Dommer: Jan Martin Pollestad, Orre IL

Tilskuere: Ca 40
 Været: Sol, ca 3 grader

Målene:
12. min. 0-1 Sigfred Fagerli
22. min. 0-2 Szymon Owczarek
51. min. 1-2 Børge Henriksen
53. min. 1-3 Sigfred Fagerli
68. min. 1-4 Eirik Solhaug
71. min. 1-5 Ruben Jensen
76. min. 2-5 Jonas Rasmussen

Ingen kort Grovfjord IL

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Mikkel Tollefsen 85., Stian Christensen, Eirik Christensen, Stian Eilertsen, Øyvind Pedersen, Børge Henriksen, Eirik Myrvang, 35., Jonas Rasmussen, Sindre Brandsegg 66., Viktor Framvik.

Innbyttere:
Gholam Hossini 35., Gaute Roaldsen 66., Johannes Fagerli Dragøy 85., Luis Hlawatschke

NB! Gholam, Gaute og Luis var ikke til stede da forsidebildet ble tatt.

Grovfjord hadde tredjeplassen på tabellen før denne siste serierunden. På samme poengsum, men dårligere målforskjell, jaget både Landsås og Morild oss i håp om å fravriste oss siste pallplass.

Med seier ville vi beholde plassen. Ble det et annet resultat kunne vi risikere å bli passert av begge våre konkurrenter.

Morild vant oppskriftsmessig og forventet over HIL2 med 3-0, mens Landsås måtte imidlertid strekke våpen for årets serievinner, Skånland, med 3-5 i sin hjemmekamp.

Med disse resultatene ble vi passert av Morild, men endte likevel på en strålende 4.plass, noe som sikrer klubben deltakelse i kvalifisering til neste års NM-cup.

Før kampen mot Lofoten var det et lite håp om å kunne hente inn de nødvendige poengene som kunne sikre oss «bronse» i årets serie. Men da var vi avhengig av å spille en «feilfri» kamp hvis så skulle skje.

Eirik Christensen avklarer foran Ade Pratt-Bjørnstad

Spillemessig var Grovfjord greit med gjennom kampen. Men hvor avgjørelsene finner sted, i begge boksene, kom forskjellen mellom lagene til syne.
Med et høyere tempo, gode og presise kollektive løp av blåbuksene fikk vi deffensiv trøbbel flere ganger de siste 30 m foran eget mål. Begge de første målene kom etter slikt spill og avslutteren kunne bare styre ballen bak en sjansesløs grovfjordkeeper.

Imidlertid skal det sies at rett før 2-0 scoringen til Lofoten hadde Grovfjord en stor sjanse til å utligne, men ikke god nok avslutning kombinert med sterk redning av Espen Bendiksen i lofotenmålet hindret scoring. Bendiksen var for øvrig glimrende en periode i første omgang hvor vi flere ganger virkelig truet lofotenmålet.

Espen Bendiksen - god hos Lofoten

På overtid i første omgang fikk Lofoten straffe etter en felling i boksen. Dette var faktisk den første straffen som er dømt mot Grovfjord i årets sesong!!

Karl -Harald Bruun i full lengde avklarer et lofotenforsøk.

Men Kek i buret var imidlertid som en panter nede i sitt høyre hjørne og parerte forsøket. Som en kuriositet ble dermed 2019 den sesongen hvor Grovfjord ikke slapp inn straffemål. Om noe lignende har skjedd tidligere i klubbens 53-årige historie vites ikke.  Men vil nesten ikke tro det.

Bruun redder straffeforsøket på overtid i første omang.

Selv med 0-2 til pause var ikke håpet helt ute om å kunne komme tilbake i målstatistikken. Og det startet også lovende da Børge, etter godt forarbeid av Viktor, fikk nødvendig plass på omkring 10 m og kunne styre ballen forbi lofotenkeeperen.

Det ble nettkjenning på Børge.

Med klisjeen «mål etter mål» kunne snart hentes fram etter reduseringen og håpet om å kunne komme ajour med våre gjester ble redusert.
To minutter senere ble en corner avklart ut i feltet, men dessverre rett i bena til tomålscorer, Sigfred Fagerlid. Han fikk en enkel jobb og gjorde dagen igjen vanskelig for oss.

Grasiøs heading til 20 i stil av Eirik Christensen. Ade Pratt er imponert.

Kvarteret senere fikk en feilpasning på midtbanen konsekvenser. Lofoten kontrer på sin venstre side og med 4-1 punkteres mer eller mindre kampen.

Ola Antonsen-Meløy, ung spiller som satte sitt preg på kampen.

Resultatet får Grovfjord til å ta større sjanser. Laget flyttet seg helt opp til midtbanen, men med kjappe motstandere kan det bli en kostbar strategi, noe det også ble. Et oppspill sentralt, og med et lofothav mellom forsvar og keeper, ble det enkelt for Ruben Jensen å fjerne enhver tvil.

Viktor Framvik, årets toppscorer for Grovfjord i år, ble imidlertid målløs i denne kampen

Fem minutter senere kunne imidlertid Grovfjord kopiere Lofotens siste scoring. Denne gangen var det Jonas Rasmussen som fikk samme boltreplass og Espen Ludviksen kunne lite gjøre for å hindre reduseringen.
Ikke de helt store sjansene det siste kvarteret, og dermed ebbet sesongen 2019 med resultatet 2-5.

Stian Eilertsen ble godt passet på av Lofoten

De små marginer i begge boksene ble avgjørende for kampen, og det er vel en grunn for at disse ikke går vår vei.Vi kunne vært med i kampen litt lenger, men til syvende og sist er det ingenting å si på at Lofoten befestet sin posisjon i serien og det er bare å gratulere laget med en fortjent seier og andreplass i år.

Øyvind Pedersen - fikk ikke muligheten til langskudd denne gangen

Med utgangspunkt i Grovfjords situasjon i fjor på denne tiden er det på sin plass å hylle egne spillere, trenere, støtteapparat og klubbens styre for å ha gjennomført denne snuoperasjonen vi har vært vitne til.  Det viser seg at det meste er mulig når alle gode krefter samles og det jobbes bevisst og konstruktivt for et felles mål.

Takk for en strålende sesong med mange gode opplevelser!