Mye fotball i Mai!

Postet av Grovfjord Idrettslag den 16. Mai 2019

Mai er den store fotballmåneden i Norge. Med mange helligdager gis det anledning til å avvikle flere kamper i denne måneden enn i de øvrige i løpet av året.

Allerede på torsdag er det ny runde i lokalfotballen. Denne gangen dagen før dagen, 16. mai. – litt høytidelig sagt: Fotballens festdag som den gjerne blir kalt.

Når vi ikke leverte noen festforestilling i godværet på Bjerkvik kunstgress sist lørdag mot Morild (tap 0-2) får vi heller sørge for dette skjer på den «riktige»dagen i stedet.

Til tross for at vi gikk på et surt tap er det likevel godt å registrere at vi var med i kampen gjennom samtlige 90 minutter. Det bør være et god grunnlag for å tro på at gutta/trenere gjør mye riktig. Her gjelder det å foredle videre det arbeidet som så vidt er kommet i gang.

Undertegnede regnet med før sesongstart at vår motstander, Landsås, vil komme til å befinne seg blant de ypperste i divisjonen, og når laget henter poeng fra møtet med Sortland i blåbylagets egen lekegrind bare bekrefter det mine antagelser. Tror ikke det blir mange andre lag i divisjonen som vil makte det samme.

Resultatet mellom lagene i treningskampen før seriestart (Grovfjord vant 5-2) skal vi bare legge nederst i skuffen, og glemme fortest mulig. Det har ingen relevans for den kommende seriekampen hvor motivasjon og betydning ligger på et helt annet nivå.

For vår egen del sliter laget fortsatt med skader på flere spillerne og det er usikkert om noen av de som har vært mer eller mindre ute av laget den siste tiden er frisk nok til å spille denne viktige kampen. 
Skal vi ha håp om å henge noenlunde med på øvre halvdel bør vi nesten sikre oss poeng i dette oppgjøret. Men sesongen er heldigvis ennå ung.

Landsås A er for øvrig den klubben vi har møtt flest ganger i vår fotballhistorie – fra 1967. I år er det den 32. sesongen lagene møtes og kampen på torsdag blir det 63. oppgjøret siden første møte, 7.juli 1968 på Sletta. Landsås vant kampen 1-0. I returkampen ble sifrene stygge 0-7.

Gjennom alle disse årene har det vært mange tøffe og minneverdige kamper. Men skal vi trekke fram èn som rager over de andre må det bli det bli den målrike og elleville matchen på Landsåsbanen 22.august 2014. 
Se faksimile fra HT.

Grovfjord husker den selvsagt med stor fornøyelse, men regner med Eirik Risbøl & Co for lengst har slettet den fra harddisken.

Vi håper mange med oransje hjerte møter opp på Landsåsbanen og støtter laget.

Kampstart torsdag 16. mai kl 1900

Svein B


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.