Snart fotballferie

Postet av Grovfjord Idrettslag den 1. Jul 2019

Kretsserien, 4.divisjon, avslutter vårsesongen kommende lørdag. Med unntak av en hengekamp mellom SOIF og Ballstad vil alle lagene ha spilt 10 kamper, og samtlige klubber kan se fram til en velfortjent ferie i noen uker før spillerne tar fatt på andre halvdel i begynnelsen av august.

Grovfjord reiser denne helga utover til Kabelvåg for å møte Lofoten. En utfordrende motstander for våre gutter, selv om vi ligger ett poeng foran vår konkurrent i øyeblikket. Lofoten har så langt levert en sesong omtrent som forventet.

Tap av noen sentrale spillere de siste sesongene gjorde at lofotlaget ikke var i ypperste favorittsjiktet før sesongstart og prestasjonene så langt tilsier at noen opprykkskandidat er laget neppe. Men en plass på øvre halvdel bør i alle fall være innen rekkevidde.

Med våre siste kamper friskt i minne er det selvsagt grunnlag for visse forhåpninger om poeng selv om historien vår når det gjelder disse innbyrdes oppgjørene i Vågan heller er dyster lesning, sett med grovfjordøyne.

Siden år 2000 har vi spilt åtte kamper mot Lofoten i øyriket og bare en eneste gang har vi hentet poeng fra disse oppgjørene. Vi må imidlertid hele 13 år tilbake i tid sist det skjedde. 
Den gang tok vi en overraskende seier 3-2, etter scoringer av Lars Erik Markussen, Erol Mercanoglu og Eduard Chirita.

I de øvrige kampene har vi opplevd til dels store tap.

Av de som spilte i 2006 er det stor sannsynlighet for at vi får se to av disse på banen lørdag også, Karl-Harald Bruun og Stian Eilertsen.

Nedenfor oversikten over bortekampene mot Lofoten siden 
år 2000:

År Resultat Målscorer GIL
2018 1-6 Jonas Rasmussen
2017 0-3 
2015 1-3 Stian Christensen
2010 4-8 Børge Henriksen 3, Magnus Rist
2009 1-3 Eduard Chirita
2007 2-5 Lars Erik Markussen, Raymond Johnsen
2006 3-2 Lars Erik Markussen, Erol Mercanoglu, 
Eduard Chirita
2000 1-7 Hermod Bjørklund (2.divisjon)

Vedlagte bilder er alle hentet fra kampen i 2006.


Nære på for Grovfjord her.


Målscorer, Lars Erik Markussen (24).


Kjente lofotenspillere. Bakerst, Alf Jeremiassen? og fremst, Daniel Aga. Sistnevnte gjorde ett av Lofotens mål. Dommer, Bengt Jensen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.