Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Publikum: 51 betalende + andre = god stemning i sola.
Været: Strålende sol, vindstille, ca 14 gr

Målene:
6.min. 1-0 Viktor Martin Framvik
28.min. 2-0 Eirik Christensen
39.min. 2-1 Sondre Meløe
44.min. 2-2 Jonas Aloyseous
Gule kort Grovfjord: Eirik Christensen og Øyvind Pedersen. Sortland: Matias Gjertsen og Jonas Aloyseous.

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Magnus Johnsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Stian Eilertsen, Viktor Framvik, Eirik Myrvang, Øyvind Pedersen (debut), Gaute Roaldsen, 67., Jonas Rasmussen og Sindre Brandsegg

Innbyttere: Gholam Hassan Hossini 67 (debut)., Johannes Fagerli Dragøy, Martin Berg, Sivert Antonsen, Mikkel Tollefsen og Luis Hlawatschke.

Grovfjord har gjort gode treningskamper i det siste og det var med en god porsjon selvtillit i laget før møtet med vesterålslaget i serieåpningen.

Men hjemmelaget fikk tidlig erfare at treningskamper og seriekamper befinner seg på to forskjellige plan hva gjelder betydning i innsats, intensitet og vilje.

Sortland, med 3.divisjonserfaring blant mange av sine spillere, var definitivt ikke kommet til Bjerkvik for å legge seg bakpå. Med mye ungdommelig pågangsmot, løpsvillighet og vilje grep laget tidlig initiativet i kampen. Men med kjappfot Viktor i sin midte er ikke Grovfjord avhengig av å kontrollere spillet for å oppnå målsjanser.

En kjapp pasning sentralt i lengderetning på et perfekt timet løp av Viktor var han plutselig alene med sortlandkeeperen og kunne bare stusse ballen forbi den utrusende målmannen, og hjemmelaget var tidlig i ledelsen.

Det var ballangenguttens 50.seriemål i den oransje trøya. (Han er nå bare ett mål bak tidligere storscorer, Per Sandengen, på klubbens «all time high»-scoringsliste).

Men utover i omgangen fikk de sort/hvite mer grep om spillet og Grovfjord slet etter hvert med å komme ut av egen sone av de pågående vesterålingene som produserte flere hjørnespark. I stedet for en forventet utligning var det imidlertid hjemmelaget som i stedet økte ledelsen på et perfekt hodestøt av Eirik Chistensen etter nettopp en corner – mot spillets gang, som det ofte heter.

De siste 20-25 minuttene av omgangen var definitivt Sortlands med sitt intense og drivende spill. Grovfjord forsvarte seg godt, men hadde problemer med å spille seg kontrollert ut pga av aggressiviteten hos det unge motstanderlaget.

De mange cornere til Sortland skulle også gi resultater for bortelaget. To av disse dødballene skulle føre til at tomålsledelsen til de oransje kjapt ble spist opp, og lagene var like langt ved pause som da kampen ble satt i gang.

Andre omgang ble en blekere kopi av den første. Selv om Sortland hadde et visst grep om spillet og noen flere cornere enn Grovfjord maktet ingen av lagene avgjøre på noen av de muligheter de fikk.
Først viste Karl Harald Bruun sine keeperegenskaper i èn mot èn-situasjon vel halvveis i omgangen, og når Sindre ikke maktet putte sin store sjanse ti minutter senere ebbet kampen ut med 2-2.

Vi Grovfjord skal være fornøyde med ett poeng slik kampen utviklet seg mot et aggressivt og løpsvillig sortlandlag - som med samme spill vil komme til å skape trøbbel for alle øvrige lag i serien - og definitivt har meldt seg på i kampen om topplasseringene.

Jeg tror Sortlands sterke og intensive spill kom overraskende på både spillere og trenere i Grovfjord og når vi sikrer oss poeng her må vi si at starten har vært god.

Vi vet nå hvor lista ligger med hensyn til hva som kreves for å kjempe blant de bedre lagene i serien. Kampen ble en vekker – like greit å få den i første runde..

Hovedtrener, Agnar Christensen, så det samme som vi andre:
Vel fortjent poeng etter en ok andre omgang, men vi var veldig på hælan i første. Men vi viser vanvittig god moral når det egentlig var tomt for krefter, men likevel maktet springe de siste tjue minuttene.

Normalt sett taper vi de her kampene, men vi klorte til oss ett poeng og hadde vi hatt litt flaks hadde vi ranet Sortland til slutt. Vi hadde tre-fire store sjanser hvor vi med litt marginer kunne scoret.
Men alt i alt må vi være fornøyd med 2-2 i dag.