Grovfjord - Svolvær

Postet av Grovfjord Idrettslag den 24. Mai 2019

Grovfjord – Svolvær

Hjemmelaget er kommet halvveis i vårsesongens kamper og har plassert seg omtrent midt på tabellen. Nå er denne noe vanskelig å tolke i skrivende stund etter som lagene har svært ulikt antall kamper spilt og også mot motstandere av ulik kvalitet.

For vår egen del får vi si oss sånn der fornøyd. Det kunne vært bedre, men mot sterke motstandere som Sortland, Morild og Landsås, hvor kampene vipper, er det om å ha det lille ekstra, det som avgjør – og her har vi ikke vært dyktige nok. Men alt i alt så langt må vi likevel si at «restarten» for Grovfjord tross alt har vært bra. Vi har vært fullt på høyde med de andre lagene i kampene og det er et godt grunnlag å jobbe videre fra.

På lørdag møter vi Svolvær som har hatt en heller traurig start på årets seriespill og står uten poeng etter fire kamper. Men her er det viktig å ikke la seg lure av tabellplasseringa til våganlaget. For å få ei riktig vurdering av prestasjonene til de blå og hvitstripede er det nødvendig å gå bak tallene for å kunne danne seg en riktig mening av hvordan situasjonen er for vår motstander.

Lofotingene har møtt presumtivt sterke lag i innledningen på sesongen, SOIF, HIL 2, Lofoten og Sortland. Mot de tre første var det bare ett mål som skilte mens det ble 2-5 for Sortland hjemme i siste.

Resultatene her bør tilsi at vi ikke får noen lett oppgave på Harstad stadion og at vi både er mentalt og fysisk forberedt til det som kommer til å møte oss.

Vi må regne med at den gamle Bodø-Glimtspilleren og svolværtreneren, Petter Solli, vil forsøke å trekke fram noen ess fra ermet for å gjøre livet surt for oss.

Det var i alle fall enkelt å se at laget hadde en tydelig plan mot SOIF i sesongpremieren – hvor svolværgutta var nær å knipe alle poengene. Her gjaldt det å være tunge bakover og satse på hurtige overganger når anledningen bød seg. I tillegg til dødballer i farlig sone.

I påvente til at Sletta blir klar har Bjerkvik vært hjemmearena i de to første hjemmekampene. Men i helga er banen opptatt pga kamper i Funn-Cup, som bl.a spilles i Bjerkvik.

Dermed blir Harstad stadion reserveløsning nok en gang, selv om vi må tilbake til 25.april 2009 sist Grovfjord avviklet hjemmekamp (serie) i Harstad. Den gang var det Mjølner som var motstander. Malmbylaget vant for øvrig det oppgjøret 1-0. Stian Eilertsen er den eneste av dagens grovfjordspillere som var med for 10 år siden.

Det er for øvrig 37. gang Grovfjord spiller en hjemmekamp (serie) på bortebane siden 1967.

Tilsvarende kamp i 2018:
Grovfjord - Svolvær 4-0 (Alle mål av Jonas Rasmussen)

Svein B


Det var ikke ofte Eirik Christensen og Johannes Henriksen kunne gå jublende av banen i 2018. Men en av de sjeldne gangene var etter hjemmekampen mot Svolvær. 


Fra oppgjøret SOIF - Svolvær i seriepremieren. 


Dette var i 1989. På 70- og 80-tallet var seire over Svolvær en sjeldenhet. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.