Dommer: Jan Martin Pollestad, Orre IL
Tilskuere: Ca 60
Været: Lettskyet, pent ca 10 gr

Målene:
22. min. 1-0 Osayd Turkman
48. min. 2-0 Ole Kristian Frikstad
80. min. 2-1 Markus Hoff Svendsen

Ingen kort til Grovfjord

Grovfjords startellever:
Karl Harald Bruun, Stian Christensen, Eirik Christensen, Øyvind Pedersen, Stian Eilertsen, Gaute Roaldsen 78., Jonas Svendsen, Eirik Myrvang, Viktor Framvik , 19., Jonas Rasmussen, 60. og Børge Henriksen

Innbyttere:
Markus Hoff Svendsen 19., Sindre Brandsegg 60., Gholam Hossini 78., Thomas Finvåg, Even Bjørnå, Magnus Johnsen og Mikkel Tollefsen

Dette oppgjøret ble mye likt det vi så i Bjerkvik mot Morild sist helg. Stor innsats, vilje og mange dueller preget i stor grad også dette oppgjøret. Når spillet i tillegg var oppjaget ble det heller ikke mye festspill å se for publikum dagen før dagen.

Hjemmelaget som sikter høyt på tabellen gikk aggressivt ul og med trykk over hele banen. Grovfjord ble pga dette hindret i å etablere eget spill.
De sort/hvite hadde grepet på kampen i innledningen og vi hadde nok med å renske unna sentralt og på egen halvdel. Landsås-spillerne var dyktige i å stresse motstanderne både offensivt og deffensivt.

Bortelaget kom imidlertid mer med utover i omgangen, men med for lite ettertrykk maktet ikke på noen måte Grovfjord å sette hjemmelagets forsvar under press og skape målsjanser.

Det var lite å si på at seljestadgutta tok ledelsen etter at Grovfjord mistet ballen på sin venstre kant. Denne ble snappet og det påfølgende innlegget styrte Turkman sikkert inn ved stolpen fra omkring 12-13 m, utagbart for Karl Harald i grovfjordmålet.

Grovfjord prøvde, noe stereotypt, med lange baller opp til spissene/midtbanen. Men forsøkene ble effektivt stoppet av forsvarerne som omtrent vant hver eneste duell som kom på disse oppspillene, og kunne i stedet sette opp egne motangrep.

I andre omgang ble spilleplanen til Grovfjord lagt om og laget ble mer spillende sentralt og forsøkte komme rundt på kantene. Men hjemmelaget ga ikke Grovfjords angripere gode arbeidsvilkår. Selv om vi maktet overta spillet jobbet det indre forsvaret hos Landsås godt og det ble ikke mange muligheter for Grovfjord. Når omgangen i tillegg startet på verst tenkelig måte skjønte vi veien ville bli lang for å hente poeng.

Situasjonen som doblet landsåsledelsen fra første omgang var av det heller mer spesielle laget. Et tilbakespill skulle Kekk, 5-10 m til høyre for egen målstolpe, egentlig enkelt klarere ut på banen igjen. Men et uheldig treff på ballen sørget for at denne traff landsåsangriperen Ole Kristian Frikstad i kroppen, på ca 20-25 m, og trillet deretter inn i det tomme grovfjordmålet, til stor fortvilelse for Karl Harald, og oss andre.

Kekk kunne bare riste oppgitt på hodet etter kampen om hendelsen og måtte bare erkjenne at det var et dårlig balltreff fra hans side som førte til scoringen.

Til tross for at mye av spillet i andre omgang foregikk på hjemmelagets halvdel slet Grovfjord med å finne rom til å komme i scoringsposisjon. Men med ti minutter igjen å spille skulle Markus komme seg fri inne på 5 m etter mye klabb og babb og ga håp om poeng.

Det ble imidlertid bare med et par gode forsøk etter frispark og spill, men vi lykkes dessverre ikke komme ajour.

Hvis vi ser kampen under ett, inkl. spill og sjanser, er det ikke så mye å si på at alle poengene ble igjen i Harstad. Men vi var imidlertid helt med - til siste slutt. Men både mot Morild og i dette oppgjøret, som er relativt jevne, må en ha marginene med seg – og da må man være dyktig nok til å få disse.

I dag igjen, i tredje kamp på rad, måtte Viktor tidlig forlate banen på grunn av sine lårplager og laget har dermed ikke fått glede av hans spisskompetanse i disse kampene. Vi ser ikke bort fra at det kan bli et lengere fravær fra fotballen for den godeste Viktor.

Men midt opp i dette trasige kunne vi oppleve et gledelig gjensyn og comeback av Børge Henriksen. Hans første kamp i grovfjordtrøya siden 2.oktober 2010. Det var godt å se han tilbake, litt smårusten enda, men vi har tro på at han med mer kamptrening vil komme til å bety mye for Grovfjord utover i sesongen.