Dommer: John H. Stephansen, FK Luna
Tilskuere: 63 bet.
Været: Strålende sol, 18 gr
Målene:
18.min. 0-1 Noa Stave
41.min. 1-1 Øyvind Pedersen
43.,om. 2-1 Jonas Rasmussen
48.min. 3-1 Viktor Framvik
76.min. 4-1 Viktor Framvik

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Magnus Johnsen 84., Stian Christensen, Eirik Christensen, Stian Eilertsen, Jonas Rasmussen, Gholam Hossini, Øyvind Pedersen, Eirik Myrvang 85., Viktor Framvik og Sindre Brandsegg 85.

Innbyttere: Sivert Antonsen 84., Luis Hlawatschke 85., og Daniel Pedersen 85.

Gule kort Grovfjord: Viktor Framvik (mulig det skal være Gholam) og Sindre Brandsegg.
Gule kort Andenes: Mats Oftedal og Moutaz Alzubi

Etter å ha sikret seg en overbevisende seier borte mot Sortland sist helg var det med en viss spenning om hvordan hjemmelaget ville makte å følge opp en slik prestasjon. Det var ikke noe selvfølge at Andenes ville bli noen enkel motstander sett i lys hva blåtrøyene har prestert hittil i sesongen.

Det viste seg raskt at Grovfjord fikk en verdig og vanskelig motstander i jakten på tre poeng. Bortelaget hadde så visst ikke tenkt å legge seg bakpå i håp om å sikre poeng på en deffensiv spillestil.

Innsatsfylt omgang med to lag som begge var solide i sitt deffensive arbeid preget de første førtifem med få målsjanser.
Tre scoringer før pause var egentlig bra uttelling av hva som ble skapt av målsjanser. Men etter 18 minutter benyttet andøygutta seg av sjansen laget skapte etter å ha overrumplet Grovfjord på lagets venstre forsvarsposisjon.

Noa Stave sprang seg fri på kanten, forserte seg inn i boksen og avsluttet med et skudd i motsatt nettvegg.

Selv etter baklengsmålet var hjemmelaget ikke like aggressive og angrepsvillige som mot Sortland. Det gjorde det problematisk å spille seg gjennom et kompakt andeneslag som var rask med å falle tilbake og ga lite rom for gjennomspilling sentralt.

Grovfjord maktet i liten grad true Anders Bergill i motstanderens mål og det meste tydet på at omgangens skulle ebbe ut med en ettmålsledelse til vesterålingene.

Men fotball er på mange måter et forunderlig spill, sjanser og mål kan komme ut av nesten ingenting. Slik ble det også i dag da Øyvind Pedersen sørget for balanse i målprotokollen.

Han tilrev seg ballen sentralt i banen, forserte oppover og fra omkring 30 m mente han vel at det var like greit å avslutte selv i stedet for å risikere å miste ballen gjennom flere trekk.

Som tenkt så gjort. Vi har sett i tidligere kamper at Øyvind har skuddfoten i orden og i dag skulle han lykkes svært godt. Et perfekt treff og ballen fyker inn i krysset. Tross et godt forsøk på redning måtte andeneskeeperen bare resignere på skuddet.

Mål følger mål er et omkved i fotballen, vanligvis at motstanderen utligner like etterpå. Men i dag var det i stedet de oransje som sørget få å snu kampen ved gjøre sitt andre mål like etter utligningen.

Også denne gangen med Øyvind i en sentral rolle da et frispark fra omkring 20-25 m skulle effektueres. Ikke scoring på harstadgutten, men ballen smalt i tverrliggeren og spratt ut til Jonas Rasmussen som headet ballen tilbake over en keeper i ubalanse og nesten ut av ingenting var hjemmelaget foran i målprotokollen.

Effektiviteten var ikke slutt med dette. Når man har spillere med avgjørende ferdigheter er ofte ei scoring ikke langt unna.
Andre omgang var så vidt startet da mål nr tre for Sletta-laget var et faktum. Et perfekt oppspill til raske Viktor på venstre kant inn i boksen. Her ventet nok både keeper og forsvarer et innlegg, men Kjappfot hadde andre planer. Med rimelig plass mellom keeper og nærmeste stolpe så Viktor muligheten her og benyttet seg også av denne.

Dermed tomålsledelse og nervene hos både spillere og hjemmepublikum kunne roe seg litt ned.

Grovfjord hadde flere nærepå-muligheter i minuttene som fulgte, men den store sjansen lot vente på seg. Det drøyde litt tid, men kvarteret før full tid kom det etterlengtede fjerdemålet. Godt samspill mellom Sindre og Viktor sentralt kunne sistnevnte avslutte angrepet med et skudd fra omkring 7-8 m.

Et par gedigne muligheter like etterpå kunne gjort hjemmelagets seier enda større, men at det stoppet på fire og en klar seier er vi selvfølgelig svært tilfreds med.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Andenes innehar en god tabellposisjon. Til tross for å ligge under med både to og tre mål ga laget aldri opp, men kjempet heltemodig til dommeren blåste av i håp om å få ei scoring eller to til.

Laget hadde mye av spillet det siste kvarteret og spilte seg også til flere cornere som imidlertid ble resultatløse. Grovfjords forsvar måtte jobbe steinhardt i denne perioden for å holde hissige andenesangripere unna eget mål.

Med samme holdning og innstilling i kampene resten av sesongen ser vi ikke bort fra at de blå/blå sikrer seg en plass på øvre halvdel til slutt. Det stod respekt at innsatsen til laget i dag.

Grovfjorpillere, trenere og hjemmepublikum var like strålende etter kampen som været.

- En bunnsolid kamp av Grovfjord mente trener, Bjørn-Erik Fagerlirøen, etter at kampen var over. Selv om vi kom under 0-1 kjørte vi på. Andenes var veldig taktisk klok i dag. La seg bakpå og satset på frispark og dueller foran målet. Laget var ikke redd for å ta dueller foran eget mål heller. Og de lykkes også med å ta ledelsen i kampen.

-Men guttan våre sto på. Vi fortsatte med samme midtbane som sist og den er veldig løpssterk, og det fikk vi betaling for i dag. Det hjalp at Øyvind gjorde mål og satte frisparket som Jonas satte i nota på returen. Da fikk vi trua.
Alle gutta var strålende i dag og vi er veldig godt fornøyd.

I skrivende stund innehar Grovfjord faktisk tredjeplassen på tabellen!!!!!!1

Tabell og resultater.

Svein B

Fantastisk scoring av Øyvind. Ballen suser inn i x-et fra vel 30 m.
Eirik M (20) og Viktor (11) kan bare beundre prestasjonen.

Ikke rart Eirik C er hoppende glad og gir Øyvind en gratulasjonsklem.

Frisparket fra Øyvind, like etterpå, som treffer tverrliggeren.

returen som Jonas header i mål. Ballen bak keeperen.

To kjappe baklengs like før pause var vel ikke det andneskeeper, Anders Bergill, hadde sett for seg.

Arbeidssom og kreativ på midtbanen, Øyvind Persa.

Viktor med to mål i dag. Med sin fart skapte han ofte trøbbel for Andenesforsvaret.

Mange drivende oppløp av Andenes, men Stian E følger med.

Viktor setter inn Grovfjords tredje mål.

Øyvind, med sine lagkamerater, gjorde en sterkt innsats i dag. Grattis til alle.