Dommer: Håkon Rinaldo Hansen, Grytøy IL
Tilsk.: 17 bet
Været: Lettskyet, ca 9 gr

Målene:
56. min. 1-0 Markus Hoff Svendsen
70. min. 2-0 Markus Hoff Svendsen
75. min. 3-0 Viktor Framvik

Ingen kort Grovfjord

Grovfjords startellever:
Karl-Harald Bruun, Daniel Pedersen 55., Johannes Fagerli Dragøy 60./Inn 82., Stian Christensen, Stian Eilertsen 74., Gholam Hossini, Eirik Christensen, Børge Henriksen, Eirik Myrvang, Viktor Framvik 82. og Sindre Brandsegg 25.

Innbyttere:
Markus Hoff Svendsen 25., Mikkel Tollefsen 55., Gaute Roaldsen 60., Luis Hlawatschke 74.

Mange hadde kanskje forventet lett spill for hjemmelaget og en mulig storseier med bakgrunn i lofotlagets prestasjoner den senere tid. Det skulle det på langt nær bli, i stedet ble en sliteseier for Grovfjord som først maktet i andre omgang få hull på målbyllen.

Men det var likevel de oransje som styrte oppgjøret fra begynnelse til slutt og hadde trykket og spillet mot ballstadmålet gjennom samtlige minutter. Kombinasjonen uflaks og udyktighet sørget for at utallige muligheter ble spolert de første førtifem.

Men hardtkjempende ballstadgutter (og jente) uroet vårt angrepsspill så pass innenfor deres egen 20 m at mye av forsøkene gikk i stå. Til tross for dette er det likevel utrolig at hjemmelaget ikke puttet på to-tre ganger, så pass med store sjanser skapte de oransje i denne perioden.

Ballstad hadde også en gedigen mulighet i første omgang, men Kek vant duellen mot Alleu Danjo inne på egen 5-meter.

Andre omgang var som blåkopi av den første hvor Sletta-laget dro opp det ene angrepet etter det andre på sin på venstre kant med Viktor, Stian E og Børge i de ledende rollene. Men forsøkene mislykkes etter tur. Løpene og pasningene harmonerte ikke og forsøkene endte oftest i ingenting.

Det var først etter å ha flyttet et angrep til motsatt side at det forløsende målet skulle komme. Nyss innkomne høyreback, Mikkel Tollefsen, ble spilt høyt i banen, helt til dødlinja. Her driblet og trikset han seg fri og med et perfekt innlegg kunne Markus styre ballen i mål forbi en sjanseløs ballstadkeeper.

Knapt midtveis i omgangen sørget samme mann for dobling av ledelsen. Et kjapt frispark, sentralt fra midtbanen, ble vel tatt vare på av Markus som løp seg fri og bare kunne dundre kula i nota fra omkring 16 m.

Alle poengene ble, få minutter senere, sikret hjemmelaget da Viktor etter mange forsøk skulle lykkes med kopi av det vi har sett mange ganger tidligere. Frispilling på venstre kant, innløp i boks og kontant i kassa.

Ballstad var frampå noen ganger med et par skumle forsøk etter dette, men forsvaret og Kek var sikre og tok de få mulighetene bortelaget skapte.

Ingen stor kamp fra hjemmelagets side, men en noe overraskende sleip gressmatte som skapte trøbbel for våre gutter, ødela flere gode angrepsforsøk.

En kuriositet i dagens kamp var at Ballstad hadde en kvinne, Simone Hansen, i sin startoppstilling. Det er første gang Grovfjord møter et lag på dette nivå som har har en kvinne på laget.

Bakgrunnen er mangel på spillere hos Lofoten-laget og Ballstad fikk dispensasjon av fotballkretsen til dette utradisjonelle uttaket.
Om noe lignende har skjedd tidligere på dette nivå i kretsen, eller landet for øvrig, vites ikke.

La det være sagt, Simone gjorde seg ikke bort, og selv syntes hun det gikk høvelig bra, i sin kommentar etter kampen til egen prestasjon.

Resultatet gjør at Grovfjord befester sin posisjon på laveste palltrinn. Men tre kamper gjenstår og det er et ujevnt kampantall hos flere av lagene. Det betyr spenning til siste slutt.

SOIF vant hjemme 4-1 over Sortland. På mandag er det bare å gå til innkjøp av champis.

Resultater og tabell:

Svein B

To avgjørende scoringer av Markus i dag.

Simone Hansen, første gang vi har møtt en kvinne på et motstanderlag.

Her gjør Markus sitt første mål.

Simone Hansen i duell med Børge Henriksen.

Eirik, solid i hodeduell.

Stian E i mange gode driv langs stripa.

Èn scoring på Viktor denne gang. Men flere muligheter var til stede.

Var dette siste gang vi fikk oppleve legenden Pål Øystein Berg (45) på Sletta. Iflg. ham selv etter kampen var det mye som talte for nettopp det.