Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Tilskuere; Ca 50
Været: Skiftetende, regn/sol gjennom hele kampen, ca 10 gr

Målene:
29. min. 0-1 Martin Berg
34. min. 0-2 Børge Henriksen, fra ca 30 m og rett i x-et.
51. min. 1-2 Herman Valberg Johansen
60. min. 2-2 Kim Roger Benonisen
67. min. 3-2 Kristoffer Håkonsen

Gule kort Grovfjord: Øyvind Pedersen og Sindre Brandsegg

Grovfjords lag:
Karl-Harald Bruun, Stian Eilertsen, Eirik Christensen, Øyvind Pedersen, Stian Christensen, Gaute Roaldsen 81., Børge Henriksen, Eirik Myrvang, Sindre Brandsegg, Jonas Svendsen og Martin Berg.

Innbyttere: Gholam Hossini 81., Sivert Antonsen, Luis Hlawatschke og Johannes Fagerli Dragøy

Støtteapparat:
Agnar Christensen, Bjørn-Erik Fagerlirøen, Ann-Eli Edvardsen, Oddmund Nilsen og Øyvind Strøm

Med ledelse 2-0 til pause så det svært lyst ut for Grovfjord å kunne hente hjem full pott fra Lofoten. Men ballstadgutta ville det annerledes og hjemmelaget maktet etter en sterk førstehalvdel av andre omgang å snu resultatet og kjempe inn sine tre første poeng denne sesongen.

Hjemmelaget la inn stor innsats og duellvilje i kampen allerede fra start, og et oppjaget tempo skulle komme til å prege hele oppgjøret.
Grovfjords spillere syntes å bli stresset av aggressive ballstadspillere og det fine spillet vi så av bortelaget i forrige kamp, mot Svolvær, maktet vi i liten grad å gjennomføre her.

Første omgang var jevnspilt uten de mange store sjansene, men Grovfjord skulle etter få minutter få sin første av i alt fire skudd i stolpe/tverrligger i løpet av kampen.
Lite skjedde av farligheter etterpå før bortelaget med godt kombinasjonsspilll, avsluttet av Martin, etter knappe halvtimen, kunne notere seg for kampens første mål.

Få minutter senere doblet Børge ledelsen da han tok sjansen og rappet til fra vel 30 m med et perfekt skudd som snek seg over ballstadkeeperen og helt inn i krysset. Et perlemål og verden var lys for laget i reserveblå drakter.

Tomålsledelse på dette tidspunktet var bra betalt for Grovfjord for det var knapt med sjanser som var skapt så langt.

Bare tverrliggeren var i veien for at ikke Børge sørget for nok en scoring da han satte et frispark fra omkring 30 m på vår høyre side i aluminiumen minuttet før halvtid.

Men dette var ikke dagen da marginene/dyktigheten var ikledd blå farger.

Det var et «annet» Ballstad-lag som kom på banen etter pausen. Tydeligvis hadde hjemmespillerne klart bestemt seg for å prøve å komme inn i kampen igjen. Stor aggressivitet, innsats og vilje til å trykke i dueller over hele banen førte til at et mer passivt Grovfjord-lag, som ikke maktet ta opp denne kampen, mistet grepet om spillet, og måtte se hjemmelaget styre det meste den første halvdelen av andre omgang.
Samtidig sørget også Ballstad for å snu oppgjøret til sin fordel.

Tidlig i omgangen fikk Herman Valberg Johansen lov til å valse rundt med grovfjordforsvaret uten at våre gutter var med på dansen. Herman avsluttet valsen med å sette inn reduseringen og ga hjemmelaget virkelig «blod på tann» og troen på at det var mulig å komme ajour.

Nok en gang skulle dødballer i mot bli skjebnesvanger for oss. Corner etter ett kvarter fra Ballstads venstre side, slått mot bakre stolpe, ble knallhardt headet tilbake i motsatt nettvegg av Kim Roger Benonisen. Vi var dessverre ikke til stede i duell mot ballstadspilleren som uforstyrret fikk styre kula i mål.

Minutter senere var det nesten reprise, corner – noen dueller i boksen – og de oransje hadde inntatt plassen i førersetet.

Ingen tvil om at vi ble kjempet ut av stilen i denne perioden og vi maktet i liten grad få til godt spill langs bakken. For ofte ble det slått høyt og langt hvor vi tapte duellene og i stedet måtte konsentrere oss om å ta ut villige ballstadspillere i angrepsmodus.

Nå skal det også sies at vi hadde våre sjanser. Et par minutter før Ballstads tredje mål ble Sindre spilt helt fri, men en god benparade av Andreas Huse hindret Grovfjord ta ledelsen.

De siste 15-20 minuttene kom Grovfjord godt inn i kampen igjen og hadde så mange muligheter gjennom både spill og dødballer at det nærmest er et under at ingen av mulighetene gikk i mål. Et par forsøk som endte i stolpene var det nærmeste vi kom. Manglende ro og presisjon i de avgjørende øyeblikkene inne i boksen hindret oss å komme i poengposisjon.

Dette var absolutt en kamp hvor tap burde vært unngått. Men i likhet med flere andre som Grovfjord har spilt hittil har vi «mistet» poeng i oppgjør hvor vi har vært fullt på høyde og vel så det mot motstanderen. Poengfangsten står ikke i forhold til spillet laget har prestert og her får trenerne og spillerne analysere seg fram til hvor «skoen trykker» og forhåpentligvis gjøre noe med årsakene.

Vi har ingen tid å miste. Neste lørdag møter vi serielederen og Arild Heitmann!