Hjemmekamp mot Andenes

Postet av Grovfjord Idrettslag den 8. Aug 2019

Grovfjord - Andenes

To lag som har møtt hverandre mange ganger gjennom en 47 år lang historie. Nå er det Ikke alle årene i denne perioden klubbene har spilt mot hverandre fordi lagene har befunnet seg i ulike divisjoner.

Vi er i den noe surrealistiske situasjon at oppgjøret på Sletta nesten kan kalles et toppoppgjør i divisjonen etter som begge lagene befinner seg på midten/øvre halvdel av tabellen.

I utgangspunktet skulle begge klubbene rykket ned fra kretsserien etter fjoråret, men pga at flere klubber trakk sine lag fikk både Andenes og Grovfjord overta disse plassene.

Det må i sannhet sies at begge klubbene har benyttet situasjonen godt. Gjort en formidabel snuoperasjon, fått ny glød i klubbarbeidet og vips…..så er faktisk livet for lagene snudd 180 grader etter overraskende gode prestasjoner så langt i sesongen.

Mye tyder på at hvis ingen kollapser i høst kommer begge klubbene til å overleve i serien på ordinært vis i 2019. Et visst forbehold tas om hvor mange klubber som rykker ned fra 3.divisjon. I skrivende stund lever Leknes definitivt farlig, men også HIL kjenner klørne til nedrykksspøkelset i nakken.

Imidlertid kan mye enda skje. Vi har knapt startet høstsesongen og tenke konsekvenser på dette tidspunktet har ingen hensikt. Fokuset må være på prestasjonene og forbedringspotensialet, så får resultatene bli etter dette.

Men vår overraskende og overbevisende seier over Sortland sist lørdag har ført oss i en gunstig tabellposisjon og målet framover må være minst å befeste denne stillingen.

Ingen må tro at det er noen lett motstander vi møter på lørdag. Under sin trener, Tom Stenvoll, har Andenes har vært i strålende form den siste tiden og har bare ett tap på sine syv siste kamper (se bildetabellen) noe som forteller det meste om laget.

Bare minner om at mange lag har fått en smell på hjemmebane etter et sterkt resultat på bortebane. Her må innsatsen og intensiteten være på topp fra første spark slik at vi ikke risikerer noe slikt.

Vårkampen på Andenes endte 1-1
Tabell og resultater, klikk på lenken.
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Husk kampstart kl 1400 lørdag 10.august

Svein B


Kopierer du, på lørdag, denne perlen som du gjorde i fjorårets kamp mot Andenes, Sindre? (Sindre nesten skjult helt til venstre i bildet.)
Referatet i HT fra lagenes første møte, 25.06.1972.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.