Grovfjord. Det å skulle møte Morild på deres hjemmebane har alltid vært en vanskelig øvelse for gjestene. Slik skulle det vise seg å bli i dag også.

Ikke uventet ble oppgjøret et slit for våre gutter gjennom samtlige minutter og vi maktet aldri styre kampen på noen måte. Spillet ble ført på hjemmelagets premisser; aggressivitet og stor vilje over hele banen. Det stresset et grovfjordlaget som ikke maktet ta opp kampen på dette området. I tillegg var vi ikke presise nok i egne oppspill. I stedet ble det å jobbe hardt defensivt for å holde grønntrøyene unna farlig sone. Og det må sies at vi forsvarte oss bra selv om Morild hadde mest ballinnehav.

Hjemmelaget to ledelsen på et skudd av Martin Reinholdtsen fra omkring 20 m i nærmeste kryss. Imidlertid svarte Grovfjord og Viktor Framvik like etterpå – på typisk Viktor-vis. Stor fart på venstre kant, løp inn i boks og avslutning i motsatt nettvegg.

Dessverre fikk vi en retur i mot få minutter senere. Vi makter ikke avklare et motangrep i egen boks. Taper ballen og Eirik Stafseth fikk avslutte fra skrått hold inne på 5 m. Etter dette bølger spillet fram og tilbake, men med mange dueller blir det lite finspill, bare noen få gode tilløp for begge lag inn til pause.

Med bakgrunn i spill og sjanser er det ikke så mye å si på at hjemmelaget var i førersetet etter de første førtifem.

Andre omgang åpnet med at målscorer, Eirik Stafseth, pådro seg sitt andre gule og dermed reduserte hjemmelaget til 10 spillere. Men som vi vet er ikke forskjellen mellom ti og elleve spillere særlig stor og ofte kan det være en mer stressituasjon enn en fordel for laget med samtlige spillere på banen.

Fra sidelinjen var det liten forskjell å registrere. Hjemmelaget satset friskt i perioden etter utvisningen for å punktere kampen. Men vi stod godt i mot og våre gutter tok over midtbanen i siste halvdel da Morild falt bakover med hensikt å gjøre det vanskelig for Grovfjord å trenge gjennom. Det var ikke mye om å gjøre at taktikken lykkes. Selv med spilleovertak var antall målsjanser for Grovfjord nesten usynlige og alt tydet på at alle poengene ble værende igjen i Vesterålen.

Da hadde imidlertid laget fra Øksnes ikke kalkulert med at vi har Øyvind Pedersen på laget, og han gjorde like godt en reprise på det vi så mot Andenes på Sletta for et par uker siden.
Han tar saken i egne hender, for ikke si føtter. Sentralt i banen elger han seg oppover. Fra omkring 30 m drar han til og kula fyker inn i krysset til høyre for en sjanseløs morildkeeper, og ett deilig poeng med hjem til Grovfjord.

For et tidspunkt å gjøre det på…..!!!

Trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, var litt skuffet etter kampen, men dog noenlunde fornøyd med at det ble poeng til slutt. «Spillet ble for oppjaget og vi kom aldri inn i kampen. Morild kjempet oss ut av stilen og det ble tøft for oss. Vi hadde heller ikke dagen i dag, var i korte trekk hans oppsummering av duellen på Myre.

Svein B

Resultater og tabell:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…Grovfjordgutta jubler sammen med Øyvind etter utligningen med en scoring til 20 i stil.


Gholam fikk det ikke lett mot tøffe morildgutter.Sindre jubler for scoringen til Viktor.


God redning av morildkeeperen i denne situasjonen.En av de mange, mange duellene.


 

Roy Poulsen beklager seg overfor den noe røffe taklingen av Viktor.


Agnar og Bjørn-Erik hadde mye å diskutere på sidelinja.

 


Vi må innrømme at vi ofte var et par steg bak Morild i dag. Her Stian Eilertsen som må se Roy Poulsen ha kontrollen.


Ambulansen henter den skadede spilleren. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.