Ballstad - Grovfjord. Før kampen

Postet av Grovfjord Idrettslag den 29. Mai 2019

På lørdag går turen vesterut for vårt A-lag i fotball. Da er Ballstad reisens ende og motstander. Første gang vi spilte mot de oransje fra Vestvågøy var 20. mai 2002, et oppgjør som Grovfjord vant 2-0 etter scoringer av Vidar Øyen og Rolf Andreas Nilsen.

I år det det 14. sesongen lagene møtes siden den første for 17 år siden. Grovfjord har hatt tilhold i kretsserien i hele denne perioden mens vår motstander duppet ned i lokalserien noen år i slutten 2000-tallet. Likevel har laget, med solid lokal støtte og stor patriotisme, maktet å prestere godt år etter år. Imponerende av klubben når vi vet at hardsatsende Leknes bare befinner seg noen garnlenker unna.

I år har vår fargetvilling hatt en mer trøblete start enn på lenge og står så langt uten poeng. I siste kamp ble det 0-5 for Sortland i Blåbyhallen. Men iflg. rapportene var lofotingene godt med i oppgjøret tross alt, spesielt i 1.omg. Ballstad fikk også sin midtspiss utvist midtveis i andre omgang.

Grovfjord hadde en oppløftende kamp mot Svolvær i Harstad på lørdag. Solid spill og god struktur i alle lagdeler sørget for at hjemmelaget styrte oppgjøret fra begynnelse til slutt, og 5-1 reflekterte spill og sjanser i kampen. Veldig bra av våre gutter. Skal vi være på riktig side av midtstreken (på tabellen) er dette nivået vi må gjenta i de fleste kampene framover.

Det blir ingen lett oppgave på Ballstad. Hjemmelaget er kjent for å «gi alt» på eget kunstgress, slik det alltid har gjort. Vi har også fått våre smeller her, flere ganger. Verst var kanskje for tre år siden, tap 4-5, og hvor vi spilte store deler av kampen med 11 mot 9 ballstadspillere. En Hitchcock-grøsser av verste slag.

Noen kuriosa fra disse oppgjørene:
De fire første kampene (2002-5) mellom lagene på Sletta endte samtlige med uavgjort, mens derimot har ingen av oppgjørene på Ballstad endt med remis. Alle kampene her har fått en vinner.

Mestscorende på Grovfjord er Markus Hoff Svendsen med 8 fulltreffere, foran Esben Pedersen med seks, mens Erol M, Andreas M og Viktor F har alle fem puttinger.

Tilsvarende kamp i 2018: Hjemmeseier 4-2
For øvrig bekrefter Skånland sin status som divisjonsfavoritt etter å ha feid en av sine opponenter, Lofoten, av banen med sterke 4-1 på Kabelvåg kunstgress sist lørdag. Dermed full pott til lagene fra Skånland i møte med svolværklubbene.

Ingen enkel motstander for Tor Anders Hustads mannskap denne helga heller. Kanskje den vanskeligste oppgaven for de fleste i divisjonen når kampen finner sted i Blåbyhallen og motstander er Sortland.

En vriden oppgave, men slett ikke umulig. Er det ett lag som kan gi blåbygutta trøbbel må det nettopp være SOIF, som leverer i kamp etter kamp og står med full pott og tabelledelse etter fire spilte matcher. Rett bak befinner Sortland seg slik at oppgjøret i Vesterålen definitivt kan sies å være et toppoppgjør. Vi gir våre kommunenaboer pole position i oppgjøret.

For øvrig er det verdt å merke seg Andenes sin svært overraskende/sensasjonelle seier på hele 6-3 over Morild på Myre forrige runde. Et nesten utenkelig resultat ut fra det som er erfart så langt i sesongen. Men dette viser igjen at det er mye sannhet i at «ballen er rund».

Også Landsås fikk vanskeligheter på sin tur til Vesterålen og Melbo 2 mandag kveld. Etter sin solide gjennomførte kamp mot Grovfjord var det nesten ventet tre poeng i bussen på hjemveien fra Hadseløya.

Men slik skulle det ikke gå, i noen utrolige og elleville sluttminutter berget så vidt harstadlaget poeng i oppgjøret etter å ha ligget under i starten av tilleggstiden.

Øvrige kamper denne langhelga:
29.05. Andenes – Harstad 2 (utsatt kamp)
01.06. Landsås - Morild
02.06. Harstad 2 - Lofoten
03.06. Svolvær - Melbo 2

Svein B


Møte mellom vår benjamin, Eirik Myrvang, vs veteranen og legenden, Pål Øystein Berg i 2015. Det var for øvrig Eiriks debutkamp for Grovfjord som også inneholdt hans første scoring for klubben. Sannsynligvis møtes begge igjen på lørdag. 


SOIF og ? i ny toppkamp på lørdag.


Marius Jørgensen,Sortland (8) her i duell mot Jonas Rasmussen i seriepremieren. Hjemmelaget står overfor utfordrende oppgave når SOIF er gjester i Blåbyhallen.


Kampfakta fra første kamp mellom Ballstad og Grovfjord, i 2002.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.