Kampreferat Grovfjord IL - Skånland OIF

Postet av Grovfjord Idrettslag den 9. Jun 2019

Grovfjord – Skånland 2-0 (0-0)
Sletta gress
Dommer: Espen Ludviksen, FK Landsås
Tilsk.: 127 bet
Været: Skyet, noen få dråper og 13 grader

Målene:
88. min. 1-0 Børge Henriksen
90.+ 2 min. 2-0 Børge Henriksen

Grovfjords lag:
Karl-Harald Bruun, Stian Eilertsen, 39., Stian Christensen, Eirik Christensen, Magnus Johnsen, Øyvind Pedersen, Eirik Myrvang, 85., Børge Henriksen, Jonas Rasmussen, 77., Markus Hoff Svendsen, 90.+2, Jonas Svendsen, 85.
Innbyttere: Sindre Brandsegg 39., Gholam Hossini, 77.,Martin Berg, 85., Johannes Fagerli Dragøy, 90+2, Luis Hlawatschke, Sivert Antonsen og Mikkel Tollefsen.

Støtteapparat: Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Oddmund Nilsen, Ann-Eli Edvardsen og Geir Pedersen.(Hvis noen er glemt her, gi beskjed)

Gule kort Grovfjord: Stian Christensen og Jonas Rasmussen.

Det ble et klassisk lokaloppgjør tilskuerne ble vitne til da Grovfjord og Skånland møttes på en strøken og noe våt Sletta gress.

Kampen var en begge lag gjerne ville vinne og det kunne også sees i viljen og innsatsen spillerne la ned for dagen, kanskje med et revansjesugent hjemmelag med størst ønske om seier.

Spillet kunne til tider føles intens for patriotene i begge leirer og kampen levde definitivt opp til det klassiske lokaloppgjør det er.

Tross mange dueller og stor innsats ble kampen aldri stygg på noen måte, heller mer fairspilt enn man kanskje kunne vente, og godt var det. Faktisk en seier for fotballen og sportmanship.

Selv om det var første kamp for begge på gressbane, våt i tillegg, var det overraskende mye godt spill, gode kombinasjoner og vilje til å angripe.

Spillet vekslet mye og bølget fram og tilbake hele tiden, men med Grovfjord som hadde et bedre grep på rattet enn gjestene, både med hensyn til spilleovertak og flest antall sjanser.

Hjemmelaget burde ha hatt ledelse til halvtid etter flere klare muligheter enn Skånland som var nærmest scoring på et godt slått frispark av Arild Heitmann. Men Karl-Harald (Kek) i grovfjordmålet var forberedt på hva som kunne komme fra Arilds følsomme fot og reddet skuddet med et såkalt tigersprang.

Serielederen hadde et lite overtak de første minuttene av andre omgang og de få farlighetene laget skapte tok både keeper og forsvaret seg greit av. Selv ikke cornerne, som har vært et problem for de oransje hittil i år, ble aldri farlige.
Hjemmelaget tok over mer og mer utover i sluttomgangen og var stadig på farlige visitter i skånlandfeltet, men uten å få uttelling på forsøkene.

Da tilskuerne nesten hadde innfunnet seg med et målløst oppgjør fant Børge Henriksen ut at på at det var tide å gjøre slutt sjansesløsingen. Først på et frispark fra ca 22-23 m og skrått hold. De fleste ventet et vanlig innlegg og med påfølgende duell i feltet. Det kom ikke. 
I stedet slo Børge ballen lavt inn mot bortre stolpe og lurte på keeper og forsvaret med sitt utspekulerte skudd. Skånland prøve å komme tilbake i målprotokollen, men skapte aldri noen farlige sjanser etter scoringen.

I stedet skulle Børge sørge for å punktere kampen på overtid etter at flere grovfjordspillere inne i boksen i tur og orden skjøt skudd etter skudd bare for å oppleve at disse ble blokkert hver gang. Da ballen til slutt havnet i bena til Børge kunne han enkelt fra ca 6-7 m plassere kula hvor den hører hjemme, i nettet, og det til ellevill jubel fra sine lagkamerater som endelig, etter mange traumatiske opplevelser mot skånlendingene, kunne føle seiersgleden.

Børge er for øvrig ikke ukjent med å score mot Skånland. I 2010 gjorde han også begge på Sletta da Grovfjord vant 2-1. I bortekampen samme år sørget han for tre nettkjenninger i seieren 6-2 på Trøssen. Hva er det med Børge og SOiF?

Ikke bare spillerne var fornøyde med dagens prestasjon, også trener Bjørn Erik Fagerlirøen kunne puste lettet ut etter at det hele var over:

-Endelig fikk vi uttelling, kunne han konstantere. Det som skjedde i dag var at gutta var tent, og gjorde det samme som tidligere, men veldig mye bedre. Vi fikk uttelling til slutt. Men det så lenge ut som det skulle bli en kamp vi har opplevd flere ganger tidligere i år. Vi presser, skaper sjanser, men scorer ikke, i stedet gjør motstanderen det.

Dette tror jeg var vendepunktet for oss. Vi er tilbake på Sletta og jeg synes vi behersker banen godt og jeg tror vi kommer til å sanke flere poeng i tiden framover. De øvrige resultatene i dagens kamper gikk vår vei og vi henger med. Vi merket før kampen at det var noe annet i dag enn tidligere i sesongen og det er dette vi jobber for.

Kampresultater og tabell. Trykk på lenken under.

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

Svein B.


Matchvinnerredning av Karl-Harald Bruun, the flying man, på frispark fra Arild Heitmann. 

Litt pyro før kampen hører med til et klassisk lokaloppgjør.

 

Frank Balteskard forsøker sklitakle Stian Eilertsen.


 Jonas Rasmussen i duell med Lasse Østnes Pedersen.

 

SOIF forsøkte, men lykkes ikke. 

Frisparket til Arild Heitmann, første akt.

Her er tredje akt av frisparket. Karl-Harald Bruun har slått ballen utenfor målet.

Espen Johansen leverte godt spill i skånlandburet, men kunne ikke stå i mot grovfjordtrykket til slutt.

Skuddet til Børge, mål nr 1, har sneket seg inn mellom keeper og stolpe.

Glade lagkamerater etter at Børge satte sin andre for dagen.

To av profilene på dagens grovfjordlag.

men hele laget leverte varene. En deilig og kjækommen seier.


Takk!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.